Petter Nilsson(SD)

S retoriska satsning på polis är ingen satsning!

Morgonens livesändning:

Någon bad mig om mina tankar kring regeringens vårändringsbudgets satsning på polis. En satsning om blygsamma två miljoner kronor.

Sverige står inför hot, både från inom Sverige och utanför. Hot mot det öppna samhället.
Otryggheten som följer av en framväxande kriminalitet. Brottsligheten har minskat bland personer med svensk bakgrund, samtidigt har brottsligheten ökat på totalen till att bli ett klart samhällshot.

Sverigedemokraterna har löpande prioriterat trygghet, och det är helt enkelt enda vägen framåt. Mer medel behöver skjutas till för att ge trygghet åt svenskarna och Sveriges demokratiska samhälle. Mer pengar till försvar och rättsväsende.

Regeringen satsar som sagt två miljoner kronor ytterligare på polis. Samtidigt föreslår man klimatåtgärder om mer än fyra och en halv miljard kronor.
Socialdemokraterna kan bara inte klara sig undan med så skeva prioriteringar. Vi vet ju hur det brukar låta. Om ett halvår så tar Magdalena Andersson och kör en Löfven, ”Vi har varit naiva”.

Under helgens upplopp skadades 20 polisfordon. Hur långt räcker de extra två miljoner kronorna som Socialdemokraterna skjuter till polisen med en inflation om 6 %?

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 kommentarer

 1. Marko

  S och Morgan i synnerhet har väl ljugit om att dom satsat på polisen i decennier?
  Att Morgan kan sitta kvar är helt obegripligt och visar att vårt system inte fungerar.
  Även ”vända på varje sten” Maggan är bara luft.
  Men vi är inte värda bättre när vi låter oss luras om och om igen
  Fool me once…

  • Drutten

   Ja det är märkligt men får se om folket till hösten inte ändå ger regeringen och småpartierna mandat att fortsätta på inkörd väg. Googlade på snittet för en polislön idag och då skulle 2 milj. Räcka till 4 ,5 poliser på ett år och sen är 2 milj slut. Om det stämmer det jag googlade. Ja det är märkligt hur man prioriterar i budgeten. Ja Morgan Johansson bör bytas ut men han ger ju bilden av regeringen, man hyperventilerar så fort han talar i TV.

 2. Jonsson

  Ja, tyvärr prioriteras inte polisen. S-budgeten flörtar istället med Mp, klimatet övertrumfar polisen.
  Våldsverkarna aka demokratifienderna har lyckats flytta fram positionerna i helgen. Polisen upplyser på hemsidan idag, att de kommer väga in andra faktorer vid ansökan om tillstånd för demonstrationer. Polisen är med andra ord beredd att göra avkall på demokratin och yttrandefriheten.
  Och, Jens Ganman har en poäng när han skriver, ungefär som så, att när socioekonomiska faktorer vägs in angående upploppen – då har inget egentligen hänt i helgen.

 3. brorson

  Jag skrev nedanstående kommentar på Ågrens blogg i går:

  > Nu lovar politiker från olika partier att upprorsmakarna ska dömas till långa fängelsestraff. Borde de inte redan ha suttit inlästa för sina tidigare brott? Eller ha varit utvisade efter avtjänat straff?

  1. Jag har tidigare föreslagit att särskilt farliga återfallsförbrytare ska dömas till förvaring på 10, 20 eller 30 år eller livstid som en extra påföljd EFTER avtjänat fängelsestraff. Med omprövning vart femte år, sedan denna extra påföljd har påbörjats. Längre straff är ingen tillräcklig lösning, eftersom principen att lika brott ska ge lika straff kräver orimligt långa straff för alla, även för dem med liten återfallsrisk.

  2. Jag föreslår nu att det bildas en särskild militärpolis av minst ett par kompaniers storlek, bestående av yrkesmilitärer, som utöver sin militära befälsutbildning även har en polisiär utbildning, med uppgift att komplettera den civila polisen vid särskilt personalkrävande insatser. Militärpolisernas uppgifter ska bl.as vara att.
  a) skydda polisens fordon, så att de inte vandaliseras eller stjäls..
  b) omhänderta gripna personer i väntan på transport till häkte
  c) skydda och hålla allmänheten borta från området.
  d) spärra av vägar och genomsöka stoppade bilar, så att tillresande terrorister hindras från att ansluta sig till upploppet. <

  Att sätta in militär mot civila ordningsstörningar är en känslig fråga i Sverige, som har varit tabublagd under 90 år. 1931 var sista gången det skedde. Facit: 5 döda, varavfyra4 demonstranter och en åskådar, som f.ö. stod rakt framför min pappa. Som tillsammans med en annan tonårspojke, som hade cyklat den långa vägen, för att – som tonårspojkar gör än i dag, vill vara med om spännande händelser. Den andre pojkens far var ordförande för underbefälens fackförening och kommunfullmäktigeledamot för socialdemokraterna. Och hade strängeligen förbjudit sin son att åka dit, eftersom det skulle bli mycket farligt.

  Detta bekräftar kanske Kommunisternas version att dödsskjutningarna var planerade,. vilket dock inte hade avhållit Kommunisterna från att arrangera demonstrationen. Socialdemokraterna var helt emot och vägrade exempelvis att delta i 50-jubileet av händelsen.1931 hade Sverige haft allmän rösträtt i bara tio år, och det fanns krafter som ville vrida klockan tillbaka. Jag har läst olika sidors version av händelsen. Och helt klart var att militären (inga värnpliktiga deltog) var tränade för krig mot fientliga arméer – inte mot civila upplopp.- och saknade exempelvis närstridsvapen. De dödande skotten avlossades från ganska långt avstånd.-

  Det som jag nu föreslår bygger på dessa lärdomar. Jag föreslår ju inte att vilken militär trupp som helst ska sättas in, utan det ska vara en särskild militärpolis. Med polisutbildning, men har sin huvusakliga sysselsttäning inom försvarsmakten

 4. Marko

  https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2022/04/ett-modernt-offentligt-beloningssystem-och-forandringar-av-de-allmanna-flaggdagarna/

  ”Ett modernt offentligt belöningssystem och förändringar av de allmänna flaggdagarna”

  Kinesisk social credit i sosse och Morgans variant?
  Eller bara ytterligare ett sätt för korrupta S att omfördela våra skattemedel enligt värdegrund.
  Den som jobbat mest för att S ska få röster får betalt… med oppositionens pengar.

  Morgan kanske borde se till att lag och ordning fungerar i Nordens fattigaste land.

  • Mique

   Enligt ett otaligt antal rapporter, som har publicerats angående korruption, de senaste tjugofem åren, så har de nordiska länderna hamnat bland topp-tio, då det gäller vilka av världens länder, som har lägst korruption. Svammel och ogrundade påstående, från alternativ media, som får näring från ryska trollfabriker, har noll värde, då det gäller vedertagna fakta. Konspiratörer har en förmåga, att förminska sig själva till ingenting, vräker man dessutom på med hat och ogrundade personangrepp, så skaffar man sig snabbt epitetet ”stolle”. Humanism ska alltid belönas! Regeringens förslag har absolut ingenting, med den kinesiska regimens system för att kontrollera sina medborgare, att göra. Inför republik i Sverige, så slipper vi två flaggdagar till.

   • Marko

    Lite substans första meningen sen bara vänsterbliven svammel utan grund.
    Smeta hit och dit och stämpla massa saker.

    Problem med Sverige är att korruption är inbyggt i system och syns ej i dom riggade undersökningar du hänvisar till.
    Det märkliga är varför vänstern vill omfördela pengar från arbetare till elit, politisk elit och bidragstagare?
    Sista är begripligt, det är underlag för röster.

    • Mique

     Stolle. Vänsterbliven? Jag har aldrig röstat i ett politiskt val. Du efterfrågar substans, som du själv inte har, varken här eller där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.