Petter Nilsson(SD)

Arbetsförmedlingens analytiker ger SD rätt!?

Vart bra förvånad när Arbetsförmedlingens analyschef uppgav till SVT under gårdagen att kompetensregnet som följde efter massinvandringen uteblev.
Eller, pja, riktigt så sa hon väl inte, analytikern från arbetsförmedlingen. Men i korthet så medgav hon att en låg utbildningsnivå gör det svårare att komma in på arbetsmarknaden.

Så är det. Kommer ihåg debatter där man blivit rasistförklarad när man sagt precis det.

Men också sakkunniga, forskare och andra har också nogsamt vaktat sin tunga. Allt för att undvika bli uthängd av det vänsterliberala etablissemanget.

Tidigare avsnitt:

Den gångna veckan 20!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Marko

  Sosseriet tidigare , invandring behövs och räddar våra pensioner.
  Sosseriet nu,EUs högsta arbetslöshet, höj pensionsåldern.

 2. Marko

  Dagens konspiration.
  Regeringen med världens mest inkompetenta Morgan i spetsen inför sanningsministerium.
  Det är numera desinformation med satir om regering och makten.

 3. Bättre förr

  Förr försökte politiker skapa en ideologi, som marxismen, socialismen, konservatismen och liberalismen. I dag saknas ideologi i de flesta partier, dvs alla ideologier ha ju visat sig ha svagheter, så i stället för att väva ihop nya ideologier, handlar det mera om att dölja svagheter och att bortförklara svagheter. Att kalla någons uttalanden för rasistiska är t.ex. allt oftare ett tecken på att logiskt fungerande motargument saknas, och då tar man till nåt motargument som säger att nåt är dåligt (t.ex.rasistiskt) så att man slipper svara sakligt efter som man saknar argument och därmed förlorar debatten. Samtidigt är det farligt för samhällsutvecklingen att mörklägga obehagliga sanningar, eftersom man då slipper göra nåt åt problemen, synd bara att problemen då blir värre med tiden…Att göra som vissa, t.ex. bland många demokrater i USA, hävda att just alla vita har en inbyggd rasism som ingen kan göra nåt åt, samtidigt som andra raser inte är rasistiska, saknar logiskt sammanhängande bevis, och leder dessutom till tron att alla vita aldrig kan förändras och att alla andra raser inte behöver ändra på rasistiska beteenden om de mot förmodan skulle finnas, utan de här teorierna behöver föras i bevis. Kanske avsikten är att alla vita ska överlämna alla maktpositioner till andra raser för att då skulle allt bli bra. Problemet är bara att även många andra länder som i huvudsak har icke-vita i de flesta toppositioner, t.ex många länder i Afrika, Kina och Mellanöstern m.fl., men utan att det finns tecken på att folk i de länderna har det bättre än i länder där vita har de flesta toppjobben, så vilka förbättringar för mänskligheten kan de nämnda teorierna leda till? Det som verkar fungera bäst är att se folk som individer med olika förmågor, där vissa passar för vissa jobb och andra för andra jobb mm, och att strunta i vilken ras och kön folk har. Men då fungerar det inte att se folk i klump där alla individer av en viss ras har vissa egenskaper, t.ex. är rasistiska, vilket givetvis inte heller är sant. Att vara lite försiktig i umgänget med obekanta personer tills man lärt känna dem ordentligt är ju faktiskt nyttig egenskap hos människor, som ibland t.o.m. kan vara livräddande. Däremot kan vissa skillnader uppstå mellan grupper som vill tillhöra en viss religion eller kultur, men det är ju inte genetiskt nedärvda saker, utan något som man uppfostrats till av sina föräldrar och/eller sin omgivning, eller valt själv i vuxen ålder.
  Det största problemet med arbetslösheten för folk från länder med dåligt fungerande skolor, som man av någon anledning vill förminska på alla sätt, är att det egentligen inte finns någon enkel smart lösning att snabbt komma ikapp det som folk med svenska föräldrar lärt sig i skolan, är att det faktiskt tar tid att komma ikapp om inte kan språket, andra skolämnen och även kulturen från låg ålder. Svenska barn lär sig via föräldrar och skola och även på andra vägar det som behövs för att klara sig i Sverige, och det tar för många närmare 20 år, och egentligen lite till, man lär sig ju genom hela livet. Det är faktiskt inte lätt att först ha lärt sig ett annat språk, kanske dessutom med lokaldialekt, och sedan lära sig ett nytt språk, plus en massa andra ämnen som kanske inte ens ingick i någon större omfattning i hemlandet, och dessutom de vanor mm som förekommer i det nya landet, särskilt som man ofta har lättare att lära sig vissa saker som barn, t.ex. språk. Å ena sidan tycks således de politiskt korrekta tro, att de som kommer från länder med dåligt fungerande skolsystem är enormt begåvade jämfört med oss som bott här hela livet, och därför redan eftre nåt års SFI kan kvoteras in på toppjobb. Å andra sidan försöker man på olika sätt hjälpa till på olika sätt, vilket nog ofta behövs, men det stämmer inte logiskt med den andra tanken om att det ska räcka med 1 eller 2 års SFI för att komma in i samhället. De som kommer fr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.