Petter Nilsson(SD)

Sveriges löjliga opposition!

Richard Jomshof har inget nytt sagt. Även signaturen ”brorson” har uppmärksammat att det enda man kan göra är att tolka honom illvilligt.
 
Varför gör då S,C,V och MP gemensam sak i att kräva Jomshofs avgång?
 

Jag tror det rör sig om tre skäl.

 

1. Medial uppmärksamhet
Det första skälet är förstås medial uppmärksamhet. Rent politiskt spel.
 
2. Man törs inte tala ur skägget
Det andra bedömer jag vara att man inte törs tala ur skägget. Dessa partier söker aktivt en specifik grupp väljare. De väljare som tycker att Sverige ska kröka rygg för islamistiska ideal.
Jag ger större respekt för Lennart Holmlund(S) än för de ledande företrädare som höll presskonferensen, där de krävde Jomshofs avgång.
Holmlunds inlägg, 
 
 
3. Man saknar lösningar.
Jag kommer väl ihåg när övriga sjuklövern i Sverige var överens om en höjd invandring. En rad bidrag som skulle betalas ut – till synes – till alla världens invånare. Försvaret skulle användas som budgetregulator.
 
Det var inte länge sedan SD:s politik ansågs vara alla former av ondska i den allmänna opinionen.
Successivt har övriga partier kommit att följa oss och vår politik – den politik som stöds av folket.

De partier som varit sist på bollen har varit V, MP, S och C.

 

Utifrån det läge som sjuklöverns politik fört Sverige och vår välfärd, så behövs inga fler snälla kaffe- och bullarlösningar.
Det blir alltså svårt för partierna att komma med några bra inspel – några faktiska lösningar.
Det enda verktyget partierna då besitter är populistiska angrepp på företrädare.
 

Jag är övertygad om att väljare ser detta, och ser igenom S,V,MP och C:s utspel.

 

Stötte på omslagsbilden på sociala media, vet ej vem som är ursprunglig upphovsman.
Etiketter: , , , , , , , ,

46 kommentarer

 1. Kim

  Sakfrågan undviks nogsamt. Jomshof har uttryckt sig så risken för Sverige och svenskarna får en kraftigt ökad risk, både säkerhetsmässigt och ekonomiskt. Helt i onödan. Detta endast för att samla billiga poäng och, som SD alltid gör, söka konflikt och konfrontation i stället för lösningar. Okunnigt och ännu ett tydligt tecken på att han och övriga i ”de fyra” inte är mogna att ta ansvar. Så mycket ”sverigevän” är de i praktiken.
  Och då har vi inte ens berört Björn Söders idioti.

  Att SD sedan kallar ut sin trollarmé för att släta över dumheterna genom attacker på de som påpekar det uppenbara är bara som väntat. Det ändrar dock inte sakfrågan. Än en gång står kejsaren utan kläder. Men kejsarens anhängare vill kanske ändå inte se det uppenbara.
  (Trodde, dumt nog, faktiskt att Petter skulle vara saklig nog för att inte falla ner i trams som bilden ovan. Men har man inget att komma med i sak måste man ju försöka sänka ribban.)

  • brorson

   Såå, nu är alltså även Lennart Holmlund en del av SD: trollarmé, som kallas ut för att släta över? Holmlund är ju överens med mig – och många andra – om att koranbränningar bör förbjudas. Holmlund råkar vara en socialdemokrat, vars åsikter inte alltid är ett eko av vad de egna partitopparna tycker. Faktum är att den allsmäktige ateisten Morgan J, som – när han var justitieminister – gav tillåtelse till Palundan att bränna koraner. Och fortfarande – i egenskap av utrikespolitiskt talesperson för S – är motståndare till ett förbud.

   Mig veterligt är SD också motståndare mot förbud. Men om regeringen föreslår en lagändring i den riktningen och det förslaget inte stöds av SD, så kan ju regeringen ta stöd av S för att få igenom lagändringen i riksdagen. Om inte Morgan J ställer sig i vägen – och skyller på SD.

    • brorson

     Första frågan får du besvara själv, för det var ju du som skrev att det finns en trollarmé, som blivit utkallad. Andra frågan är intressant. Hur gör en minister. som rundar grundlagen?

     • Mique

      Typiskt fjolligt duckande från en ”storsvensk” mes! Personangrepp, javisst, sverigedemokraternas näst mest populära retorik! Gissa vad som finns på listans första plats, jo okunnighet!

     • brorson

      Hur Morgan har rundat grundlagen, har jag beskrivit i tidigare kommentarer, där jag även har kritiserat de dåvarande oppositionsparti ledarna Kristersson, Busch och Åkesson för att de höll med Morgan i sakfrågan i stället för att anmäla honom till KU för grundlagsbrottet. Frågan är ju inte om Morgan hade rätt eller fel i sakfrågan, utan vem som ska avgöra det, ministern eller domstolarna. Kim är ingen ny debattör på den här bloggen, och torde därför veta vad jag tidigare har skrivit i den när saken. Ändå frågar hen.

     • Kim

      brorson – jag har alltid respekterat dig och förväntade mig mer och högre nivå av dig. Sakfrågan är lämpligheten i att en högt uppsatt politiker förvärrar Sveriges säkerhets- och delvis ekonomiska läge. Att SD försöker flytta ljuset från det är solklart. Förväntade mig dock mer av dig.

      Var har jag skrivit att en gammal förvirrad expolitiker är en del av trollarmén?

      Angående ”andra frågan” så skrev du ”Faktum är att den allsmäktige ateisten Morgan J, som – när han var justitieminister – gav tillåtelse till Palundan att bränna koraner.” Alltså är det du som bör svara på frågan. Även den kvarstår alltså.

     • brorson

      Den frågan kvarstår inte alls att besvara. Det är du som har dålig läsförståelse alt. dåligt minne. Jag har alltså redan besvarat frågan. Jag skrev att det var ett muntligt uttalande i strid med förbudet mot ministerstyre i grundlagen, RF 11 kap 3 § samt 12 kap 2 §, Du vet kanske inte vad som menas med ministerstyre? Men ta då själv reda på det. I samma kommentar kritiserade jag oppositionspartiledarna Kristerson,. Busch och Åkesson, för att de höll med Morgon i stället för att kräva hans avgång. Men det har du kanske också glömt? Visserligen var ingen av dem minister då, men två av dem är det nu. Genom att då inte ha gjort det enda rätta, nämligen kräva Morgans avgång, har de bundit ris åt egen rygg och agerar alltför svagt nu.

      Jomshof har jag också kritiserat – i hårda ordalag dessutom (”fördömer”)..Men det har du väl också glömt`? Värst vilket selektivt minne du har. Glömmer, när det passar dig. Jomshof är visserligen inte heller någon minister, men som företrädare för ett stödparti till regeringen, borde han tänka sig för. På den punkten delar jag Kristerssons uppfattning. Men du verkar ha hängt upp dig på att jag – till skillnad sosseriet – inte vill överdriva de praktiska konsekvenserna av Jomshofs uttalanden om profeten Muhammed. Och varför upprepar de hans uttalande om profeten, och låtsas att det kommer från regeringen, om det var så farligt?!

      Och värst av allt är att dessa överdrifter visar att svenska sossar har grova fördomar om muslimer att de skulle vara en sämre sorts människor, som sturs enbart av känslor och utan förmåga till förnuftig eftertanke. Dessutom buntar de ihop vanliga, fredliga muslimer,. som inget ont har gjort, med politiska extremister, som agerar under en påklistrad, religiös täckmantel, och även med andra våldsverkare, som är födda inom den muslimska kulturmiljön, men inte verkar ha någon religion alls. Mest beklämmande med Morgans militanta ateism är dock att han verkar njuta varje gång en muslim blir ledsen, men får panik när hans ministerstyre får utrikespolitiska konsekvenser,”

      Att jag är troende kristen och har kallat muslimerna ”våra kusiner i tron”, har du kanske också glömt?

     • Kim

      brorson – Låt mig se om jag förstått rätt….
      Du förväntar dig att då du befinner dig och gör inlägg på NÅGON ANNANS blogg så förväntar du dig att alla som läser bloggen läser alla dina inlägg?

  • Bättre förr

   Ja, jätteinvandringen från muslimska länder, där inte minst en del terrorister också följde med alla andra, och där papperslösa hade det lättare att komma in än de med pass och andra handlingar sänkte säkerheten i Sverige. Att sen vissa vill förbjuda kritik av islam (kristendomen får ju kritiseras hur mycket som helst ,och det görs ju också) är ju också märkligt, och ännu märkligare är att det kan gå under hets mot folkgrupp, trots att det rör sig om en religion med sannolikt fler anhängare är de flesta andra religioner i världen, men i Sverige ska man tro att det handlar om en liten minoritet som man ska tycka synd om. Och hur man kan få det till en fobi, dvs nåt som man är rätt för utan att det finns anledning, förstår jag inte – hur kan man då samtidigt säga att det utgör en säkerhetsrisk-ökad risk för terrorattacker – att bränna koraner. Sen riktar sig trollarmeerna mot SD, men SD måste ju få försvara sig…

   • Kim

    Du undviker än en gång sakfrågan. Anser du att Jomshofs agerande är klokt i den position han har?

    Om du läser igen så hoppas jag du har förmågan att kunna se att jag inte skrivit något om islamofobi eller att jag tycker Sverige haft en sund invandringspolitik. Men sedvanligt SD-trollande försöker såklart få bort fokuset från sakfrågorna med halvsanningar, lögner och att rikta fokus i annan riktning. Inget nytt.

    Och tramset om att Sd ”måste få försvara sig” är på samma låga nivå och misstänk likt Putins ursäkter för anfallen mot Ukraina. Löjligt.

 2. Hasse

  Allt det som du skriver har inte med saken att göra. Det du skriver är ett välkänt sätt för SD att agera: Att blanda ihop korten och jämföra äpplen och päron. Det som är relevant är att Jomshof, i ett läge med reella hot mot Sveriges säkerhet, fortsätter att elda på brasan och uttala sig mycket olämpligt och därmed öka risken för angrepp mot Sverige. Det finns lägen då man bör besinna sig och tänka efter före. Det är dock inte något som SD i allmänhet är bra på. Yttrandefriheten ska värnas, men det är inte alltid lämpligt att säga/skriva vad som helst och när som helst.

 3. Jonsson

  Kvartetten i bild, lägger ut dimridåer.
  Sorgligt!
  Vänsterpartistens medverkan förbryllar mig mest. Främst på grund av kvinnofrågan, som är väldigt aktuell i Iran. Men inte lika viktig som i Sverige?
  Hanif Bali skrev en trovärdig artikel nyligen om orsaken till Irans ilska mot Sverige. I Expressen, tror jag.
  Att börja avsätta utskottsordföranden, det öppnar för nya möjligheter. Vice ordförande Shekarabi (JuU) kanske är näst på tur? Väldigt ödmjuk, glatt leende inför Irans regim, som det ser ut på andra bilder.
  Den som nuförtiden räds terrorhot i och mot Sverige, den får allt anpassa sig. Det är dit vi har kommit. Det hjälper faktiskt inte med magiskt tänkande, att det t ex skulle bero på SD. Vänta får ni se.

  • brorson

   Nej, vänsterpartiets medverakan förvånar inte. Amineh Kakabave uteslöts inte är det partier för att hon fortfarande kallar sig kommunist (ett svepskäl) utan för att hon stod upp för muslimska kvinnor mot muslimska män och deras patriarkala fasoner. V talar alltså med kluvna tungor om jämställdhet mellan kvinnor och män. Som enligt V bara är till för icke-muslimer. Därmed sviker V även de muslimska feminister, som faktiskt finns och gör andra tolkningar av Koranen än de extremt patriarkala islamister, som de svenska oppositionspartierna gullar med. För dessa partier, som påstår sig vara för mångfald och åsiktsfrihet finns bara EN islam.

   Det är ju samma sak med pride. Det får bara finnas EN åsikt om pride, och ALLA homosexuella förväntas fjolla sig under pride. Självaste statsminitern har bjudit in Jonas Gardell till mingel i sitt residens, som om han representerar alla med den läggningen, Samma form av politiskt korrekt intolerans drabbade f.ö. Nyamko Sabuni, som beskylldes för att ”gå rasisternas ärenden”, sedan hon fördömt afrikanska mäns förtryck av afrikanska ärenden.

   Den direkta orsaken till hennes kontroversiella uttalande var att terrororganisationen Boko Haram hade kindnappat elever i en nigeriansk flickskola för att göra dem till sexslavar. Sådant ska man tiga om, ifall man är ”antirasist”. Och alla n*gr*r i Sverige ska ha samma åsikter om allting. Vilket f.ö. är ett uttryck för den dolda rasismen hos dessa självutnämnda antirasister.

   • Jonsson

    Jag tror dig. Dock är just vänsterpartisten Gudrun Nordborg, en: ”Feministisk ikon” för att citera Jan Hägglund. Hon är även jurist.
    Sakine Madon erinrar i UNT, om att inte försöka blåsa upp Jomshofs ord som orsak till säkerhetshoten. Orsaken är en annan.
    Mer komplicerad.

    Problematiskt är snarare att Sverige används som arena för andra länders inre konflikter och maktkamper. I det här fallet Iran.
    Jag tror att både Sakine Madon och Hanif Bali, är på rätt spår.

   • brorson

    Rättelse av felskrivning .I sista meningen i näst sista stycket ska det naturligtvis stå ”…sedan hon fördömt afrikanska mäns förtryck av afrikanska kvinnor.”

 4. Leif

  Såg kom den fram, offerkoftan! Ta lite ansvar för en gångs skull, SD har satt Sverige i en situation som kan orsaka terrorattentant. Läge att tänka till kanske? Näe inte Petter, allt är alla andras fel, inte deras.

  Brunskjortan har inte ryggrad att ta ansvar, ynkligt!

  • Drutten

   Nä det är islamiststaterna som inte tål att deras bok talas negativt om. Om nu också kanske bränningen av den var onödig.
   Om det skulle brännas ett par tusen biblar i Iran eller Turkiet skulle väl knappt någon svensk höja på ögonbrynen för den sakens skull eller bli kränkta. Tål man som muslim boende i Sverige inte att koranen ”kränks” här så får man väl flytta till ett helmuslimskt land och bränna vår flagga där och skrika i kör. Men de flesta muslimer i Sverige är inte islamister utan vanliga hederliga människor som vill leva i lugn och ro här utan islamisternas illdådsplaneringar och terrorplaner.

  • brorson

   Och vilka har sagt att allt är alla andras fel, inte deras? Koranbränningar, som extrem-ateisten Morgan J har givit tillstånd till, i strid med grundlagen dessutom, väcker ingen ilska. däremot ett enstaka taffligt uttalande, som inte var riktat mot någons gud? Muhammed var ingen gud – inte ens enligt muslimsk tro. För en icke-muslim kan det verka ologiskt att muslimer kan bli mer upprörda av en karikatyr av deras älskade profet än av nedvärderingar av samme profet i tal eller skrift.

   Då är det lätt för icke-muslimer att dra den felaktiga slutsatsen att muslimer är helt känslostyrda varelser utan förmåga till förnuftigt tänkande. Jag har i tidigare debatt förklarat varför det är så. Om man själv har en religiös tro, även om den är en annan tro än islam, har man lättare att förstå varför muslimer känner och tänker som de gör. Ni, som överdriver följderna av Jomshofs taffliga uttalanden om profeten, har grova fördomar om muslimer. Ni blandar dessutom ihop vanliga skötsamma muslimer, som vill leva i fred med oss andra, med extrema islamister, som utnyttjar de förras upprördhet och tysta lidande för att ställa till upplopp och oreda.

   Paludan hade ett enda syfte, och det var att en liten klick våldsverkare med muslimsk ursprung, skulle dra vanära över alla muslimer och skapa motsättningar mellan muslimer och den svenska ursprungsbefolkningen. Och detta syfte stöddes av den extrema ateisten Morgan J, som ser något berömvärt i att skända något heligt – i vilken religion som helst – och såra människor med religiös tro.

   Och det är ju inte alls så att vi kristna tycker att det är okej, när våra heliga symboler skändas. Efter flera decennier med hån och trakasserier från militanta ateisters sida, är vi alltför kuvade för att protestera.

 5. Mique

  Ja du Petter, ett riktigt ordentligt klavertramp från din sida! Ett språkbruk som taget från både de fyras gäng och sverigedemokraternas internettrollsvans. Det framgår, med all tydlighet, att du tillhör det lågutbildade ”sovande folket”! Ja, se dessa koftklädda, mesiga, ”fjolliga storsvenskar”!

 6. Mique

  Bli vuxen Petter! Du kan inte stanna kvar resten av ditt liv, på din mellanstadieskolgård. Räta på ryggen och sluta att bete dig som en ”fjollig storsvensk”! Något som för övrigt gäller fjollorna i sverigedemokraternas ledning!

 7. Agneta

  Ytterst ansvariga för situationen vi nu har i Sverige är den tidigare rödgröna regeringen.
  Hade vi inte haft landets gränser vidöppna och låtit det vara fritt fram för människor från andra kulturer att komma hit (många även utan asylskäl) så hade vi inte haft några koranbränningar. Ingen hade då behövt påvisa många av dessa människors lättkränkthet och det våldskapital som många besitter. Förmodligen ett resultat av att det mest är män som kommit.
  Säkerheten i Sverige var hotad redan innan koranbränningarna.

  • Anders

   Mycket bra där Agneta, du har helt rätt. Det som är mest tragiskt är ju att den röd gröna röran verkar inte ha insett vad dom har ställt till med när det kommer till allt det negativa som en alldeles för stor invandring har medfört.

  • brorson

   Den förra, rödgröna regeringen, bär ett tungt ansvar. Men det yttersta ansvaret delas av flera partier och måste sökas längre bakåt i tiden. Alliansens statsminister Fredrik Reinfeldt, M, hade under en flygtur genom de s.k. skogslänen upptäckt att Sverige var ett folktomt land och Annie Lööf, hade som nyvald C-ledare i början av 2010-talet föreslagit ett befolkningsmål på 30 miljoner invånare i Sverige., Allians regeringen hade gjort två migrationspolitiska överenskommelser med MP – 2007 och 2011 (om jag minns rätt),varigenom den svenska ursprungsbefolkningen nära nog reducerades till andra klassens medborgare i sitt eget land. Vilket ledde till en kraftig ökning av invandringen av både hederliga och ohederliga samt en överbelastning av utredningsapparaten (Migrationsverket) med enorma väntetider på beslut, Valet 1998 hade gått dåligt för S, som dittills brukat klara sig med V som stödparti,. men nu behövde stöd av både V och MP – vilket MP utnyttjade till att driva igenom en ny migrationslag, fr. o. m 2005, vilken är huvudorsak till dagens migrationspolitiska kaos med kriminella, som inte utvisas, o.s.v.

   • Agneta

    Absolut är det så att tidigare regeringar och partiers överenskommelser är grundorsak till att Sveriges gränser öppnades på vid gavel
    Men de rödgröna hade regeringsmakten när invandringen ökade som mest. Då borde man inte fortsatt tillämpa en migrationslag från 2005, lagar går ju att ändra.
    Men icke, de rödgröna fortsatte att ha öppna gränser istället för att åtgärda problemen.
    Många kommer nog ihåg Stefan Löfvens ”Mitt Europa bygger inga murar”

    • brorson

     Du har rätt. Men efter valet 2014 ställde MP villkor för att stödja Stefan Löfvén som ny statsminister, förutom ministerposter till MP att de migrationspolitiska överenskommelserna med alliansregeringen inte skulle rivas upp. Vartill nya lagar infördes, som ökade den illegala invandringen, såsom gymnasielagen, specialdesignad för afghanska medborgare som vistades illegalt i Sverige.

     En sommardag 2016 var jag på Medborgarplatsen en Stockholm, där ett par hundra illegala afghaner sedan några dagar tidigare hade ockuperat ena sidan av torget. I talkörer ropade de ut sitt hat mot ”lovven” (Stefan Löfvén) för att de inte hade beviljats uppehållstillstånd i Sverige- De borde naturligtvis ha gripits och skickats ut till Arlanda och satts på ett plan till hemlandet. Under tiden, som dessa ollagligheter (de saknade tillstånd till ”allmän sammankomst) flängde utbildningsminister Gustav Fridolin, MP, runt på platser i närheten, där han uppmanade till fortsatt olagligheter. Har Jomshof – och for den delen den hårt kritiserade L-riksdagsmannen Carl Hamilton – uppmanat till några olagligheter?

     Lagstiftningen kring uppehållstillstånd och medborgarskap är rörig och svåröverskådklig och dessutom uppdelad på flera lagar, både permanenta och tillfälliga. På Migrationsverkets hemsida kan man dock läsa att man kan bli svensk medborgare om man har bott i Sverige i 2 år, om man är nordisk medborgare, 4 år om man är flykting samt 5 år för övriga. Om man tillhör gruppen övriga, måste det ha gått fem år sedan man senast dömdes för brott,. Betyder det att man kan bli svensk medborgare medan man sitter i fängelse, om man har dömts till ett längre straff än fem år. Man bor ju i Sverige om man sitter i ett svenskt fängelse.

     För ”barn” finns en specialregel, som säger att ett barn blir svensk medborgare enbart genom anmälan, som ska göras av barnets vårdnadshavare (som själv inte behöver vara svensk medborgare eller ens själv bor i Sverige?) om det har gått mer än tre år sedanbarnet kom till Sverige, Tydligen inget krav att barnet har bott i Sverige under de tre åren. Ett aktuellt exempel är den 17-årige mördaren Frunze, som befann sig i sitt hemland, när han blev svensk medborgare. Vilket inte hindrades av att han samtidigt utreddes för mordet.

     Vi har lagar, som lockar världens värsta avskum till Sverige. Och om de väl har blivit svenska medborgare, kan de inte utvisas.

 8. edor vilhelmina

  Vänsterpartier och med det de gamla kommunisterna har orsakat Sverige mer skada genom åren genom deras ryssvänlighet och främst under sovjettiden. Socialdemokraterna är också medskyldiga här.

 9. Sonja

  Vilka är det som bränner ”heliga skrifter”? På senare tid ansvarar irakiska flyktingar för att begära demonstrationstillstånd…Dessutom kan man också arvoderas via tiktok…..

 10. brorson

  En ilsken mobb har bränt ner flera kyrkor i en kristen stadsdel i Pakistan- Enligt den lokala polisen p.g.a. ett rykte att en kristen man har bränt en koran, Alltså inte p.g.a några nedsättande ord – på ett språk som denna mobb inte förstår – om en viss profet. Har de ens förstått att flaggorna med det gula korset mot himmelsblå botten, som Momika har omgett sig med, när han begått sina skändliga handlingar, är en svensk nationsflagga? Väl uträknat av Momika och hans uppdragsgivare, som vill legitimera en kommande utrotning av de kristna minoriteterna i muslimska länder.

  Samtidigt med att jag uppmanar Jomshof att vara försiktig med vad han säger – hur det kan missförstås, misstolkas, förvrängas och utnyttjas – måste jag skarpt fördöma taskspelarna Morgan Johansson och Ardalan Shekarabi för deras extremt oseriösa agerande, när de tonar ner koranbränningarnas betydelse (de skändliga handlingar som Morgan har givit tillstånd till) och dessutom hemfaller tilll något slags etnosekterism, när de framsäller hot mot svenska liv, som det värsta som kan hända.

  Jo, det vore förfärligt om svenska liv offras för Momikas s.k. yttrandefrihet. Men att dessa S-politiker, som pratar så mycket om internationell solidaritet, inte nämnet ett ord om hote mot hundratusentals krisnta orientalers liv, är skamligt. Skäms. Skäms. Skäms.Hur gick det för resten till när Shekarabi blev svensk medborgare? Han var u.o.f.s. för liten för att ställas till svars för hans och hans föräldrars illegala vistelse i Sverige. Som till slut belönades med svenska medborgarskap. Det var då.

  Och nu driver delar av sosseriet kampanjer mot den föreslagna s.k. angiverilagen. Men varför skulle inte en sund självbevarelsedrift hos oss själva som folkgrupp inte kunna förenas med verklig internationell solidaritet? I detta fall att de kristna orientalerna kan fortsätta att existera som folkgrupp i sina nuvarande hemländer. Kristna kyrkor har funnits i Pakistan sedan långt före islam. Exakt hur länge vet jag inte. Däremot vet jag att den första kristna kyrkan i grannlandet Indien grundades år 52 e. Kr.

 11. Jonsson

  Vice statsminister Åsa Romson, blev inte petad 2015 efter sitt uttalande som jämställde döden på Medelhavet med förintelsen.
  Partiledare Stefan Löfven, blev inte petad 2014, efter att ha sagt z-ordet två gånger i radio.
  SSU-ordföranden pekade nyligen ut en islamist, tror det var Erdogan? Ber om ursäkt på förhand om jag har fel.
  Man kan vifta med PKK-flaggan i Almedalen, för att stoppa Nato-medlemskap och ändå få en post i riksdagens utskott. Men det är inte att provocera Erdogan (som är muslim med veto).
  Fler exempel finns hos sossarna i dagsläget, en riksdagsledamot på konferens.

  Socialdemokraterna har med enträgen hjälp av dess stödpartier lyckats sälja ut sig själva och Sverige, bit för bit. Fler illa underbyggda utspel är att vänta från oppositionen. Inte undra på det; oppositionen är förvirrade. De kan inte lita på varandra, eller att de själva håller tungan rätt i mun.
  Nu senast kom liberalen Carl B Hamilton, med en ”freudiansk felsägning”?

 12. brorson

  Det pinsamma för Liberalerna och för Hamilton själv, är inte bara att Hamilton råkade avslöja vad de flesta liberaler tänker (men numera inte vågar säga offentligt), utan att han faktiskt hade rätt, sett till lag och rättspraxis. Judar är en folkgrupp i hetslagens bemärkelse, men inte muslimer.

 13. brorson

  Migrationsoagstiftningen verkar i ännu högre grad än strafflagstiftningen var ett experimentfält för synsättet att de grövsta brottslingarna är de verkliga brottsoffren, som blir snälla som små lamm, om de får ett svenskt medborgarskap. Ett jättefarligt experiment med vårt lands framtid. Stefan Löfvén är tyvärr inte ensam om att kunna säga ”Vi såg det inte komma”.

  Den svensk, som säger att han inte är medskyldig till naiviteten, ljuger. Är hela svenska folket ”fredsskadat”. Efter drygt 200 år utan krig på vår egen mark, tror vi alla om gott. Och på vår egen övermänsklighet- Vi har en utrikesminister som åker runt och träffar diktatorer och presidenter och talar om ”hur det är” och förväntar sig att de ska hålla med. Riktigt pinsamt blir det, när invandrare talar om för oss svenskar, vad som håller på att hända i Sverige, för vi själva såg det ju inte komma.

  Invandrare som kom till Sverige för att få den frihet, som de saknat i sina förra hemländer. Och fick se följderna av för mycket frihet- Inte minst följderna av de närmast obefintliga straffen för dem som själva tar sig friheter, som de egentligen inte har rätt till, inte ens i Sverige. I Hotspot- intervju ”En invandrares oro för vad som händer med Sverige”, berättar juristen Nima Rostami, som mött många utländska brottslingar i sitt jobb som advokat, om det kanske största felet med Sverige, Att det är alldeles för lätt att bli svensk medborgare och att det är helt omöjligt att frånta någon hans svenska medborgarskap. Att detta är ett SÅ stort problem, hade inte ens jag en aning om, men tycker ändå att jag haft rätt, när jag föreslagit följande:

  1. Att grundlagen måste ändras, så att det blir möjligt att frånta någon hans svenska medborgarskap om han har begått brott eller om medborgarskapet har beviljats på felaktiga grunder.
  2. Att rätten till dubbla medborgarskap avskaffas
  3. Att rättsinstitutet permanent uppehållstillstånd behålls som ett alternativ för dem, som i övrigt uppfyller kraven för svenskt medborgarskap ,men vill behålla sitt gamla medborgarskap, Syfte: att så få nya svenska medborgarksap, som möjligt beviljas.
  4. Striktare regler för barns arv av medborgarskap, när barnet har en svensk och en utländsk förälder.
  4. Att medborgerliga rättigheter i Sverige ska vara för svenska medborgare, och därför begränsas, i de fall det är meningsfullt, för icke-medborgare.

  Momika försvarar inte svensk yttrandefrihet. Han missbrukar svensk yttrandefrihet för att legitimera extrema islamisters mål att utrota de kristna minoriteterna i muslimska länder, Dessutom förbrukar han svenska polisresurser som borde användas till brottsbekämpning och till utvisning av illegala migranter.

  • Kim

   Spännande med ”opartisk granskning”… Relevans? Mer relevant än Anders Lindbergs ”opartiska” inlägg?

 14. brorson

  > Minst elva personer har dödats i ett bombdåd i nordvästra Pakistan, i norra delen av regionen Waziristan nära den afghanska gränsen. Bomben exploderade på lördagskvällen efter att ha fästs vid fordonet som offren färdades i, enligt en lokal tjänsteman. De döda var byggnadsarbetare som arbetade för den pakistanska armén. ”Hjärtskärande att veta att terroristattacken i norra Waziristan krävde elva oskyldiga arbetares liv. Fördömer kraftfullt den här meningslösa, våldsamma attacken och är solidarisk med de berörda familjerna”, skriver den tillförordnade premiärministern Anwar ul Haq Kakar på X, tidigare Twitter. Det har skett en kraftig ökning av antalet terrorattacker i Pakistan sedan talibanerna tog över makten i Afghanistan 2021. Attackerna har främst skett i regioner som gränsar till Afghanistan. <

  Attackerna inne i Pakistan görs sannolikt av inhemska talibaner, och alltså av afghanska talibaner. Talibanerna kan sannolikt räkna med stöd av lokalbefolkningen i Wasiristan, men även i övriga delar av Pakistan, som är formellt allierat med USA. p.g.a. amerikanska statsjtjänstemäns dödande , som det verkar för nöjes skull av både civilpersoner och pakistanska soldater i just Wasiristan. Dödandet har skett med drönare, som har dirigerats till sina mål av ett fort i Texas. Det började under fredspristagaren Obamas tid som president, eventullt tidigare, och pågår kanske fortfarande. De palistanska soldaterna hade skickats till Wasiristan för att återta kontrollen av den oroliga landsdelen från talibanerna.

  Pakistan är idag ett slags halvdemokrati, Att den av folkligt missnöje p.g.a- både dyrtider och USA;s behandling av landet som en koloni, hårt pressade pakistanska regeringen, ger sig på Sverige som Nato-kandidatland, för koranbränningarna är fullt logiskt. När denna regering saknar reella möjligheter att förbättra välfärden i landet, vill man framställa sig som försvara av "traditionella värden" – som givetvis skiljer sig en del i det huvudsakligen muslimska Pakistan från motsvarande värden i "väst". Men svenska sossar, som styrs av rasistiska fördomar om att muslimer och andra orientaler skulle ha sämre hjärnor än svenska ateister, tror att det enbart handlar om känslomässiga reaktioner hos människor som saknar impulskontroll.

  Därför sossepolitrukerna överdrivna fördömanden av Jomshof. I länken som sig Bergis lagt ut säger säger talaren: "Men är det någon som har sett någon muslimsk stat eller terrororganisation , som har kritiserat Jomshofs uttalanden? Neej!" Och frågar sedan om, "mullorna" skulle backa om Jomshof avsätts. Mitt svar på den frågan är naturligtvis: Nej. Det är däremot mer osäkert om attackerna mot Sverige skulle upphöra, eller åtminstone minska i antal och styrka, om koranbränningarna upphör. Risken är. som jag har skrivit tidigare. att "mullorna" skulle uppfatta detta som en seger, som skulle trigga dem att kräva mer.

  Detta får dock inte mig att backa från min åsikt att all skriftbränning (inte bara av heliga skrifter) ska var straffbart som förargelseväckande beteende. Jag erkänner gärna att detta är en svår sists för regeringen, och inte minst för statsministern personligen. Som borde ägna all sin tid åt den här frågan i stället för att mingla med hbtq-aktivisten Jonas Gardell och krigsleksakspojken Volodymir Zelenskij, som har utlovats ännu fler leksaker från ett genom dessa gåvor alltmer militärt avrustat Sverige, Som sätter sitt hopp till Nato. Var det så klokt, när farbror Erdogan ännu inte har givit besked om Sverige kommer att släppas in i Nato?

  Har minglaren Kristersson ens tänkt på att krigsleksakspojken Kim jung-un i Fjärram östern mer än gärna förser farbror Vladimir i Moskva med toppmoderna vapen, om farbroderns egen vapenindustri mot förmodan inte skulle klara detta i tillräcklig omfattning. Har minglaren ens tänkt på att Nato-länderna skickar föråldrade vapen, som ändå snart skulle bytas ut, till Ukraina för att s

  • brorson

   forts
   Har minglaren ens tänkt på att Nato-länderna skickar föråldrade vapen, som ändå snart skulle bytas ut, till Ukraina för att skrotas där – av ryssarna? Har han ens tänkt på risken att talibanerna tar makten i Pakistan och kör ut de amerikanska rådgivarna till den nuvarande regeringen och utrotar den kristna minoriteten i landets sydöstra delar?

 15. brorson

  Man kan undra om statsministern eller hans prästfru styr landet. Tre kvinnor (Den svenska statsministerfrun hennes högvördighet Birgitta Ed, presidentfrun Olena Zelenska och vice statsminister Ebba Bush=utförde traditionella kvinnoplikter genom att besöka ett sjukhus, medan karlarnaddiskuterade allvarsfrågor på Harpsund. Detta borde väl vara ett uppslag för nästa års pride. För det är väl heteronormen i sin prydno? Olika uppgifter för kvinnor och män. Lika stelbent som när statsministerparet träffade presidentparet Erdogan

  .Ers högvördighet är väl annars ett tilltalsord som bara används vid möten med biskopar, kardinaler och påvar, alltså de högsta befattninshavarna, de som står närmast Gud? Men det gör kanske en statsministerfru, som är präst? Man kan tycka att Ulf Kristersson har varit med bland de högsta hönsen för att inte behöva frottera sig med världskändisar som Jonas Gardell och preisentparet i kortärmat? Mannens klädval är uppenbarligen ägnat att ge intryck av att vara en vanlig kille från slumkvarteren.

  Nu hade prästmaken inte tid över för att tänka sig för, när han fick frågor om Jomshof. Han kan inte ta ansvar för Jomshof, sa han., Och det har han ju rätt i, eftersom Jomshof inte sitter i regeringen. Det var okej, så länge prästmaken sa att Jomshofs uttalande var lagligt men olämpligt. Tycker jag också. Men när han gav exempel på vad som var olämpligt gick han över en gräns, när han nämnde Jomshovs uttalande att profeten var slavhandlare. Vet Kristersson säkert att profeten inte var det? Detta är en historievetenskaplig fråga, som en svensk minister inte borde uttala sig om-

  Var uttalandet både olämpligt och osant eller var det olämpligt och sant? Ni, som inte har ett lika selektivt minne som ett av sosse-trollen på den här bloggen, minns kanske att jag har skrivit om de enorma mängderna arabiska silvermynt från den svenska vikingatiden,. som är nergrävda i jorden i svenska vikingabygder (särskilt Gotland). Vad var det för slags handelsvaror, som vikingaskeppen medförde och gav så riklig betalning? Det hade väl inte varit möjligt, om profeten hade förbjudit slavhandel även med icke-muslimer?

  Jag vidhåller både att skriftbränning ö.h.t. inte ska anses vara ett yttrande OCH att vi behöver en mer nyanserad debatt om islam och muslimer,. än den som SD vanligtvis står för. Mer nyanserad är dock inte detsamma som omvänt ensidig. Varför upphöja Muhammed till en Gud? Det var han ju inte – inte ens enligt muslimsk tro.

 16. brorson

  Ömsesidig vänskap och förståelse samt gemensamt försvar för troendes mänskliga rättigheter mot militanta ateister får inte rubba tron på att den egna religionen är den rätta. Börjar man tvivla på det, bör man överväga att byta religion. Religionernas primära uppgift är att vårda relationen mellan människan och Gud. Därtill har religionerna ett antal sekundära funktioner inom olika områden såsom identifikation och samhörighet inom den religiösa gruppen. Även en stabil grund för lagstiftningen, laglydnad och samhällsbygget i övrigt.

  Den sistnämnda aspekten framhölls särskilt av förr-förre KD-ledaren Alf Svensson. Den nuvarande KD-ledningen tycks helt ha ersatt kristendomen med ateismen som samhällsbärande kraft. Det kan inte sluta väl.Om inte kristensomen återupprättas som samhällsbärande kraft, kommer Sveige att bli första land i Västeuropa att ha muslimsk majoritet. Sharia är bättre än dem laglöshet, som ateismen har fört med sig.

  Vi kristna måste stå upp för dels tron att kristendomen är den enda rätta religionen vad gäller relationen med Gud (troende muslimer tvivlar inte på att det är islam) samt den bästa samhällsbärande kraften. Vi måste väga se hur bra eller dåligt islam har fungerat i det avseendet.

  Det arabimperium, som Muhammed lade grunden för, torde ha varit den mest framgångsrika statsbildningen under sin tid. Men detta imperium kom redan efter ett par hundra år att övertas av det ottomanska (turkiska) imperiet, varav nuvarande Turkiet bara var en mindre del. Efter några hundra år stagnerade även det ottomanska imperiet, för att slutligen falla sönder.

  Den extrema islamismens mål är huvudsakligen att återupprätta islams storhetstid under de första århundradena genom en återgång till den samhällsordning som rådde då. Trots referenser till det förgångna är den extrema islamismen en ideologi, som uppstod under 1920-talet genom päverkan av europeisk fascism. Och utvecklades till nuvarande helt absurda former under 1950-talet av egyptiern Sayd Qtb, vars extrema läror nu är helt förbjudna i hans muslimska hemland Egypten.

  Som jag har skrivit tidigare, finns det inte EN islam, utan många olika tolkningar. Den religiösa förbistringen förvärras dessutom av att islam är statsreligion i de muslimska länderna (staten bestämmer alltså över religionen, fastän de staterna låtsas att det är tvärtom) och att det inte finns någon muslimsk ”påve” som enande kraft

  Varför instämmer svenska politiker från höger till vänster i de extrema islamisternas anspråk på att just deras tolkning är den enda rätta? Detta ger ju extremisterna ett övertag mot andra muslimska uttolkare av religionen i kampen om den muslimska opinionen.

 17. Jonsson

  Det råder en tydlig konsensus inom svensk media; sänk regeringen! Det syns idag efter intervjun med statsministerns i SvT igår. Jomshofs tweet är vad som lyfts fram. Oavsett vad Kristersson själv lyfte fram som orsaker till terrorhoten, t ex att Sverige utnyttjas som arena för utrikes konflikter, som vi inte kan avstyra.
  KD har nog insett att de står på tur efter Liberalerna; att svartmålas pga av samarbetet med SD. CB Hamiltons märkliga uttalande om judar (rörde inte ens sammanhanget). Hamilton gick i fällan. Jag har förståelse för om Busch undviker debatter med Demirok i radion. Risk att hon felciteras igen.
  Moderaterna och KD, försöker vara bussiga åt alla håll nu. Busch sommartal var förvånande, och kan tolkas som att begränsningar i YGL är på gång. Muslimer uppmanas vända andra kinden till. Förmodligen ska andra religionsinriktningar och övriga uppfattningar också göra det?
  Det verkar saknas politiska lösningar på det svenska tillståndet. Och media idisslar en tweet istället för att skärskåda allvaret. Camilla Kvartoft ska kanske leda något lekprogram istället!

 18. brorson

  En vän har undrat över saker jag skrivit, exempelvis att Iran inte är något arabland. Men det är väl inte så konstigt? Eftersom islam är en världsreligion. kan väl inte alla muslimer vara araber? Många av de folkslag utanför den arabiska halvön, vilka själva kallar sig araber, är inte ättlingar till utvandrade araber, utan har antagit förutom islam, även det arabiska språket och kulturen- Men så icke iranierna.

  För att förstå de idag muslimska ländernas utveckling. måste man sätta in densamma i dess historiska sammanhang, De kristna kyrkan grundades av Jesu lärjungar och andra som bekände sig till kristendomen, under den första pingstdagen, som inföll senast år 33 e. Kr. Islams födelse som religion anses ha skett i och med Muhammed och hans anhängares flykt från Mecka till Medina år 622 e. Kr. (år 0, enligt muslimsk tideräkning).

  Däremellan finns ett tidsmellanrum på nästan 600 år, då den delen av världen förändrades i grunden, såsom övergången till kristendomen i det romerska riket, och senare det romerska rikets upplösning och fall till följd av invaderande germanska stammar. Vilket underlättade de muslimska erövringarna .Som jag tidigare skrivit fick folken i de erövrade lånderna behålla sin religion, sina lagar, seder och bruk,. i utbyte mot att de erkände araberna / muslimerna som en härskande klass.

  Därigenom kunde araberna / muslimerna använda sina stridskrafter till nya erövringar i stället för att slå ner uppror i de redan erövrade länderna. Att konvertera till islam gav dock fördelar socialt och ekonomiskt, vilket ledde till en successiv ökning av muslimernas andel av befolkningen. Länder, som har kallats ”muslimska” sedan profetens dagar, kan i själva verket ha haft en kristen folkmajoritet fortfarande under 1800-talet.

  Det mest kända folkmordet på kristna ägde rum i det sönderfallande turkiska imperiet, varav nuvarande Turkiet bara är en mindre del, under första världskriget. När man i den europeiska, och inte minst svenska debatten,. utmålar muslimerna som förföljda,. är frågan om man inte har gjort förföljarna till de förföljda- Man påstår t.o.m. att muslimerna har intagit judarnas plats som de förföljda i Europa. Liberalen Carl Hamilton, som tydligen inte anammat denna typ av historierevisionism, tvingades avgå från sin plats i riksdagen,

  När det så kommer till bemötande av våra svenska muslimer, så menar jag att dem måste vi ha på vår sida i kampen för ett fritt och demokratiskt Sverige, Och det målet uppnås inte genom att deras hela skrift bränns. Momikas syfte är helt uppenbarligen att hetsa extrema islamister att utrota kvarvarande kristna minoriteter i de muslimska länderna. Han är en fiende till hela svenska folket – till alla kristna i världen – och till alla muslimer som tror på och vill att islam ska vara ”fredens religion”.

  En falskspelare av värsta sort..

 19. kenth

  Alla politiker vill ha makt..får dem inte det så gnäller
  de på dem som fått det,utan att fundera varför dom inte
  fått det!

 20. brorson

  Parodi på yttrandefrihet. Islamist-kollaboratören Momika, som brukar omge sig med flaggor med gult kors mot himmelsblå botten, när han skändar muslimernas heliga skrift, brukar ses även med en megafon, Polisen försvar sig mot kritiken att han fått tillstånd (till vad?) med att poliser har varit på plats för att kolla om han råkat SÄGA någonting straffbart. Om det skulle vara hets mot folkgrupp, kan det väl inte vara hets mot kristna? Liberalerna, som länge ansetts vara Sveriges mest judevänliga parti, har tvingat en av sina egna riksdagsmän att avgå, för att han råkat SÄGA någonting ”olämpligt”, som kan uppfattas som ett ställningstagande för judar som en förföljd folkgrupp. Detta trots så svåra trakasserier mot judar i Malmö, så att de har tvingats flytta. Vilka ligger bakom?

  Man mår illa av den politiska korrektheten och vindflöjelmentaliteten hos ledande politiker, när det talade eller skrivna ordet näst itnill förbjuds, men rena illdåd får polistillstånd.

 21. Marko

  Hycklarkungen är igång med propaganda för sitt islamistiska samhälle igen
  Konstigt han inte jobbar för en moskée i Umeå.
  Just det, hycklare..

  Nu ska iaf alla negativa uttalanden om islam totalförbjudas.
  Och om det blir ett terrorattentat så är det inte den som utför som är ansvarig utan den som kränkt dom.
  Det är likvärdigt med att någon blir kränkt av något på en blogg och attackerar, då är det alltså den som skrivit sin åsikt som är ansvarig för att han blev attackerad enligt hycklarkungen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.