Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Fas 3 ersätts med extratjänster.

Äntligen!!!!!

Jag blir jätteglad av att läsa Lennart Holmlund’s inlägg om hur Socialdemokraterna föreslår att Fas 3 ska ersättas med extratjänster när Socialdemokraterna väl vunnit det stundande valet.

Jag säger det igen, äntligen!

I tidigare inlägg har jag tagit upp precis detta, om än från en annan synvinkel.

Det faktum att vi idag har så många arbetslösa och långtids arbetslösa är en direkt effekt av Alliansens avreglerings vansinne. Människor som av olika anledningar inte passade in i det privata näringslivet, och därför jobbade åt kommunen, landstinget eller staten blev i och med avregleringarna arbetslösa. Dessutom med små eller hopplösa chanser att få ett reguljärt arbete.

Dessa människor är på inget sätt värdelösa. Ej hellermindre värda än alla andra, snarare motsatsen. Men de orkar kanske inte med det skruvade tempo som gäller i det privata näringslivet.

Att då göra denna rätt stora grupp arbetslösa och beroende av a-kassa, eller ännu vanligare socialbidrag, är rent och skärt resurs slöseri.

Låt denna grupp ånyo arbeta åt kommunen och göra precis det Lennart Holmlund skriver om. Rusta miljonprogrammen, jobba med miljöförbättrande åtgärder och i stort och smått arbeta åt kommunen och assistera de redan pressade löntagare som redan arbetar där.

Om vi växlar in a-kassa och socialbidrag mot arbete och riktig lön för denna grupp blir det ekonomisk jackpot för landets alla kommuner.

Heja Socialdemokraterna och se till att verkligen lyfta fram denna fråga i den kommande valdebatten.

Det är viktigt att gemene man förstår den positiva ekonomiska effekten av en sådan åtgärd, och att detta verkligen sparar på de skattekronor som Borg och hans vänner i Alliansen alltid talar om.

Detta om något är att ta ansvar för landets finanser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.