Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det är EGOISM och GIRIGHET inte RELIGION som är orsaken till alla krig och terrorist attacker.

Det finns många skäl till att starta krig även om de flesta för mig får anses vara svepskäl. Det enda riktiga skälet till att starta krig stavas EGOISM och GIRIGHET.

Oavsett vilken anledning man anger är dessa 2 skäl den verkliga orsaken till att starta och bedriva krig och terrorism.

För att ytterligare sticka ut hakan vill jag dessutom påstå att det är vi i västvärlden som driver på och understödjer dessa krig. Anledningen till detta är densamma EGOISM och GIRIGHET.

Varför hävdar jag då att så är fallet?

Därför att:

  • Att en analys av alla moderna krig, oavsett om det handlar om Korea kriget och Vietnam kriget, eller inbördeskrigen i Kongo och klankrigen i Mellanöstern bevisar att västvärlden både understödjer och låter dem fortgå därför att de tjänar pengar på dessa krig.
  • Att västvärlden genom att kontrollera och styra krigsherrarna även skaffar sig en osynlig kontroll över landets regeringsmakt och därmed över landets ekonomi.
  • Att västvärlden genom att understödja dessa krig skaffar sig ekonomiska fördelar. Förutom att skaffa sig en marknad för vapen och annan krigsutrustning kan man samtidigt för en billig penning exploatera de naturtillgångar som finns i dessa länder.
  • Att inbördeskrig och regionala krig leder till att de länder och regioner där krig råder inte har kraft att inta sin naturliga del av världens handelsbalans – allt till västvärldens fördel som om handelsbalans rådde skulle förlora i storlek av den totala världshandeln.

Ovanstående bevisar med all tydlig klarhet att motiven återigen stavas EGOSIM och GIRIGHET.

Människor har krigat med varandra sedan urminnes tider och historieböckerna är fulla av otaliga exempel på sådana krig. Bemödar vi oss med att forska djupare i skälen till varför krigen uppstått handlar det nästan uteslutande om att skaffa sig MAKT.

Utövandet av den vunna makten gör sedan att man kan föda den egentliga orsaken till maktbegäret vilka stavas EGOISM och GIRIGHET.

De människor som drivs av denna EGOISM och denna GIRIGHET är duktiga på att ljuga och dupera sin omgivning och använda sig av olika svepskäl för att nå sitt mål som är att berika sig själv på andras bekostnad.

För närvarande är religiösa skäl det som oftast anges som huvudorsak till varför man ska kriga. Man säger sig vilja skapa kalifat och stater som ska styras av strikta religiösa lagar. Oavsett vilket skäl man anger är dessa blott och allena svepskäl angivna för att dölja de enda egentliga skälen – EGOISM och GIRIGHET.

Vad allvarligare är tycks det vara så att vi i västvärlden har överseende med dessa svepskäl så länge som vi kan dra ekonomisk nytta av dem och berika oss själva på bekostnad av offren i dessa krig.

Jag hävdar därför att alla dessa krig sker med västvärldens goda minne därför att de gynnar oss i västvärlden ekonomiskt. Det faktum att det gynnar västvärlden är bara ett ytterligare bevis på min tes om att alla krig i grund och botten bara handlar om EGOISM, GIRIGHET och egen ekonomisk vinning.

Som varande Socialdemokrat säger jag därför att vi måste se till att stoppa detta NU!

Därför är jag glad att Sverige genom sin nya regering personifierad av Margot Wallström börjar reagera mot dessa orättvisor.

Låt oss därför tillsammans starta debatten om de ”riktiga” skälen till dessa krig och elda på utvecklingen så att dessa krig kommer till ett slut.

Västvärlden måste öppet ta sitt ansvar och lyfta sina händer från dessa krigsherrar. Dessutom måste vi upplysa medborgarna i de krigshärjade länderna om de verkliga orsakerna till att det råder krig.

Kort och gott måste vi genom ett användande av liknelser de kan förstå berätta för dem att kriget inte handlar om religion och Gud – Snarare om vissa individers aldrig sinande EGOISM och GIRIGHET.

Som Socialdemokrat står jag för världen som KÄRLEK – SOLIDARITET – Alla människors lika värde, dvs. motsatsen till EGOISM och GIRIGHET.

Låt oss därför upplysa resten av världen om de verkliga skälen till dessa krig och vinna stöd för våra ideal.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

9 kommentarer

  1. Isak

    Det finns inga vettiga skäl till att starta eller fortsätta krig. För mig är det sämsta
    sättet att lösa konflikter människor eller länder emellan. Att egoism och girighet
    är mänskliga tillkortakommanden råder ingen tvekan om. Därför måste alla mass-
    förstörelsevapen skrotas och all tillverkning av dessa upphöra. Att FN eller dess
    företrädare måtte få befogenheter för efterlevnad, borde ligga i allas intresse. Kan
    vi börja där är mycket vunnet

  2. Jonny Disenfeldt

    Du har fel om religion.

    Religionernas grundläggande komponent baseras på just makt. Makt över människan via proxies i form av prästerskap. Makt att styra människans vardag, att styra detaljer som människans sexliv, att tvinga människan att tänka,vara och bete sig på ett visst sätt.

    Religion är egoism, man besitter den enda rätta ”sanningen” och ska tvinga på andra den. De som inte delar samma tro är värdelösa och inte människor.

    Religion är imperialism i dess rena form.

    Visst är egoism och girighet grundläggande medfödda delar av det som är mänskligt, religionerna är en produkt av detta skapad av människan.

    Religionerna ger det perfekta verktyget för att skapa konflikter, att sätta sig upp emot sin ”guds” budskap låter sig inte göras, därför är och förblir religionerna det bästa verktyget att skapa världens konflikter

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Religion ur ett Guds perspektiv är ren och kärleksfull och tillåter inte människan att sätta sig över Gud och använda den på det sätt du beskriver.

      Precis som du skriver är Religion bara ett vapen som de med maktbegär använder för att trycka ner och dominera andra människor. Detta för att tillfredsställa sin egen egoism och girighet.

      Således har religion i sin ”rena” form ingen som helst önskan att kriga eller tillfredsställa dessa begär.

      Slutsats Religion är ett vapen som används för att förtrycka andra inget annat.

  3. Jonny Disenfeldt

    Du skriver : ”Religion ur ett Guds perspektiv är ren och kärleksfull och tillåter inte människan att sätta sig över Gud och använda den på det sätt du beskriver.”

    Oerhört märkligt. DU talar om ”guds perspektiv”. Den ”gud” som judendom/kristendom/islam har som grund är en avskyvärd psykopatisk massmördare som manipulerar människor. En gud som inte vill att människan ska ha kunskap, en gud som är som den värste tänkbare diktatorn.

    Religion i just sin rena form är baserad på ett vi/dom tänkande där de som inte tillhör de troende är lägre varelser som kan skjutas som de hundar de är, de ska ju ändå brinna för evigt i ett helvete inrättat för dem-

    Slutsats : Religion innebär förtryck av människan och en av huvudorakerna till konflikter genom historien, inte minst nu idag när olika inriktningar av Islam krigar sinsemellan och även mot judendom/kristendom.

    Den religiösa uppfattning du har är hemsnickrad och avviker från det den ”gud” du tillber har bestämt i sina religiösa texter.

    Gudstro är det farligaste vapen som människan har skaffat sig, långt farligare än atombomben.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Som jag sagt tidigare ska vi inte haka upp oss på begreppet Gud. Inlägget är skrivet i samma anda som tidigare och poängen är att Girighet och Egoism är Kärlekens raka motsats, det är det jag vill visa.

      Som du läst i tidigare inlägg värderar jag politiska tankar på en skala mellan kärlek och girighet. Ju närmare kärleken de är ju bättre är de.

  4. Jonny Disenfeldt

    Du skriver ”Som jag sagt tidigare ska vi inte haka upp oss på begreppet Gud.”

    Det är ju du som i tid och otid tar in religion och ”gud” i dina inlägg där du menar att religion och ”gud” är goda och kärleksfulla och står närmast socialdemokratisk politik etc. Allianspolitik är ju enligt dig på ett sluttande plan mot motsatsen , dvs djävulen i din världsbild.

    ”Gud” är inte god, du kanske har hittat på en egen religion med ett eget gudsbegrepp, det står dig fritt men jag talar om den ”gud” som kristna/judar/muslimer hänger sin tro till och de skrifter som bildar fundament för denne ”guds” vilja och avsikter. Den ”guden” är som sagt en avskyvärd konstruktion.

    Troende finner i deras ”guds” ord tydliga instruktioner vad gäller de som inte tror och det kunde inte sagts tydligare av varken Hitler eller Stalin.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Bara för att förtydliga…du är den som tar in Gud i sammanhanget.

      Vad jag skrivit från början är att begreppet kärlek kan härledas till Gud och religion. Dock är kärlek numera ett vedertaget begrepp som beskriver något som är bra emedan motsatsen girighet beskriver det som är mindre bra.

      Därför allt jag strävar efter är att jämföra politiska beslut och andra skeenden mot den måttstock jag skapat för mig själv. En måttstock där kärlek och girighet är varandras motpoler och ytterligheter.

      Det är mot den bakgrunden och inte mot Gud du ska se och förstå mina inlägg.

  5. Jonny Disenfeldt

    ”Vad jag skrivit från början är att begreppet kärlek kan härledas till Gud och religion. ”

    Nej, kärlek kan härledas till människan, det är en biprodukt av evolutionen, skapandet av olika religioner och gudar är biprodukter av mänskliga mentala svagheter.

    Begreppen ”gud” och kärlek åtskiljs av ett ginnungagap, ”gud” är snarare kärlekens motsats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.