Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

”Jag kan bara konstatera” att Alliansen spruckit.

Att jag använder uttrycket i rubriksättningen beror på att är precis det Anna Kinberg Batra kommer att säga så småningom. Just uttrycket ”jag kan bara konstatera” har blivit hennes signum som politiker.

Hur som helst så signalerar Folkpartiet eller ska vi kalla dem Liberalerna att de är öppna för förändring och nya tag i politiken. Jag har tidigare skrivit att vi Socialdemokrater bör bredda regeringsunderlaget och byta ut MP mot FP och C – Och även om Centern ännu inte kommit med öppna trevare så tror jag att tiden för detta är inne.

Som Socialdemokrat är jag beredd att fatta Jan Björklunds utsträckta hand och sätta mig ner och förhandla. En skatteväxling behövs – Dock delar jag inte Jan Björklunds förslag rakt av. Skattepolitiken bör förändras – Dock vill jag byta ut arbetsgivaravgifter och andra lönebikostnader mot en produktionsskatt för att säkra morgondagens välfärd – Något jag är övertygad om att även FP och C kan köpa och acceptera.

En skatteväxling ska inte drabba svaga grupper – Snarare de 3% som äger mest och tjänat mest på den nyliberala/kapitalistiska politik Moderaterna drivit under 8 år.

I dessa oroliga tider mer än någonsin tidigare är det hög tid att vi inser att freden är avhängig av att flertalet av alla människor kan leva ett bra liv. Den sönderslitning och isärdragning av samhället som inneburit att de redan rika blivit ännu rikare emedan de fattiga blivit än fattigare leder bara en väg – Mot ett 3:e världskrig.

Dessutom finns det ett annat tydligt tecken på att samhället kommer att gå sönder och det är de privata företagens intåg i det som tidigare var offentlig sektor och drevs av det allmänna – dvs. av alla medborgare.

I sin iver att öka på sina redan stora förmögenheter ännu mer glömde dessa nyliberaler/kapitalister bort att när man gör de redan fattiga ännu fattigare så minskar deras köpkraft. Det är därför man så ivrigt förespråkar att offentlig sektor ska konkurrensutsättas – Detta därför att staten är en stabil kund och att ett intåg på offentlig sektor säkrar framtida vinster och kompenserar för det vinsttapp som gjorts när de fattiga blivit fattigare.

Därför Stefan – Magdalena – Anders m.fl. – Fatta Jan Björklunds hand och låt oss förhandla om saken och se till att bredda regeringsunderlaget.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.