Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det öppna demokratiska samhället måste försvaras till varje pris.

Dagens inlägg kommer senare än vanligt därför att hela min uppmärksamhet idag riktats mot rapporteringen från de fega och avskyvärda terrordåd som skett i Bryssel – Dåd som jag och flera med mig ser som ett angrepp på demokratin och på det öppna, toleranta och fria samhället.

Att detta sker i Bryssel är ännu mer allvarligt då Bryssel är EU:s hemvist och därför kan anses vara staden där de beslut som står för det öppna och demokratiska samhället till stor del fattas.

En viktig fråga att ställa sig är varför dåd som dess sker?

Även om attentatsmännen och deras organisationer vill få dåden att framstå som handlingar som är baserade på religiös övertygelse så är så icke fallet.

Terrorism bygger inte på religion och religiös övertygelse – Terrorism bygger precis som alla andra totalitära maktambitioner på GIRIGHET och EGOISM.

Dessutom har vi i vår del av världen gjort det lättare för de som drivs av dessa maktambitioner att hitta en naturlig rekryteringsgrund av de människor de behöver för att uppnå sina mål. Detta därför att vi baserat på vår egen GIRIGHET och EGOISM skapat segregation, klassklyftor och ett VI och DEM samhälle med stora grupper som lever i utanförskap och med en känsla av hopplöshet.

Mina resor runt världen och min vänskap med människor av olika religioner samt mina studier i olika religioner och dess lärosatser har lärt mig en sak – Ingen religion och ingen trosinriktning har en Gud som påkallar våld och mord i dennes namn.

Den som påstår att det är legitimt att döda i Guds namn har missuppfattat det religiösa budskapet – Gud både inom kristendomen och inom islam står för en enda sak – Gränslös KÄRLEK mellan allt och alla.

Därför är det extra viktigt att vi fördömer denna typ av handlingar och att vi fullt ut står upp för det öppna och demokratiska samhället.

Extra viktigt är det att vi inte reagerar på sådant sätt att vi skapar öppet krig genom att hämnas i form av krigshandlingar runt om på vår jord då det är precis detta terroristerna försöker uppnå genom sitt fega och avskyvärda handlande.

Det vi ska göra är att sluta leden gå samman och förgöra terroristerna och deras nätverk med alla tillbuds stående medel utan att oskyldiga människor kommer till skada.

Palme sa att politik är att vilja.  Vilja är nyckelordet – Dessutom oerhört applicerbart när det handlar om vad vi nu ska göra för att spåra upp terroristerna och ställa dem till svars för det de gjort.

Förvisso är terrorism svårt att bekämpa, och förvisso är det svårt att i förväg veta vilka enskilda individer som kan utgöra ett eventuellt hot – Dock är jag övertygad om att det går att identifiera dessa bara viljan är stor nog.

Jag vill därför att EU och dess medlemsländer gör gemensam sak och intensifierar jakten och kartläggningen av de terrornätverk och terrorceller som finns runt om på vår jord – Samordnat och utan individuell prestige.

Vi vet att vi är duktiga på spionage, infiltration och underrättelseverksamhet i västvärlden och är bara viljan stor nog att släppa på prestigen och samarbeta går problemet med religiös terrorism att bekämpa även om kampen blir både svårt och tidskrävande.

Från politiskt håll får vi därför aldrig tveka när det gäller att göra undantag från de lagar och regler som i fredstid sätter käppar i hjulet för att övervaka och spionera på de som säkerhetstjänster och poliser anser vara av intresse.

Terrorism är en krigsakt och något som ska bekämpas i enlighet med de lagar och regler som gäller när krigstillstånd råder.

I kampen mot terrorismen är förmågan att effektivt hitta, identifiera och straffa de som straffas bör överordnad den personliga integriteten. Därför ska de verksamhetsgrenar som  jobbar med bekämpandet av terrorism ges fria händer och ett öppet mandat att göra vad som krävs utan oro för om man bryter mot den ena eller andra lagen i sitt arbete med att sätta stopp för terrorismen.

I tider av fred följer vi lagar och förordningar implementerade i demokratisk ordning – I krig gäller andra lagar och andra regler och kampen mot terrorismen ska därför i detta avseende betraktas som ett krig där krigets regler gäller.

Tillsammans är vi starka – Tillsammans i solidaritetens och demokratins namn är vi oövervinnliga!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.