Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

LO:s svängning i fråga om TTIP förundrar.

Jag är mycket förundrad över att personer i LO:s ledning svängt i fråga om TTIP och nu stödjer avtalet – Alldeles speciellt så därför att TTIP är det största hotet mot fackföreningsrörelsens fortsatta inflytande som någonsin skådats.

TTIP är ett hot mot demokratin därför att de ger makten åt storföretagen i och med att nationella lagar inte kan ändras efter ett eventuellt införande om förändringarna på något sätt skadar ett företags affärsintressen.

Motståndet mot TTIP är massivt i en rad länder – Bland annat i Tyskland och Frankrike. Därför är det förvånande att LO som ska tillvarata svenska arbetstagares intressen svängt i frågan och är villiga att stödja ett avtal som ger dem minskat inflytande.

TTIP behöver inget stöd – Vad TTIP behöver är att permanent kastas på historiens sophög där det kan tjäna som avskräckande exempel på hur storföretagen försökte permanenta sin position som stående över lagar och förordningar.

Därför säger jag följande – Skärpning LO – Ta ert förnuft till fånga och förkasta TTIP!

Sverige och Europa klarar sig lika bra utan TTIP. Dagens handelsavtal är effektiva nog för att främja handeln. Att vi har nationella särarter i fråga om förbud mot vissa kemikalier etc. är ett sundhetstecken och det som kommer att driva omställningen till en hållbarare värld framåt.

Vi ska inte sälja ut våra demokratiska rättigheter som vi kämpat för i mer än 100 år – Demokratin är inte till salu.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

8 kommentarer

  1. petter

    LO har väl fått nån fin middag och kanske en fin resa ,det är väl så Lo och våra fackföreningar fungerar idag. Samma som inom kommunen , nån styr och de andra tvingas till tystnad S i ett nötskal.
    Detta kommer du givetvis att dementera, jag har också varit med i politikersvängen och vet hur det fungerar. Alla är så kåta på makt och att synas att de håller käften, men tar gärna en liten muta.
    Sverige krackelerar, och inte blir det bättre med en handlingsförlamad stadsminister som bara snackar .

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte för avsikt att vara tyst i ämnet och jag kommer att göra allt som står i min makt för att förhindra att TTIP enligt nuvarande förslag inte blir verklighet.

      Ett handelsavtal kan vi ha men i sådana fall är det enda ett sådant ska reglera tullfrihet och borrtagande av eventuella handelshinder i form av import/export kvoter.

  2. Magnus Nilsson

    Men LO har inte svängt. LO har varit för TTIP från början, liksom sossarna.

    De har nämligen koll. Dels att Sverige är beroende av export och handel, och dels att det allra mesta som grönvänstern påstår om TTIP är fel.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      LO gillar handelsavtal med inte TTIP såsom det är utformat – I vart fall inte innan den kursändring som skett. Jag har tillgång till allt som diskuteras bakom slutna dörrar via krypterad fil och en sak är säker – Det som sägs gör en mörkrädd.

      Det vänstern och fler med dem påstår är rätt och riktigt.

      Vi ska inte ha en situation där ett land som ändrar en reglering eller skapar en lag på grundval av ett demokratiskt beslut fattat i en folkvald församling kan bli stämd av ett företag.

      I en demokratisk värld är det politiken som fattar besluten och företag och privatpersoner som rättar sig efter och följer de beslut som fattas.

      Som läget ser ut nu så finns det inget stöd för TTIP med tillhörande klausuler – Ska ett handelsavtal upprättas måste alla dessa klausuler bort och avtalet endast och allena inriktas på tullfrihet etc.

  3. Pingback: Frihandel i media vecka 22 | Frihandelsbloggen

  4. Joachim

    Det blir allt tydligare vilka våra korrupta politiker företräder. Detta kommer bli precis som med Nato, alldeles säkert. Alla är för, de flesta öppet för och några partier låtsas vara emot förslaget för att hålla förtroendet för den politiska kulissen levande. Vår statsminister Stefan Löfven får följa med Wallenberg(SEB) och träffa olika hemliga avtal med främmande makt (Bilderbergmötet) som ligger bakom TTIP. Detta helt utan transparens för svenska folket som inte ens har hört talas om bilderberg då media mörklägger detta. Hur ser du på demokratin i att folkvalda politiker träffar näringslivet och de som kontrollerar världsekonomin bakom helt stängda dörrar och gör hemliga överenskommelser?

  5. Östen Andersson

    Politikerna och de fackliga ledarna fråntar svenskarna rätten att med sina röster styra utvecklingen i Sverige. Se bara EU valet där dessa med oändliga resurser , hot och stöduttalanden lurade en knapp majoritet att ge bort självs styret till EU klubben. I färskt minne har vi hur dessa smög igenom värdlandsavtalet i riksdagen utan att informera folk och låta det få ta ställning själva. Ett avtal med Nato som inte ensidigt kan sägas upp ! Finns inte någon trovärdig alliansfrihet längre. Sist så kom Energiöverenskommelsen som även Miljöpartiet så skamfullt skrev under. I den sägs att ingen regering längre har rätt att stoppa kärnkraften. Fältet ligger fritt för kärnkraftsindustrin. Nu vill samma potentater röja väg för TTIP avtalet. kommer att bland annat innebära att företag kan sätta stopp för demokratiska beslut att skydda natur och människor från exploatering. Allt detta går väldigt snabbt nu. Demokratin skrotas på allt fler områden !!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.