Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Ahmed Hersi och Vänsterpartiet överdriver situationen på Ersboda kraftigt.

Till att börja med vill jag säga att jag på inget sätt vill förringa den insats Ahmed Hersi personligen gjort när han som han påstår talat barn tillrätta utanför Coop på Östra Ersboda. Alla initiativ för att visa barn att det är vuxna som bestämmer och att barn ska respektera vuxna och lagar och regler är bra.

Därutöver ska jag be att få framföra STOR kritik mot det Amhed Hersi och Vänsterpartiet påstår är fallet med Ersboda i gemen och Östra Ersboda i synnerhet.

Jag är en mycket aktiv Socialdemokratisk politiker och bloggare som lägger mycket tid på att försöka förändra och bygga ett bättre samhälle – Både politiskt och genom egen praktisk handling vilket är bästa vägen om man vill se förändring.

Jag är dessutom pappa till barn i samma ålder som Ahmed Hersi och en av mina döttrar går till och med i samma privatskola som hans egna döttrar.  

Detta sagt vill jag säga att även jag tillbringar mycket tid utanför Coop på Ersboda (flera gånger per dag) då jag bor granne med affären och att jag på inget sätt känner igen Ahmed Hersis beskrivning av situationen. Påståendet om att stora grupper ungdomar härjar runt Coop är att använda en kraftig överdrift och att svartmåla Ersboda som bostadsområde.

I själva verket är den grupp som ställer till problem och som ägnat sig åt snatteri mycket liten ca 4-5 barn i 11 -14-års åldern som alla har problem som varit kända länge. Att påstå att denna lilla grupp skulle vara ”stora grupper ungdomar” är en direkt överdrift.

Att sedan påstå att Ersboda som stadsdel är övergiven av oss politiker och att inget görs är en direkt lögn av Vänsterpartiet och Ahmed Hersi – Sannolikt för att vinna egna politiska poänger.

Låt mig därför upplysa alla och inte minst Ahmed Hersi och Vänsterpartiet om allt gott arbete som redan görs på Ersboda – Både politiskt av oss Socialdemokrater och av föräldrar och föreningar.

I det område där jag bor som ligger i direkt anslutning till Coop på Spann-, Hink- och Krukgränd har vi under många år drivit en kampanj för att smälta samman alla olika etniska grupper så att dessa kan leva i harmoni och samförstånd. Något som lyckats oerhört bra då allt bus som tidigare förekom är som bortblåst och en verklighet där vi lyckats skapa en ordning där alla vuxna är föräldrar till alla barn i det hänseendet att vi tillrättavisar dem om de gör fel.

Dessutom gläder det mig storligen att alla säger hej till varandra när de träffas och att alla respekterar varandra och varandras olikheter och ser detta som en tillgång snarare än ett hinder för umgänge och framåtskridande.

Till skillnad mot Vänsterpartiet så har vi Socialdemokrater ägnat mycket tid till att prata med ungdomar i området och dessutom med Ersboda SK som numera åter är en blommande idrottsförening med stadigt växande verksamhet för att lyssna av och resonera om vilket Ersboda de vill se och bo i framgent.

Det som framkommit när jag pratat med olika människor i blandade åldrar och då främst med ungdomar mellan 10 och 20-års ålder är att det saknas mötesplatser för spontana möten och för spontanidrott.

Det är därför jag själv och Ersboda S-förening nu aktivt jobbar i vårt parti och mot vår Kommunfullmäktigegrupp för att skapa dessa mötesplatser på Ersboda så att barnen slipper ”hänga” på Coop och under sommartid på den basketplan som ligger vid Kvarterslokalen på Spanngränd 51.

Det förslag vi nu kommer att lägga som en motion handlar om att göra området attraktivare. Till att börja med vill vi rusta upp utemiljön runt Ersboda Folkets Hus genom att ersätta buskage och den stora sand/kattlådan med vackra stenläggningar och inbjudande sittgrupper för att skapa de naturliga mötesplatser för spontana möten Ersbodaborna efterfrågar.

Därutöver lägger jag själv en motion och arbetar hårt på att få till en 11-manna konstgräsplan på Östra Ersbodaskolans nuvarande grusfotbollsplan med en tillhörande Multisportpark bredvid för att skapa den spontana mötesplats Ersbodas ungdomar efterfrågar för spontanidrott och spontanmöten.

Tanken är givetvis att denna anläggning ska hjälpa Ersboda SK att utveckla sin fotbollsverksamhet och att få framför allt invandrarflickor från ekonomiskt utsatta grupper att fortsätta med sin fotboll därför att de nu slipper de kostsamma resor till träningar som fått dem att sluta med fotboll.

Detta är bara ett av exemplen på det vi Socialdemokrater gör för Ersboda och då framför allt för invandrarflickor från ekonomiskt utsatta familjer.

Min fråga till Vänsterpartiet och Ahmed Hersi är därför vad Ahmed och Vänsterpartiet aktivt gör för dessa utsatta flickor?

Tilläggas ska att Socialdemokraterna och Ersboda S-förening var det enda politiska parti som var med och stödde Ersboda SK under Ersboda-Bostadendagen genom att finnas på plats med eget tält på tillställningen.

Är idrott oviktigt för Vänsterpartiet och Ahmed Hersi eller beror er avsaknad på att det var fråga om ett arrangemang i just stadsdelen Ersboda?

Ovanpå detta har vi startat Politiska debatt caféer på Ersboda Folkets Hus en torsdag varje månad för att ge ersbodaborna en chans att komma och diskutera och debattera politik direkt med de politiska företrädarna – Något Vänsterpartiet och Ahmed Hersi verkar har förbisett helt och hållet då jag varken sett Vänsterpartiet eller Amhed Hersi komma på dessa politiska caféer.

Därför skickar jag härmed en inbjudan till både Vänsterpartiet och Ahmed Hersi att komma och debattera Ersboda och situationen här på nästa politiska café som går av stapeln den 13/10 klockan 18.30 på Ersboda Folkets Hus. Ämnet för kvällen är sport & fritid med Fritidsnämndens ordförande Ari Leinonen (S) och nämndens vice ordförande Lennart Johansson (M) som huvuddebattörer.

Debatten är för övrigt en debatt med ideologisk anknytning och publiken är djupt involverad i debatten.

Om Vänsterpartiet och Amhed Hersi inte kommer dit så tar jag det som ännu ett bevis på att Vänsterpartiet inte bryr sig om stadsdelen Ersboda utan att Vänsterpartiet bara försöker samla billiga politiska poänger på att kraftigt överdriva situationen på Ersboda.

Jag hoppas att Vänsterpartiet och Ahmed Hersi antar utmaningen och dyker upp till debatt. Då och först då kommer det att stå klart vem och vilket parti som verkligen gör något för stadsdelen Ersboda. Så här långt är allt Vänsterpartiet gör att obstruera och försöka smutskasta allt gott arbete som görs med många gånger ogrundade påståenden.

Det vore mycket mer klädsamt om Vänsterpartiet ägnade sig åt att aktivt arbete för ett bättre Ersboda än åt att smutskasta området och kalla det för bortglömt.

Politik handlar inte om smutskastning och billiga politiska poänger – Politik handlar om hårt och handfast arbete för att skapa den förändring man vill se komma till stånd.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

28 kommentarer

  1. Daniel

    När har Vänsterpartiet sagt något om ”situationen på Ersboda”? Artikeln i tidningen var ju Ahmed Hersis egen uppfattning och syn på saken, samt personal på Coop. Jag såg inte att Vänsterpartiet uttalat sig alls kring detta.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Han presenterar sig som Vänsterpartist och ledamot i Individ & familjenämnden så att uppfatta detta som något annat än ett budskap från Vänsterpartiet är svårt Daniel.

      • Daniel

        Men snälla, Anders Forss. Det kan lika gärna ha varit VK som tog upp om det. Jag uppfattade inte som att poängen var att han var Vänsterpartist eller liknande. Att tillskriva Ahmeds Hersis privata åsikter och privata verksamhet i hans privata liv som ett uttryck för Vänsterpartiets åsikter är väl ändå bra långsökt och därtill rätt oärligt i sammanhanget? Eller menar du att han gjorde det han gjorde i egenskap av vänsterpartist? Det är väl ändå där skillnaden ligger!

        Bara för att göra det hela klart om mina inlägg här så är detta något jag skriver som privatperson, även om jag är en företrädare för Vänsterpartiet i en rad kommunala bolag. Det måste gå att skilja på privatliv och politiskt liv, privata åsikter och när man företräder partiets åsikter. Att Ahmed Hersi företrädde sina personliga åsikter och inte Vänsterpartiets är glasklart. Varför påstå annat?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Om man i artikeln framställer sig som Vänsterpartist och ledamot i Individ & familjenämnden så blir allt som uttalas och skrivs ett uttalande för partiet.

          Vill man uttala sig som privatperson så ser man till att all partitillhörighet stryks från artikeln så att missförstånd kan undvikas.

          Jag är mycket noga med att skilja på privata åsikter och sådana som jag uttalar som representant för partiet eller min S-förening.

          När jag uttalar mig privat har jag inte med partiet eller föreningen i skrivningarna överhuvudtaget.

          Sedan är det en gång för alla så att politik är ett kall och inte ett yrke eller en fritidssysselsättning. Politik kan snarare liknas med ett ultra maratonlopp där man lever, andas och tänker politik dygnet runt.

  2. Oberoende Observatör

    Min erfarenhet av Ersboda är att under åren 1983-86 bodde vår familj , två vuxna två barn , i en hyreslägenhet på S. Slevgränd. Då var det inga större problem med bus men det är ju tretti år sedan så saker och ting har väl förändrats. Du verkar ju väl insatt i problematiken när jag läser din blogg så det ska bli intressant att ta del av resultatet när det gäller din inbjudan till ( V )

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis. jag upplever inga direkta problem på Ersboda – I vart fall inte fler och större än i andra stadsdelar där det bor mycket ungdomar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tack för berömmet och välkommen. Det är upp till VK om de vill slå upp det då de är tidningen som styr över sitt innehåll.

  3. ibrahim

    Det Ahmed Hersi säger är att Konsum på Ersboda har haft problem med ungdomar och han ställde upp detta.
    Om du bor på ersboda vilka pojkar lag finns ESK. p01 nej p02 nej p03Nej p04 nej Tänk på alla andra område. Vad ska de här ungdomar göra?
    Ni kanske lever två olika Ersboda.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ersboda SK är en mycket hårt arbetande förening och ledarna med kanslisten Andrea Collén i spetsen gör ett jättejobb. Visst kan det fattas lag i vissa grupper men det finns alltid lag för ungdomarna att spela i.

      Vad jag skriver i inlägget är att Vänsterpartiet borde driva frågor om att göra Ersboda bättre snarare än att bara klaga och kraftigt överdriva läget på Ersboda.

      Ersboda är ett mycket fint område och relativt lugnt. Det finns områden i Umeå som har betydligt större problem än Ersboda.

  4. Chris Lejarp

    Bra skrivit! Men privatskola? Jag vet att det finns friskolor i Umeå men privatskola kände jag inte till.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Friskola/privatskola två benämningar på samma sak dvs. privatägda friskolor.

      • Lars Flemström

        Privatskola och friskola är inte riktigt samma sak. Man kan säga att de riskkapitalistägda skolorna har stulit begreppet från de få verkliga friskolorna. I den svenska skollagen används begreppet ”fristående skola” för att markera annat ägarskap än det offentliga.

        I Sverige finns både privatägda och kommunalt ägda friskolor. De skiljer sig från andra kommunalt och privat ägda skolor genom ett större föräldrainflytande. En kommun kan efter samråd med föräldrarna i ett visst område besluta att en viss kommunägd skola ska vara en friskola. Om föräldraengagemanget upphör kan kommunen besluta att skolan ifråga åter ska vara en vanlig kommunal skola.

        Genom sina utspel om att förbjuda religiösa friskolor samt att hela det offentliga skolväsendet ska förstatligas, förespråkar Björklund – hur mycket han än försöker bortförklara detta – förbud mot verkliga friskolor samt inrättandet av en statlig indoktrineringsskola av samma typ som man hade i fasciststater. Om det i samma stat finns riskkapitalistägda fristående skolor, så bedriver de sannolikt samma slag av fascistisk indoktrinering som de statliga skolorna.

        Jag stödjer föräldrars rätt att välja skola för sina barn, men vill förbjuda reklam som vänder sig direkt till barnen. Samt införa krav på återbetalning till kommunen av den del av vinsten, som överstiger en viss i upphandlingen fastställd högsta tillåten vinstutdelning till ägarna. (Ett maxtak, som får underskridas men ej överskridas ska fastställas i lag;) Jag förespråkar också att alla skolor inom en kommun ska ha kommunen som huvudman.Det innebär alltså att skolan ska ha ställning som entreprenör åt kommunen.

        Oberoende av om en friskola har en privat ägare eller om den ägs av kommunen, så bör det ligga i själva begreppet ”friskola” att en del av kommunens eller ägarnas befogenheter har delegerats till ett slags föräldrakollektiv. Den utländska modell som ligger närmast till hands att jämföra med är amerikanska ”charter schools”.

  5. Ibrahim

    Anders du har verkligen inte koll vad finns ESK. De som är angagerade gör bra jobb men säg inte att det finns pojklag för 12 ,åringar 13.14.15.16 när det gäller pojkar. Så vad ska dessa pojkar göra.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är helt rätt att det finns ett litet glapp på pojksidan som inte finns för flickor. Vad jag vet så beror detta inte på för få ledare eller på att klubben inte vill ha lag bland dem utan snarare på att det saknas tillräckligt antal spelare för att få ihop ett lag.

      Samtidigt vet jag att man slagit sig ihop med andra lag för att få ihop dessa.

      Men faktum kvarstår – De som tagit över ESK efter krisen med ekonomin har gjort ett mycket gott jobb och klubben går nu bättre än på länge.

      Slutligen är det det jag säger i mitt inlägg – Att det vore bättre att Ahmed och Vänsterpartiet ägnade sig åt konkreta förslag och åtgärder för att skapa sysselsättning i stället för att bara påstå att man bryr sig om situationen på Ersboda.

      Det är precis det vi socialdemokrater gör.

  6. Ibrahim

    Jag har känt Ahmed hersi många och jag har sett han angagemang på området.
    Det vore intressant att höra två Socialister som väljer bort kommunal skolan.
    Vad är det som är problemmet på ersboda skolområde?
    Anders och Ahmed vad kan ni göra för att Ersboda barn kan gå skolan på ersboda område?
    Vad är er råd till föräldrar som inte har möjlighet att välja till privatskolan som inte har bil eller ekonomiak förutsättning.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I grund och botten tror jag inte att det är något problem alls med Ersboda skolområde och varför många väljer bort Ersbodas skolor och söker sig till andra skolor kan bara de själva svara på.

      Alla mina yngre barn går eller har gått skola på Ersboda och Ersbodas skolor är fyllda med hårt arbetande och mycket engagerad personal som gör ett jättebra arbete.

      I grunden är jag ingen vän av friskolor men i en verklighet där det finns fritt skolval måste man respektera sina barns önskan. I mitt eget fall har jag två döttrar som går på Ersäng och en som tidigare gått där men nu själv valt friskola därför att hon ville det. Vi har pratat om saken och hon var bestämd och när möjligheten finns och jag älskar min dotter och respekterar hennes val och framför allt hennes motivering till valet fick det bli så.

      Hon åker för övrigt buss till skolan varje dag och för ekonomiskt utsatta familjer finns hjälp att få i form av skolkort för fria bussresor.

      Även jag känner Ahmed och jag har inget emot honom som person alls. Det som stör mig är när man målar ut sig som politiker i en artikel och svartmålar Ersboda genom att överdriva problem – Alldeles speciellt så om man sedan inte aktivt lägger politiska förslag för att lösa de problem man påstår finns.

      Ersboda är ett mycket bra bostadsområde – Dessutom relativt lugnt, speciellt vad gäller droger och droganvändning.

      Sedan tar jag gärna en debatt mot eller med Ahmed vilken dag som helst i veckan om skolan likväl som om Ersboda.

  7. Lars Flemström

    Om ni så är flera föräldrar i Ersboda, vilka är engagerade i era barns skolgång, varför begär ni inte att Ersboda skola ska bli en av landets hittills alldeles för få kommunala friskolor, alltså inte en friskola i kommunen utan en friskola som ägs av kommunen?

    Jag tror på subsidiaritetsprincipen (att beslut ska tas på lägsta effektiva nivå). på relativt små enheter (utan små enheter blir inte lägsta nivå en tillräckligt låg nivå) och på decentralisering. För att få en jämlik och likvärdig skola i hela landet – och möjliggöra flyttning mellan olika kommuner och landsdelar – ska den statliga nivån (Skolverket) bestämma vilken obligatorisk undervisning som ska ges till alla elever och vilka kunskaper som krävs för godkänt i ett ämne.

    Därför ska kommunen vara huvudman för alla skolor inom sina gränser och ansvara för nödvändiga lokala anpassningar, som ska gälla för alla skolor inom kommunen. Undervisningen ska bedrivas i kommunens egna skolor, både konventionella kommunala skolor och i kommunala friskolor, samt i privatägda friskolor, som anlitas som entreprenörer av kommunen för att bedriva undervisning med viss inriktning, som komplement till en obligatoriska undervisning som har bestämts av Skolverket.

    Den speciella inriktningen hos de kommunala friskolorna ska bestå i att en del beslut som tas på politisk eller tjänstemanna-nivån för övriga kommunala skolor, har delegerats till föräldrarna till de elever som går i de kommunala friskolorna.

    Givetvis ska föräldrarna tala med sina barn. Men elevinflytandet i dessa skolor ska kanaliseras genom föräldrarna i stället för genom politiker och tjänstemän. .I en liten kommun går det färre väljare på en politiker än i en stor kommun, så chansen att påverka genom direktkontakt med en politiker är större i en liten kommun. Därför föredrar jag små kommuner.

    Men möjligheten till påverkan blir ännu större, om vissa beslut delegeras från den politiska nivån till medborgarnivån. Och den möjligheten är kanske större i stora kommuner, där det ryms flera skolor med olika inriktning än i en liten kommun. Detta kräver dock engagerade medborgare. Och alla medborgare är inte lika engagerade.

    Därför behövs både konventionella kommunala skolor och kommunala friskolor (med ökat föräldrainflytande) – som man har provat i åtminstone ett par svenska kommuner.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Till att börja med finns det 3 skolor på Ersboda vilka alla ligger rätt nära varandra – Inom en 1 kilometersradie för att bereda plats för alla barn.

      Så vitt jag vet har frågan aldrig varit uppe på kommunal nivå varför startsträckan för att göra det du vill är lång.

      Skolorna på Ersboda är bra med engagerad personal – Problemet är att många barn och föräldrar väljer bort dem till förmån för andra alternativ.

      Redan idag kanaliseras inflytandet via föräldrar och barn som i hög grad påverkar undervisningen i skolorna på området så jag tror inte att detta skulle förändras speciellt mycket även om man följer ditt förslag.

      Att man väljer en friskola har mer att göra med att det är en högre grad av ordning och reda i form av mer auktoritet till lärarna där.

      I den skola min dotter börjat i är mobiltelefoner förbjudna på skolan (stängs av innan man går in genom grinden till skolan och lämnas in i receptionen när man kommer in). Därutöver ställer eleverna upp utanför dörren innan de går in i klassrummet för att sedan ställa sig tysta bakom sin stol i avvaktan på att säga godmorgon, goddag, godmiddag etc till sin lärare som de för övrigt titulerar med titel och efternamn och inte med förnamn. Först när läraren ber dem sitta sitter man.

      Det är regler som dessa som locka tror jag – Även för barnen då det är min dotter som på helt eget initiativ valt denna skola.

      • Lars Flemström

        Friskolor som ägs av kommunen kan vara ett alternativ för föräldrar och barn, som ser fördelar med friskolor, men av ideologiska eller andra skäl inte vill anlita en privatägd friskola. Och inte heller har ekonomiska resurser att starta en skola som ägs av dem själva (föräldrakooperativ), Om de själva äger skolan har de ju som ägare rätt att bestämma över skolan inom de ramar som anges av skollagen. Någon direkt bestämmanderätt över vanliga kommunala skolor har föräldrarna inte, även om beslutsfattarna lyssnar på föräldrar och barn, och beaktar vad de vill.

        I en kommunägd friskola finns politiska beslut att delegera viss beslutsrätt till ett kollektiv av föräldrar. Det kan gälla sådana ordningsregler, som tillämpas i din dotters skola.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag säger inte emot – Dock vet jag ingen kommun – I vart fall ingen S-styrd som infört detta.

          • Lars Flemström

            Det har i varje fall gjorts försök med kommunala friskolor i minst två svenska kommuner, bland dem Linköping. Att döma av mandatfördelningen var det SVMp-majoritet när försöket inleddes och borgerlig majoritet när försöket förklarades avslutat. Någon av de skolor som ingick i försöket kan ev. ha fortsatt som kommunal friskola.

            Intresset för kommunala friskolor verkar ha dött ut, sedan riksdagen antagit den nuvarande skollagen från 2011. Av denna lag framgår att kommunerna bara ska vara passiva betalare, utan någon beslutsrätt alls över de privatägda skolorna. Av LOV (Lagen om valfrihetssystem) framgår att valfriheten primärt gäller för bolagen, om de ska etablera sig i en viss kommun, eller ej. Kommunen har yttranderätt, men ej vetorätt – inte ens vetorätt, som kan överklagas till domstol.

            Den tidigare skolministern Jan Björklund, L, har inte visat minsta intresse för verklig valfrihet för föräldrar och barn. När han vill förstatliga skolväsendet, handlar det om att alla skolor ska erbjuda exakt samma ”produkt” (statlig indoktrinering i liberalism och kapitalism) och konkurrera med enbart ”kvalitet”. Att liberalism och kapitalism ska uppfattas som oomtvistade sanningar framgår med all önskvärd tydlighet av skollagen.

            Konkurrens förutsätter emellertid att en köpare kan välja en annan leverantör nästa gång. Hur många ”nästa gång” har Björklund tänkt att en viss elev ska börja om samma årskurs i en ny skola? En elev, som inte redan har gått en årskurs, har svårt att genomskåda vilseledande reklam. Ändå tillåts reklam, som vänder sig direkt till eleverna. Föräldrarna har i alla fall något bättre förutsättningar att ta ställning, åtminstone om de själva har gått i samma skolstadier.

            Enligt min mening är valfrihet (inom rimliga gränser) inte fel. Felet är att liberaler i politisk maktställning säger en sak, och gör tvärtemot. Vi riskerar att förlora väljare, om vi säger oss vara kategoriskt motståndare till valfrihet för den enskilde, när det är bolagens alltför stora valfrihet som ska angripas. och begränsas.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det är därför jag vill att skolor ska drivas av icke vinstdrivande stiftelser istället för av privata bolag – Dit hör föräldrakollektiv med flera kollektiv.

            Dessutom vill jag se en central antagningsenhet likt universiteten som fördelar eleverna solidariskt mellan skolorna utifrån eget val och närhetsprincipen.

  8. Ibrahim

    Anders tyvär man få inte skolbuss om man har en grundskola nära där du bor.
    Det kanske är en fråga som Socialdemokraterna kan driva i kommunen?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Man kan få skolbuss redan idag om familjen eller vårdnadshavaren ligger under de inkomster som behövs för att ha inkomst enligt socialbidragsnorm, Allt man gör är att söka hos kommunen så detta är redan i kraft vilket innebär att vi socialdemokrater redan agerat i frågan.

  9. Ibrahim

    Jag vill att politiker har koll och kunskap vad man säger. Du har sagt tidigare att skolan ge buss kort så är der inte. Socialdemokrater har avskaffad detta grattis buss kort om man bor 5 kilometer från skolan. Alla som har tuft ekonomi de flesta har inte socialbidrag .
    Min fråga till dig som socialdemokrat är du bredd att jobba för förändring busskortet eller som socialdemokrat du vill hänvisa till Socialtjänsten

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har hela tiden sagt att de som har det tufft ekonomiskt har möjlighet att söka om skolbusskort för sina barn – Något man gör hos skolkontoret och inte hos socialtjänsten. Det som styr är dock föräldrarnas inkomst.

      Svaret på din fråga om jag är beredd att kämpa för gratis busskort för för barn är JA. jag har startat den kampen för länge sedan och vill att alla barn ska ha gratis busskort som gäller året runt dygnet runt för obegränsat antal resor per dygn fram tills dess de går ut gymnasiet så med det kan du se att jag faktiskt agerar snarare än pratar och kritiserar.

      Politik är praktisk handling inte obstruktion och att likt vänsterpartiet försöka ta åt sig äran och vinna politiska poänger på arbete utfört av andra partier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.