Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Alliansens sönderfall blir tydligare för var dag som går.

Om ett tag vet vi hur rätt jag får när jag för två dagar sedan gick ut och sa att Alliansens dagar som politisk sammanslutning är räknade.

Striderna inom Alliansen har redan startat – Både internt i partierna och från Centern och Liberalerna gentemot M och KD. Dessutom anser i vart fall jag att sprickan är både djupare och fundamentalare än den någonsin varit då det nu är klart och tydligt att partierna i Alliansen öppet ställer ultimatum mot varandra.

Enade vi stå – Söndrade vi falla så kommer det att bli med Alliansen enligt mitt sätt att se på saken.

Bara det faktum att Moderaterna själva är splittrade mitt itu i frågan är skadligt och utgör en av många öppna konflikter.

Huruvida Alliansen ska ha en chans att överleva eller inte beror som jag ser på saken på om Moderaterna avsätter AKB som partiledare eller inte. Gör man så är nästa fråga om och den nya partiledaren återgår till Moderaternas gamla syn på hur SD ska hanteras eller inte.

En sak är helt säker och det är att Moderaterna kommer att förlora på detta utspel både på kort och lång sikt – Därför väntar jag med spänning på de opinionsundersökningar som kommer om en månad från nu för att se hur trenden ser ut och hur stort straffat för nuvarande moderatledning blir.

Jag tror och hoppas att Stefan redan inlett samtal med C och L för att erbjuda dem ett alternativ den dag de bestämt sig för att lämna M och KD åt sitt öde och köra sitt eget race för sitt eget och sina egna väljares bästa.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

  1. Olle

    Detta så kallade sönderfall ska du nog inte ”gotta” dig med. Detta kan komma att medföra att SD kommer att öka i värsta fall. Och kommer Centern att närma sig S kommer troligen ett massavhopp att ske. AKB bör nog för M bästa att avgå.Svaga ledare i vilket parti de än sitter i gynnar inte svensk politik.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis svaga ledare i ett parti gynnar inte partiet. Min fasta övertygelse är att vi Socialdemokrater nu blir starkare och starkare i väljarstöd – Detta baserat på den långsiktiga trenden från tidpunkten för vår lägstanotering och att centern växer och att Alliansen sannolikt spricker öppnar nya möjligheter för alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.