Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Orsakerna till att människor blir pedofiler måste upp på bordet och debatteras.

I går kväll och i går natt slog Polisen till mot ett pedofilnätverk på 7 personer som enligt de artiklar jag läst planerade mycket hemska brott mot barn – Ett tillslag som är ytterst nödvändigt då pedofilbrott enligt mitt sätt att se på saken tillhör de värsta brott en människa kan begå.

Hur människor ens kan drömma om att skada eller ge sig på oskyldiga barn för sin egen njutnings skull är för mig en gåta?

Att pedofilbrott förekommer vet vi men enligt mitt förmenande så förekommer alldeles för lite debatt och diskussion om varför människor blir pedofiler och om vilka levnadsbetingelser som ökar risken att bli pedofil.

Därför tycker jag att det borde forskas riktigt ordentligt i ämnet samtidigt som vi debatterar ämnet flitigt.

För egen del har jag en teori om att det ökade antalet pedofiler beror på att fler och fler människor lever ensamma och mer eller mindre isolerade – Människor som på grund av avsaknad av intima relationer utvecklar sjukliga beteenden därför att de saknar sexuell tillfredsställelse.

I grund och botten har både djur och människor 3 grundläggande behov – Att äta – Att dricka och att föröka sig. För att en individ oavsett av om man är djur eller människa ska må bra måste dessa tre behov vara tillfredsställda så att balans råder – Så ser min grundläggande tro och övertygelse runt psykiskt välbefinnande ut.

Jämför man dagens samhälle med gårdagens så står det helt klart att ensamhushållen är betydligt fler än någonsin tidigare och jag är rätt säker på att antalet ensamhushåll bestående av medelålders och/eller ensamstående män ökat markant allt sedan 1970-talet.

Jag är även övertygad om att många av dessa män har svårigheter med att få kontakt med potentiella sexpartners av den ena eller andra anledningen – Kanske mest av allt för att man är blyg och därför att jantelagen i många avseenden håller tillbaka kontaktsökandet då sådant enligt jantelagen räknas som ofint och påträngande.

En annan sak som jag tror påverkar är att utvecklingen runt vad som räknas som sexuella trakasserier ändrats drastiskt på senare år. Jag påstår på inget sätt att sexuella trakasserier är rätt – Sexuella trakasserier är alltid fel i alla lägen.

Det sagt tror jag dock att den förändrade bedömningen och normen för vad som räknas till sexuella trakasserier har ställt till med frustration och villrådighet bland framförallt medelålders män.

Att de metoder många medelålders män använt sig av sedan ungdomsåren för att ”ragga” och träffa en partner nu är tabu skapar med all säkerhet både förvirring och frustration – Faktorer som vid tillräckligt stor frustration sannolikt leder till att man ger sig på de som är svagare och därför löper risk att fokuserar på aningslösa barn.

För mig är det självklart att människor inte är gjorda för att leva ensamma och isolerade. Människan är i grund och botten ett sällskapsdjur som mår bäst omgiven av andra människor.

Därutöver är min tro att alla människor i sexuellt aktiv ålder behöver intimitet, sexuellt umgänge och sexuell tillfredsställelse för att må bra.

Saknas den tillfredsställelsen utvecklas en frustration som om den får pågå för länge kan leda till att människor utvecklar pedofili och andra abnorma sexuella beteenden.

Därför är det hög tid att vi tar en ordentlig samhällsdebatt om hur samhället bör struktureras för att bäst möta och tillfredsställa människans alla behov i dagens moderna och högpresterande värld.

Avslutningsvis ska sägas att ämnet är svårt och att allt jag hoppas åstadkomma med detta inlägg är att skapa en öppen debatt i ämnet så att vi kan komma åt orsakerna till att människor blir pedofiler och sexualbrottslingar.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag” 

 

 

 

18 kommentarer

  1. Mr Sound

    Allvarligt talat Anders, vad är dina belägg för dina teorier? Alla som blivit dömda för pedofili är offentligt så dessa borde du först kartlägga innan du svävar bort på hittepå orsaker. Inom vissa kulturer är det tom tillåtet, var är din kritik till det?

    ”Därutöver är min tro att alla människor i sexuellt aktiv ålder behöver intimitet, sexuellt umgänge och sexuell tillfredsställelse för att må bra.

    Saknas den tillfredsställelsen utvecklas en frustration som om den får pågå för länge kan leda till att människor utvecklar pedofili och andra abnorma sexuella beteenden.”

    Herregud, är du på riktigt? Pedofili är en störning, dessutom har undersökningar gjorts som visade att ca 7% av de som mönstrade i USA skulle ha sexuellt umgänge med barn (om de inte skulle åka dit). Finns även studier från Finland.

    Forskarna vet idag inte vilka mekanismer som aktiverar denna störning, tur att S och Umeå har Anders. Med sina hemsnickrade teorier bör pedofili snart vara ett minne blott.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jag vill är att skapa en debatt om vad som framkallar pedofili och varför sexuella övergrepp ökar.

      Jag skrev ärligt och uppriktigt att jag har en egen teori och att den bygger på egna slutsatser och på sunt förnuft.

      Att detta ökar måste ha flera förklaringar och min uppfattning är att sexuell frustration på grund av ensamhet är en av dem.

      Därför vill jag ha forskning och debatt på området.

      • Fredrik

        Borde inte slutsatser dras efter forskning? Vilken forskningsbakgrund har du i ämnet? Svaret på första är Ja och på andra är Ingen.

        Detta är allvarligt eftersom du utan medicinsk kunskap uttalar dig om en störning som inte ens de mest meriterande forskarna är eniga om eller vet svaret på. Men genom ditt sunda förnuft så vet du svaret, eller du har teorier om det? Wow, jag är imponerad eller vänta, fel ord. Jag är rädd.

        Du är öppet troende, speglar detta din teori? Om så, be om ursäkt direkt eftersom teorier ska prövas gentemot det som kan bevisas och tro är inte det. En tro är precis vad det säger, en tro och det är okej att ha en men den ska inte spegla utgångspunkten i forskning. Inte ens i teorier.

        Det finns många forskare som är troende, men för att det ska kunna vinna nån sorts legitimitet så krävs att man kan bevisa eller inte. Det du gör är att du antar saker utan att du vet om det är rätt eller inte. Fler ensamhushåll betyder inte att fler är sexuellt frustrerade. Det skulle kunna betyda att istället för 5 miljarder människor på jorden så är det istället 7 miljarder. Ett annat skulle kunna vara det svenska sekulära samhället som växt fram sedan 70-talet, där religion blivit mindre viktig för samlevnad. Poängen är att du kan inte anta utifrån sunt förnuft utan du måste bevisa det.

        Men, du är inte läkare eller forskare i ämnet och du borde låta dem göra uttalanden i ämnet. För detta är ett ämne du inte bemästrar, inte ens nybörjarkunnig i.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag sa klart och tydligt att jag inte har någon sakkunskap i ämnet. Därutöver sa jag att jag skrivit inlägget i syfte att få igång både debatt och forskning på området.

          Jag har på inget sätt framfört at mina teorier är rätta och riktiga utan bara framfört en av de saker jag tror kan bidra. Hur det står till med den saken och huruvida jag har rätt eller fel kan bara forskning fastslå.

  2. Olle

    Tror du på fullaste allvar vad du skriver:
    ”jag hoppas åstadkomma med detta inlägg är att skapa en öppen debatt i ämnet så att vi kan komma åt orsakerna till att människor blir pedofiler och sexualbrottslingar.”
    Seriöst ?? tror du att du kan hitta orsakerna här i bloggen.
    Lägg ner nu !!!
    Sen tycker jag att man ska kastrera pedofiler ,endera med operation eller kemisk väg

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag tror inte att jag kan hitta orsakerna bland kommentarerna här på bloggen. Men då bloggen är oerhört välläst både på VK och på andra ställen där den dupliceras hoppas att den ska väcka det jag efterfrågar vilket är en ordentlig debatt i ämnet – En debatt som förs i alla medier och runt i samhället.

  3. Jonny Disenfeldt

    Pedofiler lider av en mycket allvarlig sexuell störning.
    Orsakerna är givetvis dels genetiska faktorer och dels sociala miljöfaktorer vid uppväxten.

    Skulle sexuell frustration i vuxen ålder kunna leda till pedofili ? Kanske snarare till sexuellt våld gentemot vuxna kvinnor i så fall.

    Pedofil är man oftast redan från unga år, det är inget man dras till på äldre dagar, så de ideer du har därvidlag verkar rätt tunna.

    Inom t.ex katolska kyrkan med sin syn på total avhållsamhet för prästerskapet tycks det som om det finns en rätt förhöjd andel med pedofiler. Ett antagande kan vara att pedofiler söker sig till samhällsområden som underlättar övergrepp, just i yrkesroller som präst, förskollärare, lärare, idrottstränare har vi typexempel på miljöer som underlättar för pedofilen att begå brott.

    Vad gäller dina hemsnickrade ideer om medelålders män som blir frusterade för att de lever ensamma eller för att samhällets syn på sexuella övergrepp hårdnat kan man väl bara säga att det är rätt långsökt minst sagt att det skulle leda till att en person blir pedofil.

    Ditt påstående att det skulle vara tabu att ”ragga” är också något som helt saknar verklighetsanknytning, tvärtom ges det nu med teknikens hjälp mycket större möjligheter att träffa någon av det motsatta könet, det finns appar t.o.m för att hitta någon i närheten som är sugen på ett knapplöst knull.

    Du skriver ”Därför är det hög tid att vi tar en ordentlig samhällsdebatt om hur samhället bör struktureras för att bäst möta och tillfredsställa människans alla behov i dagens moderna och högpresterande värld.”

    Att legalisera prostitution vore kanske något, varför inte statligt drivna bordeller.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mitt inlägg har fyllt sitt första syfte vilket var att skapa debatt – Det jag nu hoppas på är att det kommer att leda till intensiv forskning på området inom en snar framtid.

      • Mr Sound

        Hybris? Att en bred och intensiv forskning skulle startas utifrån en lokalpolitikers blogginlägg är stor humor, dessutom är innehållet så långt ifrån verkligheten att jag skäms för dig och S.

        Du tar exv inte upp barngifte som kommit med vår invandring (med andra ord så är det accepterat inom vissa kulturer), inte heller verkar du förmögen att ta till dig grundläggande fakta om pedofiler. Dvs, det har inget med dina hittepå teorier.

        Faktum är att kastrering inte hjälper mot denna störning. Jag vet personligen ett bra straff mot dessa ”människor”, som jag tror få skulle säga mot, men ”allas lika värde” hindrar mig från att yppa det…

        Slutligen skulle basala kunskaper i frågor du torgför på din blogg höja nivån och samtidigt skapa den debatt du efterfrågar, i denna fråga är det stor skämskudde på.

  4. Bergis

    Pedofili är en sexuell läggning och en sexuell läggning går inte att bota. Lika lite som homosexualitet går att bota.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det stämmer säkert på vissa men jag är inte helt säker på att det stämmer på alla pedofiler. Oavsett vilket är både debatt och forskning nödvändig så att vi kan finna en lösning på problemet då min syn är att inga barn ska behöva utsättas för en pedofil.

  5. Lars Flemström

    Väldigt mycket behaviorism i analysen. Men det kännetecknar ju Anders’ förklaringar av de flesta samhällsproblem, och inte minst den eskalerande våldsbrottsligheten bland vissa utlandsfödda våldsbrottslingar. Den enda förklaringarna är ju de socioekonomiska faktorna och03 ”den dåliga integrationen” av invandrare.

    Alla utlandsfödda personer dras över en kam och kallas ”invandrare” , även om de inte ens har försökt få uppehållstillstånd i Sverige. Med detta vill behavioristerna, en felaktig psykologisk teori, som fortfarande dominerar bland en del ”politiskt korrekta” samhälls- och beteendevetare. visa att etniska svenskar har hade burit sig åt på samma sätt under liknande socioekonomiska förhållanden.

    Detta trots ständiga rapporter om att klanerna i Malmö håller informella ”rättegångar” (inte olikt förhandlingarna på tingen i det forntida Sverige) där mördarens klan döms att betala dryga böter till offrets klan för att slippa blodshämnd. Detta urgamla rättssystem, som fasades ut i Sverige under 1200-talet, har överlevt i delar av världen med svag statsmakt och starka klaner.

    De personer, som har iåterintroducerat detta urgamla rättssystem i Sverige uppfattar säkert inte sig själva som kriminella, utan som personer med ett högt rättsmedvetande samt anhängare och upprätthållare av lag och rätt. De uppfattar sig dessutom som mer framgångsrika i detta än det svenska rättsväsendet. Och kan peka på att den vanliga ungdomsbrottsligheten i de invandrardominerade delarna av Malmö faktiskt minskar.

    Det gör den när invånarna struntar i integrationen, inte försöker bli svenskar utan tar lagen i egna händer och skipar rätt, som deras egen kultur föreskriver. Ska vi bli 30 miljoner invånare i detta land, vilket Anders Forss beskriver som räddningen för ett ”hotat” Sverige, får vi nog acceptera mångkulturen och de parallella samhällena. Personligen är jag FÖR mångkultur, men kan – till skillnad mot andra anhängare av mångkultur – erkänna att det kan bli för mycket av goda. Och att vi därför inte kan ta emot hur många invandrare som helst, om det inte handlar om tillfälligt skydd utan om varaktig bosättning.

    Behavioristerna, som alltså dominerar den svenska debatten, förnekar kulturella och etniska skillnader. Behaviorismen är en felaktig psykologisk teori som ser människor – och särskilt män – som ett slags tryckkokare, som exploderar om det inte finns någon säkerhetsventil (läa: prostitution) och då begår de avskyvärda sexbrott. När vissa män begår brott, lägger man skulden på alla män. När invandrarmän begår brott, säger behavioristerna att alla män -. och särskilt vita heterosexuella män – begår brott.

    Forss’ extremt behavioristiska förklaringar till de grova sexbrotten, är typiska för den svenska debatten under Forss’ egen uppväxttid i Sverige, innan han blev något slags internationell globetrotter. Det kallades ”den sexuella frigörelsen”. Om Forss’ behavioristiska förklaringsmodell skulle stämma, så skulle ju varannan svensk vara en pedofil. Sverige har ju faktiskt världsrekord i andel ensamlevande vuxna. Vartannat svenskt hushåll är ett enpersonshushåll.

    Men Forss har fel. Långvarig sexuell avhållsamhet leder till minskat sexlust. Varann svensk är inge pedofil.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mitt mål var som jag sagt tidigare först och främst att skapa debatt och den delen är uppfylld. Nästa steg är att se till att bred och intensiv forskning i ämnet startar och jag hoppas att vi snart är där.

  6. Per Johansson

    ja ja har inte läst alla kommentarer,men jag gillar din inledande text,, skiv pm till mig om du vågar skrivamed nån som har profesion

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.