Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Turkiets Erdogan har gått över gränsen i sina beskyllningar.

För mig och förhoppningsvis för fler än mig så råder det inga tvivel om att Turkiets Tayyip Erdogan gått flera steg för långt när han kastar nazistanklagelser runt omkring sig mot bland annat Tyskland och Nederländerna.

I min värld är det ingen större skillnad mellan Erdogan och Trump som bägge verkar ha vanan att bete sig som barn när saker inte går som de vill att de ska gå,

Personligen tycker jag att det är helt rätt att Tyskland och Nederländerna nekar den turkiska regeringen att kampanja i respektive land – Alldeles speciellt så när det de ska kampanja för är en omröstning som kommer att sätta demokratin ur spel i Turkiet och ge all makt till en enskild person – En person som för tillfället är Tayyip Erdogan.

I min värld så ska Turkiet föra kampanjen i sitt eget land och vill man nå turkar som lever utanför Turkiet så ska den informationen ske via brev och internet och inte genom att flytta Turkiet och dess politik till Tyskland och Nederländerna.

Oavsett av om Erdogan hotar med att riva upp överenskommelsen om flyktingmottagandet som gjorts mellan EU och Turkiet eller ej så tycker jag att EU ska protestera och kraftigt fördöma Erdogan och Turkiets falska naziastanklagelser mot Tyskland, Nederländerna och mot EU.

Den typen av samarbetspartners ska EU inte ha och för mig är ett lämpligt straff för Turkiet att turkiska medborgare under lång tid framåt (läs minst 5 år) inte ska ha någon visumfrihet för resor in till EU.

EU måste göra helt klart för det turkiska folket att beteendet hos deras president är oacceptabelt och att hans sätt att bete sig mot länder han påstår sig vilja samarbete med bör följa sans och vett vilket det inte gör när man beskyller motparten för att vara nazist.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag” 

8 kommentarer

 1. Oscar

  Det är verkligen helt absurd att hindret med kampanjen i Nederländerna tas upp av Erdogan.. Om det fanns nej-kampanj i samma utsträckning skulle det vara ok men just nu så är det inte. kolla bara om det finns någon media (tv radio tidning) i Turkiet som kan kampanja för Nej-sidan. Allt de gör är att de brukar skattepengar för att kampanja Ja-sidan, och stämpla alla som är emot som landsförrädare eller icke-muslim. Inte minst fängsla nej sidan med olika skäl. Det är sååå fel.. såå odemokratisk redan.. Tyvärr är majoriteten av folket redan hjärntvättade med dessa tankar.. Det ser ut att det är kört för Turkiet. De kommer att göra samma resa som Iran har gjort..
  Men det kommer att förvärras med det ekonomiska läget för många turkar som drabbas av det.

  Jag kan bara säga att bojkotta turkiska varor om du vill påskynda detta.

 2. Krister

  Man får inte glömma att Turkiet har problem också med kurderna och PKK.
  Många sossar är kurdkramare.
  Och indirekt terroristkramare.
  Tar du avstånd från PKK?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag tar avstånd från all sorts terrorism Krister även dåd som PKK utför då terrorism inte är någon framkomlig väg.

   Däremot tycker jag att Kurderna borde få bilda sit eget land vilket i grunden är det de kämpar för.

   • Krister

    Jag har en 5-årig son som vill ha en hundvalp och det
    kämpar han för men man får inte allt som man vill ha.

    Kurderna har inte bättre argument eftersom de land de vill
    ha tillhör flera andra länder för närvarande.

    Ändå har S historiskt stött många terrorister tex fortfarande
    det korrupta ANC som ju var terrorstämplade förut.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     ANC var terroristklassade av fel orsaker och av en korrupt och rasistisk regim Krister.

     • Jonny Disenfeldt


      Och PLO begick ju aldrig några terroristbrott heller …Palme’s gamle vän Arafat.. för att inte tala om Palmes stöd till de kommunistiska nordvietnamesernas ockupation av Sydvietnam, hans stöd till diverse korrupta diktaturer och gerillor i Afrika och Sydamerika, hans syn på Kuba etc etc …

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Det Palme stod upp för var för folket och då i kampen mot förtryck och diktatur och jag är helt säker på att Palme skulle kritiserat Erdogan på samma sätt som jag gör om han levat idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>