Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Branden i London visar att människor dör i onödan när pengarna tillåts styra.

Även om man bör vänta tills utredningen efter den katastrofala branden i London är helt klar så går det redan nu att dra vissa slutsatser av det som kommit fram och av vad experter på bygg- och brandsäkerhet säger – Att pengar ska få styra på ett sätt som sätter människoliv på spel är förfärligt.

Den byggnad som brann med katastrofala följder är ett kommunägt hus för hushåll med svag ekonomi som renoverade så sent som 2015 – Dock med renoveringsmetoder som starkt kan ifrågasättas då samma material som användes vid renoveringen sedan tidigare orsakat katastrofala bränder i höghus i Frankrike, Australien och Förenade Arabemiraten.

Att pengar ska få styra på det sätt som uppenbarligen är fallet i London och att människor ska utsättas för livsfara bara därför att de är ekonomiskt svaga förskräcker och kommer sannolikt att bli ännu en sten i kistan för Theresa May.

Det som framkommit så här långt är at fasaden som monterades i samband med renoveringen är gjort av plasten polyetylen och att den typen av fasad användes därför att den är betydligt billigare än mer brandsäkra alternativ.

Därutöver finns ännu obekräftade misstankar om att de viktiga komponenter som ska installeras mellan fasadens isoleringspaneler för att förhindra bränder likt den i London aldrig installerades. Varför kan man säkert sia om men min tro är att anledningen till att de aldrig installerades stavas pengar.

Trots att utredningen inte är klar än så vill jag med detta inlägg uttrycka min avsky över att pengar ska få styra när det handlar om brandsäkerhet och säkerhet i övrigt – Detta då även ekonomiskt svaga hushåll har rätt att kräva ett fullgott brandskydd trots att de saknar resurser – Alldeles speciellt så när de bor i ett kommunalt ägt hus.

Slutligen så tycker jag att branden i London bör leda till ett läge där svenska brandmyndigheter inventerar hur, när och om samma renoveringsmetod som använts i London använts i Sverige och i sådan fall vart.

Även om den renoveringsmetoden inte används idag så säger vissa experter att den är använd tidigare och är så fallet bör dessa hus åtgärdas för att undvika en upprepning av det som hände i London i Sverige.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

76 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      De dör på samma sätt som de gjorde under den förra regeringens regeringsinnehav och att de gör så ska vi givetvis försöka lösa trots att anledningen till att de är hemlösa många gånger är självförvållad och de som lever i hemlöshet fått upprepade chanser att ändra sitt liv mot tak över huvudet.

  1. Jonny Disenfeldt

    Thomas Bodström (s) berättar öppenhjärtligt om sin roll i den svenska regeringens politik som dödar …

    ”Den tidigare socialdemokratiske justitieministern öppenhjärtiga bekännelse kom efter nya siffror om att antalet svenskar som dör i överdoser har mer än fördubblats på tio år.”

    ”Sverige har fem gånger fler överdoser än Europas genomsnitt. ”

    http://www.aftonbladet.se/a/99Kep/sveriges-fatala-narkotikafiasko-fem-ganger-fler-dor-har

    Utkräv ansvar ! Lövfen och hela socialdemokratin måste ju avgå. Straff måste utdömas !

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I din värld Jonny – Att bli drogberoende är inte något samhället tvingar på dig – Att skaffa sig det beroendet är självvalt – Ett val man gör i samma stund som man väljer att prova en drog torts vetskapen om vad man riskerar att hamna i.

      • Jonny Disenfeldt

        Jovisst Anders, men nu talar vi om effekten av regeringens narkotikapolitik som leder till mycket större dödlighet bland narkomaner.

        ””Det är så att vi haft en väldigt korkad narkotikapolitik och jag var en del av det”, förklarade Thomas Bodström i TV4:s morgonsoffa.”

        ”Sådana överdoser kan hävas med läkemedlet naloxon, som kan intas via nässpray. På tre minuter skulle kanske 500 överdoserande svenskar kunna räddas till livet varje år, utan rus eller bieffekter. Norge och Danmark delar ut naloxon, men länder som USA och Sverige är mer restriktiva. Region Skåne har förbjudits att inleda ett försök med det och Läkemedelsverket har hindrat läkare att ge det till missbrukare och deras anhöriga. Det är lättare att få tag på giftet än botemedlet. En pågående utredning tittar på om detta skandalösa förhållande ska fortsätta. ”

        Regeringens politik leder till ökad dödlighet för narkomaner., utkräv ansvar av socialdemokraterna , avsätt Lövfen, eller hur Anders Forss, allt i enlighet med din syn på politikeransvar i England

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Narkotikapolitiken är inget inlägget tar upp överhuvudtaget Jonny. I vanlig ordning försöker du avleda uppmärksamheten när du har slut på argument mot det jag skrivit om – Lycka till säger jag då jag inte har för avsikt att debattera narkotikapolitik i samband med detta inlägg.

          • Jonny Disenfeldt

            Det var DU som tog upp en regerings ansvar , i detta fallet ville du att Englands tories-regering skulle avgå för att ett byggbolag använt brandfarligt material …

            Jag tar up ett exempel där regeringens politik direkt leder till i runda tall 500 människors för tidiga död, då blir du ointresserad av att diskutera …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det är Tories som styr i stadsdelen där det brann och det är staden som äger huset varför jag anfört det jag anfört.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.