Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Socialdemokratisk politik med vänsterinriktning stärker välfärden.

Idag kommer Socialdemokraterna och Magdalena Andersson att presentera höstbudgeten – En budget full av välfärdsreformer och satsningar på sjukvård och sänkta pensionärsskatter likväl som andra reformer som betyder mycket för de svaga grupperna i samhället.

Ett paket på 40 miljarder innehållande välfärdsreformer kommer att göra enorm skillnad för många – Inte minst för de som ska föda barn i och med att 1 miljard av de 5,5 miljarder som tillförs sjukvården kommer att öronmärkas för förlossningsvården.

Samtidigt som SD gjort en kraftig högersväng och numera är ett riktigt högerparti och Alliansen krackelerar rullar vi Socialdemokrater tillsammans med MP och V precis som sig bör ut reformer som stärker välfärden.

Att dessa reformer blivit möjliga att genomföra beror på att framsynt socialdemokratisk politik vänt ett budgetunderskott till ett budgetöverskott – Ett överskott vi nu investerar klokt för att skapa ett jämlikare samhälle med mindre klyftor.

Att vi Socialdemokrater vridit vår politk en bit till vänster och att vi söker stöd från Vänsterpartiet i frågor där vi kan komma överens tycker jag är bra då socialdemokratisk politik till vänster om mittfåran i svensk politik är det som behövs för att skapa ett stabilt och välmående samhällsbygge.

Att dessa satsningar kommer att belönas med fler röster i nästa val är jag helt övertygad om av den enkla anledningen att väljarna sakta men säkert börjar känna igen oss Socialdemokrater och den politik vi för.

Nästa stora utmaning är att göra verklighet av den effektiva integrationspolitik som det länge talats om – Då förhoppningsvis genom att sluta breda parlamentariska uppgörelser som kan verka under lång tid.

Min rekommendation till regeringen är att vi ska kontakta belgiska Mechelen och lära av dem hur vi ska göra för att bryta segregation och utanförskap och ersätta det med innanförskap och tillhörighet.

Med fler i arbete ökar statens intäkter vilket gör att vi kan investera än mer i välfärdsreformer som kommer alla till del. Kan vi ovanpå det lära av Mechelen och bryta trenden och minska kriminaliteten sparar vi än mer pengar – Pengar som utan omsvep ska gå till ännu fler välfärdssatsningar.

Socialdemokratin har i alla tider levererat och vårt löfte om att utveckla den svenska modellen har nu startat på allvar – 40 miljarder öronmärka till välfärdsreformer och sänkta pensionärsskatter är bara första steget i att utveckla den svenska modellen.

Att mer av reformer som stärker svaga grupper och jämnar ut skillnaderna i samhällsbygget finns att finna runt hörnet är ett löfte och något alla samhällsmedborgare kan känna sig säkra på.

Socialdemokratisk politk gör skillnad – Det inser fler och fler och det är därför vårt väljarstöd kommer att öka månad för månad fram tills nästa val.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

10 kommentarer

  1. Ville-Valle

    …jag tror inte ens att Anders Forss kan säga emot att det här luktar härsket valfläsk nu när S-ledningen börjar se slutet på sin arroganta härskarera. Men jag måste ändå berätta vad min högt respekterade granne sa när vi diskuterade politik över en kopp kaffe. Hon har ett förflutet som fritidspolitiker i en inlandskommun och hon påpekade att den fullt synliga socialdemokratiska arrogansen och maktfullkomligheten av i dag är en del av den socialdemokratiska existentiella essensen. Men hon påpekade också att egentligen är det inget fel på den socialdemokratiska ideologin, utan felet ligger hos dem som företräder S-partiet på alla nivåer. Dagens socialdemokrater har inget gemensamt med sina föregångare som byggde folkhemmet fram till och med Tage Erlanders era. Och visst måste till och med Anders Forss hålla med henne. Titta bara på socialdemokraterna i Umeå som hade en högt uppsatt politiker som till och med satt i dåvarande polisstyrelsen och som dömdes till fängelse för stöld med mera. Och det ser likadant ut även på annat håll. När man synar S-partiet och surfar runt på till exempel google får man intrycket att socialdemokraterna liknar mer ett ”näst intill kriminellt brödraskap” än ett hederligt politiskt parti som vill människors bästa i alla lägen…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Budgeten är på inget sätt valfläsk utan snarare en budget som går helt i linje med det vi lovade att utföra under mandatperioden inför det förra valet.

      Att satsa på en politik som ger en bättre vardag för utsatta grupper är traditionell socialdemokratisk politik Ville-Valle.

      Att det även i vårt parti finns ett tåtal företrädare med dåligt omdöme beklagar jag även om det i sig inte avviker från det som gäller för befolkningen som helhet. Att du beskriver socialdemokratiska företrädare som arroganta köper jag inte. Att våra företrädare står upp för socialdemokratisk politik och för det samhällsbygge vi vill genomföra betyder inte att de är arroganta utan att de är målinriktade.

  2. Olle

    200 kronors skattesänkning löser inte problemen för de med de lägsta pensionerna. Det handlar istället om att pensionssystemet inte fungerar. Pensionssystemet måste förbättras och förstärkas för att ge bättre pensioner.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      200 kronor per månad är inte den slutliga lösningen men väl en bra början och 200 kronor mer än när Alliansen styrde Sverige.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att regera under lågkonjunktur är aldrig roligt men med rätt sorts politik kan man regera i både låg- och högkonjunktur.

    • Bertil

      Det kommer bli mycket synd om sjuka, arbetslösa, samt även Invandrarna om Högern får makten och på det lågkonjuktur. Högern kommer det inte bli synd om de kommer ta för sig allt de hinner och kommer må alldeles utmärkt medan andra svagare grupper tvingas ta livet av sig.

      Så är högerpolitik och med Kristersson och Svantesson vid rodret kommer man bli oerhört goda kompisar med SD vilket i sin tur kommer sänka landet för gott.

      Nazismen frodas tyvärr alldeles för mycket i Sverige

  3. Nils Lindholm

    ’Borgmästaren satsade massivt på polisen’ , jo.
    Det var inga mörkningar där inte, i Sverige får imamer applådera IS o prata hat mot judar och att islam är grejen, inte svensk lag.
    I Sverige tillåts det patriarkala klansamhället.
    Det är länge sedan Sverige lämnade klansamhället, men nu är det på väg tillbaka.

    Framsyntheten är skattehöjningar eller för att säga som det är högre livsomkostnader för alla för att kunna vara . . . framsynt.
    Om Staten går back går folket med vinst, dom får behålla sina inkomster.
    Om Staten går med vinst så överbeskattas folket, köpkraften förhållandevis minskar.
    Är det 70-miljarder i skattehöjningar hitintills under mandatperioden , genom beslut.
    bränsleskatt slår även mot pensionärerna, likaså bank-resolutionsavgiften (kan vara tusenlappen per skattebetalare och år), har den sk. pensionsskatteavdraget gett mer disponibelt eller kompenserar det bara för dom generella skatte o avgiftshöjningarna ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Borgmästaren satsade förvisso på polisen men även på att bygga bort segregationen och på att skapa ett samhälle där alla människor lever i symbios med varandra.

      Att vi kan upprepa samma sak i Sverige råder inga tvivel om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.