Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Alliansens avundsjuka på fungerande politik avspeglas i deras budgetkritik.

Jag är på inget sätt förvånad över att de forna allianspartierna försöker kritisera den budget Magdalena Andersson la igår och beskylla den för att spreta, för att osa bränt valfläsk och för att vara alldeles för förmånlig för de utsatta grupperna i samhället.

Att det skulle bli reaktionen då vi Socialdemokrater gör det Alliansen misslyckades med under sitt regeringsinnehav förvånar inte. Min tro är att de forna allianspartierna i sak inte tycker det de anför utan att de snarare är avundsjuka därför att vi Socialdemokrater har en politik som fungerar.

Budgeten är därtill på inget sätt valfläsk utan resultatet av att vi Socialdemokrater rakryggat står upp för de löften vi gav väljarna inför förra valet.

Att använda överskott i statsfinanserna på ett sådant sätt att vi både kan amortera på statsskulden så att den nu är den lägsta sedan slutet på 1970-talet och samtidigt satsa extra på svaga och utsatta grupper är sund politik.

Därför tar jag de forna allianspartiernas kritik för vad det är – Ett synbart bevis på avundsjuka gentemot en politik som tillskillnad från den Alliansen förde ger resultat och bygger ett jämlikare samhälle för alla.

Den synen möter jag även bland väljarna när jag är ute och rör mig i samhället. Där man tidigare var kritiska mot vår politik därför att man förväntade sig dramatiska förändringar över en natt när vi övertog regeringsmakten har man nu insett att vissa saker tar tid och att förändra och att det viktiga är att arbeta för den förändring man utlovat.

Det är precis det vi Socialdemokrater gjort. Vi har aldrig svävat i vår tro på vad vi vill åstadkomma utan envetet jobbat på för att åstadkomma det vi lovat väljarna.

Återupprättandet av välfärdsnationen Sverige har nu inletts på allvar och med din och andra väljares hjälp kommer vi socialdemokrater att fortsätta återuppbyggnaden över nästa mandatperiod och de mandatperioder som kommer därefter.

Rätt sorts politik gör skillnad – Det vet du likväl som jag. Därför är min förhoppning och min vädjan till dig som röstar i nästa val följande – Gå och rösta – Rösta rätt – Rösta på en politik som gör skillnad och levererar det den utlovat – Rösta på Socialdemokraterna.

Även i Umeå och i Västerbotten kommer regeringens framsynta och dynamiska politik att göra skillnad – 184 miljoner extra till Landstinget innehållande medel öronmärkta till BUP och psykiatrin samt förlossningsvården gör skillnad och hjälper landstinget att prioritera på ett sätt som inte varit möjligt utan detta tillskott.

För kommunens del innebär framsynt socialdemokratisk politik att kommunen får 123 miljoner extra från staten – Pengar till viss del öronmärkta för för & grundskolan och för individ & familjenämndens verksamhet. Att som kommun få ta del av statens budgetöverskott på detta sätt gör skillnad och hjälper till att skapa det jämlika samhälle vi lovat att skapa i Umeå.

Med det sagt ska jag avsluta med att återkoppla till rubriken – Alliansen är egentligen inte kritiska utan blott och allena avundsjuka på en politik som fungerar och på en politik som gör skillnad för gemene man.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

24 kommentarer

  1. Jonny Disenfeldt

    100 miljarder till det migrantindustriella komplexet bara från staten per år säger det mesta.
    Det är sådan prioriteringen är för den sittande regeringen. Man bryr sig allt mindre om sin egen befolkning och har brutit samhällskontraktet med sina medborgare.

    Arbetslösheten ökar snabbt bland de utlandsfödda och når snart 30%.
    Skola, vård, omsorg, polisväsende etc rasar ihop steg för steg. Det svenska välfärdssystemet kommer förmodligen aldrig att kunna hämta sig.

    Trots en extremt bra internationell högkonjunktur ser det ut så här i Sverige, vänta bara till lågkonjunkturen kommer, då får medborgarna betala desto mer för sittande regerings vårdslöshet och inkompetens.

    Har Anders Forss tur så blir det en alliansregering som får rida igenom nästa lågkonjunktur så att han kan i sedvanlig ordning skylla allt på alliansen istället för på de som förstörde möjligheterna att värja sig ekonomiskt i dåliga tider.

    Valfläsket kommer att surna.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Med den höstbudget som nu presenteras så visar regeringen att regeringen i allra högsta grad bryr sig om de grupper i samhället som har det allra sämst och att vi driver aktiv politik för att göra dessa gruppers vardag bättre.

      Att höja barnbidragen för alla Sveriges barnfamiljer, att höja vårdnadsbidragen och att sänka skatten för de pensionärer som har lägst pension är inget experiment Jonny utan realpolitik som gör skillnad.

    • Bertil

      Jag tror du Disenfeldt är en aning för ”lengräddad” för att tänka i ett bredare perspektiv.
      Invandring är ett Billigt sätt att öka befolkning och få folk snabbt i arbete.

      Den egna befolkningen om de ska öka den så sker det via en nyfödd.
      Först blir det mamman som ska ha bidrag sedan barnbidrag och en massa vård och kontroller, sedan Förskola , skola, o.s.v Det tar 20 år innan denne baby kommer i arbete och har kostat multum.
      Många av dessa kommer på kant kommer aldrig i arbete utan blir hånade av en högerregim när de haft makt.

      Invandring där får vi många ggr dessa direkt i jobb. Resten kanske behöver en utbildning sen är de i jobb. Sen blir ett överskott kanske äldre och Kvinnor som av tradition från deras hemländer aldrig jobbat, där kan sociala stöd komma att bli livsbeständiga. Men så sker även med infödda Svenskar speciellt när en Allianspolitik drivit dem till hopplöshet.
      Rätt skött behövs varken sänkta trösklar eller försämrade sociala stöd. Tvärtom A-kassa, sjukförsäkring sociala stöd kan öka vilket i sin tur höjer låglöner ökar jämlikheten minskar klasskluftor och därmed får vi det harmoniska Samhälle som Socialismen en gång skapade men som slogs sönder av nyliberal politik redan för över 40 år sedan.

      Det var Alliansen som förstörde Sverige slutade bygga bostäder så priserna skenade iväg av det skapades även klassklyftor när det blev vinnare och skuldsatta som motkrafter.

      Alliansen gjorde egentligen alla fel man kunde göra för att skapa ett Samhälle i oro och får vi inte socialismen i makt då kommer vi bli lika galet som i USA och då kan även galna ledare komma i makt. I små länder som Sverige kan det bli fullkomligt galet .

      Så Rösta rött då kommer alla sova sött. Rösta blått och ni kommer sova vått.

      • Per Fjellberg

        Bertil, du utgår från ett felaktigt antagande: att det är bra om befolkningen ökar. I själva verket vore motsatsen något att sträva efter. Vi borde bli färre människor på jorden. Då skulle vi människor göra ett mindre avtryck och det vore bra.

        Sedan gör du samma sak som så många andra som försöker hitta något positivt med den stora flyktinginvandringen under senare år:

        1/ Du är otydlig med vilka du syftar på med invandrare. En reglerad invandring kan vara något positivt för Sverige om invandring möter inhemska behov. Samtidigt ska vi inte blunda för att det kan vara moraliskt tvivelaktigt att locka hit utbildade unga människor från länder där de skulle ha behövts mer. Får Sverige ta emot färdigutbildade från ett fattigt land borde vi rent moraliskt sett ge mycket tillbaka.

        2/ Du redovisar inga siffror. Du ställer inte upp några enkla ekvationer som visar hur mycket skatt en invandrare måste betala under sina år i arbetslivet för att gå kvitt över livscykeln. Det finns ingen anledning att sträva efter att vare sig invandrare eller andra ska vara lönsamma. Från vaggan till graven ska vi tillsammans gå kvitt men om det blir fler som inte blir kvitt för att de inte hinner arbeta tillräckligt många år så blir vi långsamt fattigare.
        Tänk på att Sverige är långt ifrån självförsörjande när det gäller mat. Blir vi fler borde vi därför bli hungrigare. Det blir vi inte eftersom vi ha råd att importera mat. Den importen betalar vi med vår export men omvärldens efterfrågan på vår export styrs inte av hur många vi är. Blir vi fler är därför risken stor att vi blir lite fattigare.

        En reglerad invandring kan vara bra för Sverige, stormaktsambitioner däremot, även humanitära sådana, kostar alltid och det drabbar alltid redan ekonomiskt svaga grupper värst.

        Till exempel så drabbar den bostadsbrist som blir följden av en stor invandring under kort tid främst de som inte redan har en egen bostad. Att snabbt åtgärda bostadsbristen går inte. Att åtgärda den överhuvudtaget blir dyrt eftersom politikernas klåfingriga bostadspolitik gjort det dyrt att bygga bostäder i Sverige, så dyrt att många inte har råd att bo i nyproducerade lägenheter utan subventioner och/eller bidrag.
        Att bygga bostadshus som inte bär sina egna kostnader gör oss alla lite fattigare.

        • Bertil

          Mitt inlägg handlade egentligen om teorin att det blir sådan kostnad för statskassan om invandrare inte kommer i jobb. Men det man måste jämföra med är vad det kostar att skapa en nyfödd och innan en sådan kommer i jobb.
          Det var huvudinriktningen i mitt inlägg.

          Sedan vad jag tycker om invandring är rätt ovesäntligt. Av invandring skapas problem som inte invandrarna är skyldiga till. Näringsliv ställer arbetslösa, sjuka, mot invandrarna.
          Kort sagt man ställer svaga mot varann, det i sin tur skapar nya problem där hatet riktas mot invandrarna när hatet kanske istället borde riktas åt annat håll, ex: politiska beslut politiska icke beslut Arbetsgivarnas sätt nyttja den svages situation. Att ex. som Partier på främst högersidan vill, nämligen sänka trösklar för att få fler i arbete detta slår ju mot Svenskar som betalat skatt a-kassa o.s.v och sedan slår man mot dessa när problemet kort sagt inte finns. Då skulle man lika gärna kunna sänka trösklar om fler bebisar föds för att få dessa i arbete.

          Så Invandrarna i sig är inte problemet utan det är hur särskilda krafter ser möjligheten nyttja detta för att slå ner löner, slå mot svaga o.s.v När invandring kostar för företag då hausar de upp en propaganda genom att ex. verka för att påverka politiken så de gynnas av invandring.
          Bert Karlsson hur invandrarvänlig är han?? Det vet vi inte. Men går det tjäna pengar på det hela då blir han väldigt invandrarvänlig och ska ”låtsas hjälpa dessa”. Men om han själv skulle drabbas ekonomiskt eller socialt av Invandrigens nackdelar då skulle han nog gasta.
          Bert såg vionstprofiten i Flyktingindustrin.

          Det finns även många arbetslösa som fått jobb genom ex. flyktingströmmen, som ger avtalsenliga löner,samtidigt har du arbetslösa som sätts i sysselsättning men för samma ersättning som arbetslös
          för att ge stöd hjälpa och integrera invandrare. Därmed kommer vi åter till sättet nyttja svaga grupper i en situation där du är i beroendeställning.
          Det finns även kommuner som nyttjar sina anställda där invandrare får gå ”brevid” som gör jobbet slitsammare för de fast anställda.

          Så det går via politiska och starka mekanismer styra så det blir två läger gällande Invandrare flyktingar o.s.v De som tjänar på det hela, de som gynnas och motsatsen de som får betala priset för
          andras fördelar.
          Det är sådant som ger SD-anhängare samtidigt som det ger anhängare till röstboskap på högersidan när vinster blir följden av ökad invandring. Kan vara allt från kommuner till enskilda personer.

          Invandring är både till för och nackdel beroende på hur det slår mot den enskilde.
          Men så kan det vara även i andra sammanhang behöver inte vara invandring utan hur enskilda personer förstör livet för en enskild eller bidrar så en enskild blir stor vinnare.
          D.v.s kontraster åt bägge hållen.

          Om ni förstår hur jag menar.

          Så Per Fjellberg ditt svar och resonemang är helt utanför det jag spekulerar i.

  2. Lars Flemström

    Regeringens budget har övertydliga inslag av valfläsk till både V och Mp, som statsministern med alla till buds stående medel försöker rädda kvar i riksdagen som regeringsunderlag. Man strör pengar över rika husägare med uppvärmd simmingpöl på villatomten genom ett höjt bidrag till solpaneler på taken. Och ett extra bidrag på 60.000 kr till de allra rikaste husägarna, som kan låna på sina hus till låg ränta, för nybilsköp. Även stora favörer till V. Däremot blev inget budgetutrymme över till valfläsk åt S för utdelning till de svagaste i samhället.

    S fortsätter alltså att utplåna sig själva för att använda Mp och V som kryckor. Valfläsk inom socialtjänstens område presenteras av Ulla Hansson, v, och inte av berörd minister. Som däremot får ta emot kritiken för att 1.200 behövande har fråntagits rätten till personlig assistent.

    Medan allianspartierna fortsätter att profilera sig som enskilda partier, driver alltså S en självutplånade blockpolitik med budskapet ”rösta på Mp eller V, men inte på oss”. Minns förra valet, när väljarstödet för S var över 36 %, då S-partihögkvarteret sänkte ambitionen till 35 %, med motiveringen att de socialdemokratiska valarbetarna skulle bli besvikna om målet inte uppnåddes – till följd av att målet satts högre än det förväntade valresultatet.

    Sanningen var förstås att byråkraterna i det socialdemokratiska partihögkvarteret (är de inte miljöpartister i själ och hjärta) var rädda för att S skulle sno väljare från Mp och V. Detta verkar nu upprepas, med miljarder till valfläsk åt Mp och V, men inget till S, som i stället ska framstå som snåljåpar som höjer taxorna i äldreomsorgen och drar in LSS.

    Detta är ett nollsummespel (den totala väljarandelen inom det ”rödgröna” blocket blir oförändrat lågt, men med en annan fördelning mellan de rödgröna partierna) som garanterar att Alliansen + SD blir större än SVMp-blocket.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Höjda barnbidrag, höjda ersättningar för ensamstående föräldrar och sänkta skatter för pensionärer är alla reformer som gynnar socialdemokratiska väljare Lars.

      Att socialdemokratiska normala arbetstagare med vanliga löner som äger hus kan installera solel med hjälp av subventioner ser jag inte som orimligt.

      • Lars Flemström

        Det är i högsta grad orimligt att elbolagen tillåtits höja de fasta avgifterna för hyresgäster för att finansiera anslutningen av elleveranser från solpanelerna till elnätet. Det är ö.h.t. orimligt att alla skattebetalare ska avkrävas ännu större subventioner till rika villaägare för installation av ännu fler solpaneler, när vi redan har elöverskott sommartid. Dessa rika villaägare har dessutom fått göra ROT-avdrag för anläggning av privata simbassänger i sina villaträdgårdar.

        Dessa skandalösa avdrag finns fortfarande kvar. Det kommer att bli fler sådana simbassänger, eftersom elbolagen inte tar emot större elleveranser från sina villakunder än de själva levererar till samma kunder på årsbasis. Vad ska dessa rika villaägare göra med det ännu större elöverskott, som de kommer att få med ännu fler solpaneler på sina tak?

        Det är också orimligt med den ökade förbrukning av kommunalt vatten, som detta vansinne kommer att leda på, när grundvattnet sjunker i stora delar av landet. Det är orimlig, när man redan talar om att Mälaren inte kommer att räcka som vattentäkt för Stockholm, som planerar att ta vatten från Vättern, som även Örebro, Malmö och Köpenhamn vill ta vatten från. Om alla dessa planer förverkligas kommer Vättern att torrläggas. Må vara att Vättern är Sveriges näst största sjö både sett till ytan och volymen. Men det faller 3,5 gånger så mycket nederbörd över Mälaren och dess avvattningsområden som över Vättern och dess avvattningsområden.

        Den totala mängden nederbörd, som faller över Vättern och dess avvattningsområden är så litet, att det behövs nästan 70 år för att fylla på lika mycket vatten, som idag finns i Vättern. Motsvarande siffra för Mälaren är 3 år. Dessa fakta förtigs helt av klimatalarmisterna, som har lurat i folk att vattenkrisen beror på koldioxiden och att lösningen är att installera ännu fler solpaneler och ännu fler privata simbassänger.

        Klimathysterin håller på att leda till svår miljöförstörelse inte bara i Sverige, utan även i de länder där det radioaktiva avfallet från anrikningen av metaller för tillverkningen av solceller, deponeras i, bl. a. Malaysia. Jakten på dessa mineraler leder till krig, bl.a. i sydöstra Kongo, där den svenska f,d. Mp-politikern Zaida Catalan mördades. Hon var där på uppdrag av FN för att rapportera om övergrepp mot lokalbefolkningen och dess mänskliga rättigheter.

        Jag har konsekvent gått emot alla förslag om slopade ränteavdrag, eftersom detta inte skulle drabba de rika villaägarna, med deras låga räntor, i tillnärmelsevis lika hög grad som det skulle drabba husägare med låga inkomster, samt alla fattiga människor med dyra konsumtionskrediter. I detta fall fladdrar du, Anders Forss, som den värsta högerpopulist: Gärna en liten peng till de fattiga, om de rika får en ännu större peng! Vet du inte ens att räntan på bolån bestäms individuellt, så att den är högre för låg- än för höginkomsttagare?

        Vad sedan beträffar Vänsterpartiet, så har jag inte skrivit att allting som de har fått igenom i förhandlingar med regeringen, men att S utplånar sig själva genom att ge V äran även för sådant som är socialdemokratisk politik, och som S hade drivit igenom av egen kraft om partiet hade haft fler mandat i riksdagen. Eller rentav med stöd av ett eller flera allianspartier?

        Varför driver S valrörelse åt Mp och V och inte för att knipa fler mandat för egen del? Detta valfläsk / fjäsk för Mp och V gynnar ju även SD, eftersom många socialdemokratiska kärnväljare tycker att det får vara nog nu, ,och kan tänka sig att rösta på SD i protest.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Solpaneler ger inte bara el sommartid Lars – Solpaneler ger el varje gång solen lyser om de är rätt monterade. Kan en villaägare eller de boende i hyresrätter och/eller bostadsrätter producera sin egen el på ett hållbart sätt är det bra för utvecklingen och för klimatet.

          Kriget i Kongo beror på helt andra saker än tillverkningen av solceller och att du som är en kraftig förespråkare för utbyggd kärnkraft försöker motarbeta alls som stavas förnyelsebar energi är lätt att förstå mot den bakgrunden.

          • Olle

            Konflikter i många delar av världen har ekonomiska orsaker och ett hårt drabbat område är östra delen av Demokratiska Republiken Kongo i Afrika. Stora rikedomar i metaller, som senare används i elektronik som säljs i EU, gör att konflikten pågår.
            Nu väntas EU-parlamentet i januari godkänna en lag att de metaller som importeras ska vara framtagna utan att brott mot mänskliga rättigheter har skett. Men lagen omfattar bara råvaror, inte produkter. kommer från östra delen av Demokratiska Republiken Kongo i Afrika.

            Konflikten där har krävt mer än fem miljoner liv de senaste tjugo åren. En betydande orsak att våldet, som omfattar brutalt dödande, våldtäkter, tvångsarbete och annat, kunnat fortsätta, är de ekonomiska intressen som kommer från utvinnandet av de mineralrikedomar som Kongo är så fullt av.
            ”Konfliktmineraler” betecknar metallerna tenn, volfram, tantal och guld som används i en mängd elektronik, som mobiltelefoner och datorer. Genom att kontrollera de områden där metallerna utvinns, genereras pengar till vapeninköp och personlig rikedom för krigsherrarna.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Kriget i Kongo är som alla krig drivna utifrån giriga intressen Olle. Därtill av att de forna kolonisatörerna vill fortsätta att kolonisera landet ekonomiskt genom att kontrollera naturtillgångarna. I det har du krigets orsaker grovt sammanfattade.

            Jag är väl förtrogen med hela landets historia och om vad som hänt, när det hänt och varför det har hänt och händer men den debatten kan vi ta om vi träffas någon gång då den skulle uppta spaltmeter efter spaltmeter och därför inte passar på en blogg.

  3. Bertil

    Allianspartierna vill gärna påstå att Regeringen lagt en ansvarslös budget.
    Att inte rusta Sverige för framtiden är oansvarigt. menar man.

    Det är ju just rusta för Sverige för framtiden regeringen gör. Nyanlända får utbildningsplikt och 18 000 nya utbildningsplatser i kunskapslyftet

    Man satsar 130 miljarder under mandatperioden för framtiden. Det är reformer för att stärka Välfärden minska klassklyftorna och få fler i arbete.

    Alliansen sänkte skatter för 140 miljarder varje år i makt, som sjuka, arbetslösa fick betala priset för.
    Självmorden som skedde när folk utförsäkrades i sjukförsäkringen vill tyvärr inget av Allianspartierna ta upp. Det säger ganska mycket om högerns skrämmande attityd mot svaga grupper.

    Regeringen sänker dessutom skattetrycket med sammanlagt tre miljarder kronor. Sådant brukar borgerligheten och näringslivets lobbyister gilla, men inte den här gången. De tycker inte om den Robin Hoodliknande fördelningsprofilen.

    Sen finns så klart många problem kvar olöst som Alliansen skapade eller ökade på problemen drastiskt. Inte minst Bostadsproblemet.
    Där en grupp är stora vinnare andra är satta i skuld. Alliansen har stor skuld i det. Detta när man kort sagt slutade bygga och ökade dessutom på invandringen så bostadsbristen förvärrades.Taktiken var nämligen att sossarna därmed skulle få problem om de kom i makt. Samma gällde när Reinfeldt uttryckte sig om ”Öppna Hjärtan” Att Moderater i verkligheten är invandrarfientliga vill man inte så gärna skrika högt.

    Bostadssituationen är också en del i den strategi högern hade för att öka klassklyftor och skapa större lönespridning. Man vill göra fler ordentligt fattiga och i motsats andra väldigt rika.-
    Taktiken ”hungriga vargar jagar bäst” är den utpräglade taktiken. Men det håller på gå överstyr
    och istället ger folk upp.-

    En tragisk politik som jag verkligen hoppas bryts för det ger såna enorma sociala problem.
    Så tycker jag.
    Då vet du.

    Magdalena är en fantastik finansminister med hjärtat på rätt ställe så enkelt är det.
    Detta i motsats till Anders borg som har hjärtat mellan benen .

  4. Ville-Valle

    …ännu en gång kommer socialdemokraternas arroganta och maktfullkomliga framtoning fram i öppen dager när man läser Anders Forss och hans partifränders nästan löjeväckande försvar av regeringens ansvarslösa budget mitt i en högkonjunktur. En vän av ordning kan undra hur lågt socialdemokraterna kan sjunka i jakten på makten för att säkra sina egna miljonarvoden mer mera.
    Att dessutom, som Anders Forss, försvara och negligera sina partifränders brott och kriminalitet som till exempel den höga Coopchefen i Umeå som satt som S-ledamot i dåvarande polisstyrelsen och som dömdes till fängelse för stöld.
    Och hur är det med Anders Forss egen CV…? Under Noliaveckan träffade jag flera av Anders Forss partifränder och de undrade också varför Anders Forss lämnade sina i eget tyck välbetalda men ”omoraliska bankaffärer” i utlandet och flydde till Ersboda av alla ställen…? Vad har du att dölja Anders Forss…? Om du tror att medierna, till exempel Västerbottens-Kuriren och dess prisbelönta grävargrupp, avstår från att gräva fram ditt förflutna om du kommer i maktställning efter valet lever du i en fantasivärld. Och en sak till Anders Forss, under Noliaveckan fick jag också information av dina partifränder, dock ej Lennart Holmlund, att du hade tagit över Ersboda S-förening under kuppartade former. Och nu tänker du använda den plattformen till att få högt arvoderade platser i Umeåpolitiken om du inte med dina i ditt eget tycke högt meriterade bankerfarenheter från ”omoraliska bankaffärer” utomlands blir ombedd att bli Sveriges nästa finansminister. Handen på hjärtat Anders Forss: när tänker du berätta och avslöja vad du sysslade med under tiden du höll på med i ditt eget tycke ”omoraliska bankaffärer”…? Borde inte en person som till och med har ärats med en uppenbarelse på ett kalhygge i Finland tala sanning inför sina potentiella väljare…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Till att börja med försvarar jag inga partifränder som begått brott Ville-Valle – Det har jag aldrig gjort och det kommer jag aldrig att göra.

      Vi Socialdemokrater har tagit ett stort ansvar för att bygga ett jämlikare och mer välmående Sverige – Det har vi alltid gjort och det kommer vi alltid att göra.

      Vill du påstå att det är ansvarslöst att amortera på statsskulden så att den nu är den lägsta sedan 1977?

      Vill du påstå att det är ansvarslöst att se till att de som är mest utsatta i samhället får en bättre vardag?

      Vilka av mina partikamrater som säger vad och vad de säger lägger jag inte alltför stor vikt vid då jag inte har något alls att dölja. Påståendet om att jag skulle ha tagit över Ersboda under kuppartade former saknar all relevans och all sanningshalt – Prata med mina partikamrater i styrelsen för Ersboda S-förening som för övrigt satt i föreningens styrelse innan jag kom in och fråga dem så kommer du att upptäcka att det inte skett någon kupp överhuvudtaget på vårt område.

      Jag har berättat helt öppet vad jag arbetade med före min flytt tillbaka till Sverige ända sedan dag 1 och som jag sagt tidigare så har jag inget att dölja och den som vill granska kan granska – Det har jag inga problem med.

  5. Jonny Disenfeldt

    Man skäms över hur S+Mp regeringen prioriterar. Ca 100 statliga miljarder till det migrantindustriella komplexet och för att betala den notan måste svenska medborgare behandlas oerhört vidrigt.

    http://www.aftonbladet.se/ledare/a/p3qmw/ankis-desperata-brev-till-ministern

    Anders Forss är dock strået värre, han vill att vi ska ha en invandring på ca 500 000 under kommande 30 år .. allt för att behålla vår procentandel av världens befolkning samt ge en injektion av DNA till det svenska folk han föraktar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte sagt att vi ska ha en invandring i den storlek du påstår Jonny. Det jag sagt är något helt annat i en hypotetisk diskussion om hur många som borde bo i Sverige runt 2050 om Sverige befolkningsmässigt ska växa lika mycket som resten av världen och om världens befolkningstillväxt ska ske på ett sätt som är hållbart för jordklotet.

      I övrigt så försöker du återleda alla händelser till invandringen Jonny. Med rätt integrationspolitik – En sådan som används i belgiska Mechelen så blir invandringen en resurs och en intäkt för samhället och för landet.

  6. Jonny Disenfeldt

    Korrigering : 500 000 migranter PER år under de kommande 20 åren ska det givetvis vara enligt mästarens plan …

  7. Bertil

    Jag fattar det inte. Sosseregimen försöker återskapa rättvisan jämlikheten
    Minska klassklyftor.
    Vad läser man då !?
    Jo C vill sänka skatten för alla som jobbar med 2000 kr.
    Därmed är vi tillbaka till samma orättvisa igen och den lär dubblas till 4000 kr när sjuka, arbetslösa, ska betala det hela

    Det är nåt som har blivit sjukt med politiken där förtroendevalda helt tappat ansvaret för det uppdrag de fått eller ska man säga lurat sig till. Annie Löf gick så långt så istället för att fälla Hultqvist så gav hon Hultqvist stöd annars hade hon åkt kana själv. Bra att Hultqvist klarade sig men vad håller hon på med??

    vaet är vi på väg egentligen när skatt har blivit en slagpåse om hur mycket den kan sänkas och sen vem som får frukterna av set som blir över.

    Med denna form av utspel är Sverige inte långt ifrån att få statsministrar likt Trump
    Eller än värre om det blir likt Hitler men i en annorlunda konstellation.

    Man skräms över vart vi är på väg.
    Idag kan man inte ens se TV som dräller av samma tiggeri som Vellinge vill förbjuda men som det dräller av i våra reklamkanaler. Behöver vi dessa kanaler??
    Ytterst tveksamt förbjud reklam likt tiggeri.
    Jag störs mer av reklamen än av en tiggare vid en butik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.