Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Kommunal har fattat sitt beslut – Därtill rätt beslut och ett beslut som innebär att lämna Nordea.

Som medlem i fackföreningen Kommunal är jag både glad och stolt över att vår framsynta förbundsledning gjort det enda rätta och beslutat sig för att avsluta alla bankaffärer i Nordea.

1 miljard är mycket pengar till och med för en storbank som Nordea och att Kommunal flyttar sina bankaffärer kommer att sända avsedda signaler till bankens ledning och deras giriga sätt att ensidigt se till sin egen fördel.

Att arbetarrörelsens alla delar håller i hop och gemensamt lämnar banker och organisationer som inte solidariskt är med och tar sitt ansvar för vårt kära fosterland tycker jag är naturligt och helt rätt väg att gå.

Att svensk fackföreningsrörelse ska göra sina bankaffärer i banker med huvudkontor i Sverige är ett grundkrav alla svenskar kan ställa på sin fackförening och därför kan jag inget annat än bocka och buga inför Kommunals beslut att fullt ut lämna Nordea.

Tack Kommunal!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

6 kommentarer

 1. Jonny Disenfeldt

  Hur kan vara stolt över kommunal ? Makalös smutsig byk som ledde till att många medlemmar lämnade denna korrupta fackförening.

  Den svenska andelen i Nordea vad gäller både ägande och omsättning är liten. Nordea är en internationell bank. Din egen kommuns giriga hantering vid utförsäljning av delar av kommunala bostadsbolaget är noterad, DÅ passade skon när kommunen inte vill bidra till allas vår välfärd ..

  Men du har ju en isolationistisk syn där det ska införas extrema tullar så import försvinner och arbetstillfällena tvingas hem där vi ska producera allt lokalt till högt pris … hmmm ja det är ju en fungerande politik … eller ?.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Den nya ledningen i Kommunal gör ett mycket bra jobb Jonny – Meddlemsantalet ökar stabilt och förbundet har abretat mycket framgångsrikt med att sluta bra avtal.

   • Jonny Disenfeldt

    Du hyllar ledningen i kommunal, flera av det gamla gardet är väl kvar .. vilka fallskärmar har de ? Är du nöjd med hur kommunal skött sig de senaste årtiondena … `? På vilket sätt gör de ett bra jobb ?
    Skandal efter skandal, årtionde efter årtionde, så ser verkligheten ut.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Kommunal har en ny förbundsledning Jonny och ingångna avtal vad gäller fallskärmar för den gamla ledningen kan inte brytas då det enda vi kan förändra är framtiden.

    • Bertil

     Fallskärmar dillar Svängdörren Disenfeldt om. fallskärmar bör så klart beskattas med 100%
     ogillas det öka till 110%. Sociala skydd ska ske via vårt gemensamma och där alla ska ingå.
     Därmed är fallskärmar helt förkastligt. Genom att ”vissa” har fallskärmar kan de utöva nedåtriktad press på sociala skydd.
     Kommunal har så klart brister som allt i övrigt. Kommunal bör bli starkare som organisation med tydligare kraftfullare krav. Att högersidan hausar upp skandaler är inget nytt. detta samtidigt som man inom privata näringslivet beter sig allt mer illa.
     Flyr från skatter i en omfattning som är enorm. För att skapa dimridåer så är bl.a kommunal men även svaga grupper i Samhället det man angriper.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>