Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD är diktaturens hemvist.

Precis som rubriken säger kommer Sverige den dag SD eventuellt får makten i landet raskt att förvandlas till en diktatur – I vart fall om de ämnar göra allvar av det som händer i partiet och av det som deras företrädare twittrar, bloggar och uttalar i media av olika former.

Tack och lov kommer den dagen inte att komma. Dock är det väl värt att lyfta ämnet – Om inte annat som ett varnande exempel på vad som kan hända om vi är oförsiktiga och röstar utan att tänka på konsekvenserna av vårt val.

Att SD inte respekterar demokrati och demokratiska spelregler och att partiet är oerhört toppstyrt av dess inre krets har vi på sistone sett flera exempel på – Bland annat genom uteslutning av oliktänkande och genom det ständiga trakasserandet av kvinnliga företrädare för partiet.

Hoten och trakasserierna mot Hanna Wigh och det hon för närvarande utsätts för visar med all önskvärd tydlighet att SD inte är ett parti som alla andra och att ingen partimedlem kan gå emot partiets inre krets och avslöja hur partiet och dess ledning opererar internt ostraffad.

Att Ted Ekeroth twittrat om hur SD när de ”tagit makten” (lägg märke till ordvalet tagit) ska byta ut alla polischefer mot ”riktiga” poliser därför att de som nu finns enligt honom är ”oduglingar” är skrämmande.

Till att börja med finns det både en grundlag och andra lagar i vårt land som reglerar hur landet ska styras och hur personal ska tillsättas och avsättas – Sedan kan man ju fråga sig vad han menar med uttrycket ”riktiga” poliser?

Ska man tolka det han sagt fritt så avser han nog att tillsätta poliser som arresterar och lagför alla människor som har en  åsikt som avviker från den SD:s inre krets har och de SD företrädare som hoppar av och berättar sanningen om det som händer internt i partiet

SD vill således skapa en polisstat under regeringens direkta kontroll med en poliskår som agerar som partiledningen säger utan att ta hänsyn till vare sig demokrati eller demokratiska spelregler.

Det SD och dess inre krets kallar demokrati kallar vi övriga något helt annat – Diktatur!

Att det är så Ted Ekeroth ska tolkas understryks av uttalanden från hans bror Kent Ekeroth innan han blev satt i SD:s frysbox Han har i ett uttalande sagt att SD när de tagit makten i sinom tid ska stoppa alla media som tycker annorlunda än SD:s inre krets – Dvs. de tidningar, tv-kanaler och journalister som går emot SD och SD:s partilinje.

SD tycker sålunda att det är helt okej att stoppa pressfriheten och yttrandefriheten vilket för alla som inte röstar på SD är att åsidosätta demokratin och skapa en diktatur.

Det är saker som dessa jag vill att ni ska förstå vad gäller SD – Sverigedemokraterna har en enda politisk agenda och det är att ta makten och sedan permanenta den genom att göra Sverige till en diktatur där allt styrs av SD:s inre krets.

Dessutom blir det lättare att förstå varför SD anhängare som kommenterar min blogg hänvisar till gamla DDR i sina kommentarer – Att de gör så är helt enkelt därför att det är den ordningen i politiken de eftersträvar.

I en diktatur behövs ju ingen politik för att folket ska få det bättre – I diktaturer så är det ju som bekant diktatorn och dennes inre krets som ska få det bättre genom att bestämma vad som är bra för folket – Inte folket själva.

Därför tycker jag att du som eventuellt tänkt sympatisera med och rösta på SD ska ta dig en ordentlig tankeställare – Vad vill du uppnå genom att lägga din röst på SD?

 • Är din röst på SD en protest mot övriga partier?
 • Och om svaret på den frågan är nej – Är du då beredd att byta ut demokrati mot diktatur?

Avslutningsvis vill jag än en gång hänvisa till Hanna Wigh och det hon nu får utstå efter att ha berättat hur partiet fungerar i praktiken.

Jag håller på inget sätt med Hanna och den politiska agenda hon företrätt eller företräder idag – Trots det tycker jag att det hon nu tvingas gå igenom saknar motstycke och med all önskvärd tydlighet påvisar vilken sorts parti SD i grunden är.

I SD och dess inre krets finns ingen respekt för demokrati – I SD gäller bara diktatur.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

34 kommentarer

 1. Bertil

  Att SD är nåt som man ska utesluta ge sin röst åt ter sig självklart. Mycket behöver jag inte förklara.

  Men ett annat parti som håller på bygga upp än värre attityd än den Reinfeldt skapade är Moderaterna med Kristersson
  Hörde igår hans vapendragare Johan Forsell i Aktuellt.

  Finns bara en politik slå mot redan förtryckta och när man genomfört det lär mer förtryck mot samma grupp uppstå.
  Det finns ingen botten och det om något är just botten .

  • andersforss (inläggsförfattare)

   På inget sätt larry – Däremot fast besluten att lyfta fram alla misstag och obehagligheter SD står för.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Vi är ett stort och framgångsrikt part med progressiv politik Krister så att ett och annat misstag begåtts under årens lopp torde vara mer än troligt – Det viktiga at ta till sig är att vi lärt av misstagen vilket SD aldrig ser ut at göra.

 2. Krister

  Enligt en seglivad myt var det främst socialdemokraterna som, i början på 1900-talet, kämpade för demokrati. I själva verket var det liberalerna som var de främsta reformförespråkarna, medan många socialdemokrater agiterade för väpnad kamp och diktatur.

  En journalist på Norrländska Socialdemokraten deltog för i attentatet på Norrskensflamman i mars 1940. 5 döda, däribland barn.
  Det dröjde 56 år innan man satte upp ett minnesmärke över detta terrordåd. Det var starkt politiskt motstånd i kommunfullmäktige, främst från Socialdemokraterna.

  Man har sedan dess återkommande pekat ut sina fiender, de som hade som ambition att utmana S makt. Kommunisterna var särskilt utsatta under årtionden. Och nu är det SD:s tur där du tar till STORSLÄGGAN för att du är så rädd. Ja, hela S är rädda och då är S etik och moral inlåst i ett kassaskåp på Sveavägen 68.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag är inte rädd för SD Krister – Däremot ser jag som en av mina politiska uppgifter att belysa alla överträdelser som partiets medlemmar och ledning gör titt som tätt för att kasta ljus på det – Därtill att upplysa väljarna om att SD är ett högerpopulistiskt parti som är skadligt för svenska arbetstagares väl och ve.

   • Krister

    En journalist på Norrländska Socialdemokraten deltog för i attentatet på Norrskensflamman i mars 1940. 5 döda, däribland barn.

    SD har inte dödat en enda människa.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Historiska händelser tillhör historien Krister – Oavsett hur mycket du försöker kan du aldrig försvara det som händer i SD idag med andra saker som andra partier begått för länge sedan.

     • Patrik

      Hej Anders

      Konstigt att man ska ta upp historia när det gäller SD men när man kommer till S så är allt som har med historia något som man inte ska ta upp för det är historia.
      Det finns ett ord för det och det är hyckleri som i och för sig något som S är väldigt känt för. Som att belöna inkompetens med nytt förtroende och högre lön bara man kan hålla brunfärgen på näsan tillräckligt brun.

      Med vänlig hälsning

      Patrik

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Historia är alltid relevant om den ligger i någorlunda nutid – I SD:s fall gör den det och i det kritiker mot S gör så gör den inte det – Svårare än så är det inte.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   At jag är Socialdemokrat råder det inga tvivel om tomas – Det har det aldrig gjort.

   Däremot har jag all den bildning som behövs för att analysera och därför skriva och påstå det jag påstår i inlägget.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   jag har aldrig påstått att gängledare och brottslingar är Sveriges framtid Ville-Valle.

 3. Per Kjellén

  Det saknas tydligen lagar i Sverige om villkor för att deltaga i allmänna val. Eftersom Sverigedemokraterna gör det, så måste partiet ha erkänts vara berättigat att deltaga i Sveriges styrelse.

  Följande är en av mig gjord översättning av FN:s rekommendation av villkoren för en demokrati:

  Förutsättningar:
  Alla människor är födda fria och lika i värdighet och rättigheter.
  Att demokrati är ett styrelseskick
  Att nationen enats om en författning som innehåller:

  Åsiktsfrihet, yttrandefrihet, tryckfrihet, organisationsfrihet
  Rätten att delta i landets styrelse, direkt eller genom fritt valda ombud
  Organisationsfrihet
  En lagstiftande församling som utses genom fria, hemliga och direkta val med på förhand bestämd mandatperiod
  En statschef som utses genom fria, hemliga och direkta val med på förhand bestämd mandatperiod
  En rättsstat. Allas likhet inför lagen. Öppen redovisning av offentlig förvaltning.
  Maktdelning genom fastställda befogenheter för statschef, rättsväsende, lagstiftande församling och regering.

  Vad i detta gör att SD inte kan erkännas som politiskt parti. Givetvis bör partiet bedömas mot sitt partiprogram och inte mot enskilda personers handlingar.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det jag pratar om är inte de begreppen du hänvisar till per utan den allmänna bild av SD som nu växer sig allt starkare bland gemene man.

 4. Jan

  Vilket snömos. Sverigedemokraternas framgång är en reaktion på de andra partiernas ansvarslösa invandringspolitik. Folket har använt röstsedeln för att säga nej till obegränsad invandring från Mellanöstern och Nordafrika. SD är ett missnöjesparti helt enkelt och så länge missnöjet med invandringen består så består SD. Om sedan SD är ett gäng massmördare och diktatorer, som du antyder, struntar väljarna blankt i. Det är inte därför de röstar på SD.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag tror jag har helt rätt i det jag anför i inlägget Jan – Alldeles speciellt så när SD även i Aftonblandet/Inzio tappar rejält i stöd.

   Att de tappar stöd bekräftar det jag sagt länge – SD befinner sig i en nedåtgående spiral samtidigt som migrationsfrågan förlorat i betydelse bland merparten av väljarna.

   • Bergis

    Om det är mitt på ljusa dagen och jag säger att solen är uppe och du säger -Nej månen är uppe! Då går det inte att föra en vettig diskussion med dig.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Om du med vettig diskussion menar att jag ska ändra min ideologiska övertygelse har du helt rätt Bergis – Att jag ska ändra den finns inte ens på kartan.

     Gäller ditt uttalande min kamp för att påvisa SD:s tillkortakommanden har du fel.

 5. Patrik

  Hej Anders.

  Hur demokratiskt är ditt parti. Partiledare som uppmanar partimedlemmar att rösta som har säger! Eller det kommunalråd som fixar specialavtal för markarrende där han skriver in att han ska föra kommunens talan.
  Ett bevis på att korruptionen går från botten till toppen.
  Nu senast var det ett uppmaning att lämna lokalen om man inte skulle rösta för uteslutning av en högt placerad medlem i partiet.

  Så var är demokratin inom socialdemokraterna?

  Mvh

  Patrik

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Vart påstår du att man ska rösta för en uteslutning och vart påstår du att kommunalrådet skulle ha krävt detta Patrik?

   • Patrik

    Hej Anders.

    Nu var det Kommunalrådet som blev uteslutet ur S och medlemmar som inte tyckte att hen skulle bli utesluten ombads(tvingades) lämna lokalen innan omröstning. Och det är ganska vanligt om man lyssnar på fd S medlemmar som av en eller annan anledning har kommit på kant med ledningen.
    Så att S skulle vara demokratiskt är ren och skär skitsnack. Det är den enskilt största orsak till att jag aldrig kommer att rösta på S oavsett vad jag tycker om S-politik för hur man än vänder på det så är det den utbredda maktfullkomligheten som genomsyrar S från gräsrotsnivå till Statsministern. Kom ihåg behandlingen av Juholt men visst ja det är ju historia och den ska man ju inte bry sig om.

    Med vänlig hälsning

    Patrik

    • andersforss (inläggsförfattare)

     I S är det fullt legitimt att i våra interna partiangelägenheter rösta på ett annat sätt än partiledning eller övriga röstberättigade medlemmar – Att påstå motsatsen är att ljuga.

     Mediedrevet som skedde mot Juholt tycker jag illa om och i slutändan visade det sig att han inte begått något formellt fel men att misstag sker kommer alltid att inträffa – Det man ska göra är att lära av sina misstag och det anser jag att vi i S är rätt duktiga på.

     • Patrik

      Hej Anders.

      Inte om du frågar de förre detta medlemmar som har haft en avvikande åsikt än partiledningen. Fråga Juholt med flera så får du höra

      Med vänlig hälsning

      Patrik

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Juholt är kritisk till vissa personer men inte till partiets ideologi eller arbetsformer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>