Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

I vanlig ordning är Peder Westerberg ute och cyklar.

I fredagens blogg skriver liberalen Peder Westerberg om äldreomsorgen under rubriken ”En högt prioriterad fråga” och det enda jag håller med om är bra äldrevård självklart alltid är en viktig och prioriteras fråga – Därutöver är resten av inlägget inget annat än falsarier och egna påhitt.

I inlägget beskyller han oss Socialdemokrater för att vara ensamt skyldiga till att situationen inom äldrevården när den riktiga sanningen är att det är han och hans eget parti som när de satt i regeringsställning skapade den situation vi nu befinner oss i idag.

Skulden till de missförhållanden, nedskärningar och ekonomiskt dyra och dåliga beslut Peder påstår finns beror på en enda sak – Lagen om valfrihet eller i kortform LOV.

Den dåliga ekonomin Peder relaterar till beror om den överhuvudtaget existerar på just LOV och alla de fördyringar den reformen inneburit för samhället.

Den valfrihet Peder Westerberg vurmar så mycket för kostar samhället åtskilliga miljarder varje år utan att ge medborgarna någon som helst fördel.

Ska jag vara riktigt elak vill jag påstå att de enda vinnarna på LOV är alla riskkapitalbolag och vård- och skolkoncerner som i och med reformen getts en möjlighet att profitera på medborgarnas skatteinbetalningar – Att de därtill kan göra så i upplägg som innebär att de undviker at betala skatt i Sverige gör knappast saken bättre.

Ska vi få ordning på äldrevården finns bara en väg Peder Westerberg – Skrota LOV och återför all äldrevård till offentlig sektor där den drivs i egen regi utan privat inblandning.

Valfrihet i äldreomsorgen är, kan och bör aldrig vara den självklarhet Peder Westerberg uttrycker att han tycker den borde vara – I vart fall inte när valfriheten leder till sämre äldrevård och kraftiga fördyringar för samhället.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

64 kommentarer

 1. Jonny Disenfeldt

  Anders skriver ånyo ”Det är jag Jonny – Juristutbildad men inte nödvändigtvis i Sverige”

  Svar nej Anders, du är INTE juristutbildad, inte i något land, varför spelar du upp detta skådespel gång efter gång, ?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Du ska inte prata om sådant som du inte vet Jonny och du har ingen aning alls om vad jag har för utbildning och för kunskapsnivå vilket är fullt naturligt då vi aldrig träffats.

   • Jonny Disenfeldt

    Jag vet att du inte är juristutbildad, du är inte jurist, du har inte heller tagit civilekonomsexamen.

    Du har utbildat dig i ett antal kurser för att sedan kunna arbeta som rådgivare för att hjälpa människor att gömma pengar från insyn och beskattning.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Det är mycket du påstår dig veta som du inte vet Jonny – Vad jag läst och inte har du inte en enda susning om.

     • Jonny Disenfeldt

      Svara istället ärligt :

      Är du utbildad jurist ? Ja eller nej.
      Är du utbildad civilekonom ? Ja eller nej ?

      Om du svarar ja på någon fråga redogör då för i vilket land, vilket universitet och vilken linje samt under vilken period och när du utexaminerades. Lätt som en plätt Anders Forss !

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har givit ärliga svar Jonny och jag är inte skyldig någon några andra svar än de jag givit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>