Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det pågår ett skyttegravskrig mellan Lennart Holmlund (S) och Jan Hägglund (AP).

Det ser ut som om det brutit ut ett bloggkrig mellan Lennart Holmlund och Jan Hägglund – Ett riktigt skyttegravskrig där jag är övertygad om att det mesta kommer att vara tillåtet hos de inblandade när det kommer till att kasta skit på varandra.

För egen del har jag sedan länge bestämt mig för att hålla mig borta från den sortens krig även om jag när det behövs tar mig friheten att kritisera de som jag anser har fel i det de anför i ett enskilt inlägg – Något som gäller politiska motståndare likväl som partivänner.

Lennart och Jan har känt varandra länge och kan efter vad jag förstår varandra utan och innan vid det här laget – Något de nu utnyttjar i sin krigföring.

Mitt råd till framför allt Jan Hägglund är att koncentrera sig på att förändra det enda som går nämligen framtiden istället för att som nu skriva spaltkilometer om historisk händelser som inte går att förändra.

Vad gäller avskedandet av kommunens ekonomidirektör så pekar alla tecken så här långt på att kommunen har helt rätt och på att de fattat ett helt korrekt beslut i frågan.

Hur Jan Hägglund som vanligtvis brukar ägna sig ät att kritisera kommunens tjänstemän för att gå i kommunledningens ledband nu helt bytt fot och ställer sig på den enskilde tjänstemannens sida övergår mitt förstånd.

I min värld är allt Jan uppvisar ansiktet av att vara en dålig förlorare därför att beslutet om ny valkretsindelning gör det betydligt svårare för Arbetarepartiet att ta sig in i kommunfullmäktige.

Vore jag Jan Hägglund skulle jag istället för att använda mig av det fulspel han använder för närvarande försöka skapa ordentlig opinion och ett starkt söd för en återgång till den gamla valkretsindelningen.

Att Lennart Holmlund hakar på har jag svårt att förstå men jag antar dock utan att veta helt säkert att jag har rätt när jag påstår att Lennart gör så som ett led i sin kamp mot VK och andra media som enligt honom bedriver en form av övervakning och granskning som missgynnar honom själv och oss socialdemokrater.

Min syn på saken är att VK med flera gör ett mycket bra jobb i sin granskande journalistik då man som ledande politiker får förvänta sig att kritiseras för de beslut man fattar – Alldeles speciellt i beslut där vanliga människor som befinner sig utanför politikn i stora skaror ifrågasätter beslutet i fråga.

Med detta anfört så vill jag meddela att jag med spänning ska följa den fortsatta krigföringen mellan Lennart Holmlund och Jan Hägglund för att se om någon av dem går vinnande ur striden eller om bägge i slutändan är att anse som stora förlorare.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

83 kommentarer

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Precis – Det som hr hänt hr hänt och det enda vi kan förändra är framtiden.

 1. Urban Bengtson

  Nu har det gått en vecka, så kanske dags att få svar på vad som sagts i kommentarer kring Simförbundet och krav på publikplatser vid 50:a-SM för avsteg ifrån dessa m a a SM-vecka sommar i Umeå.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Så här långt har simförbundet inte backat en enda millimeter från den dispens man givit så vitt jag vet Urban vilket innebär att SM-veckan sommar kommer att gå av stapeln planenligt.

   • Urban Bengtson

    Men frågan nu handlar om vad som sagts i kommentarer och som skulle tas fram under förra helgen om hälsoläget tillät. Gå tillbaka och läs vad som sades då och kom med besked.

    Sedan, vad menas med ”simförbundet inte backat en enda millimeter från den dispens man givit..”?

    Det finns ingen dispens. Simförbundet har f n godtagit kommunens upplägg om c:a 1 500 platser mha tillfälliga läktare inomhus och en utomhuslösning för återstående 500, dvs 2 000 som är grundkravet.

    Sedan återstår om allt detta klaffar. Eller kommunen återkomma och alltid haft strävan att nå 2 000 som man har avsikten. Det kan nog komma något helt nytt då, vad det lider.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag jobbar på det men är fortfarande kvar på sjukhuset och under behandling. Det enda jag kan säga nu är att Simförbundet godtagit den lösning som är presenterat och att de i efterhand skulle komma med ytterligare krav har jag svårt att se.

     Tävlingen kommer att bli av som planerat så det är dags att du erkänner det och är nöjd med att SM-veckan sommar kommer att gå av stapeln i Umeå.

     • Urban Bengtson

      Simförbundet har sina krav och Umeå kommun har fått ihop publikvisning för de behövliga 2 000, om än en del genom fönster enligt medier. Så några nya krav behövs inte.

      Det är bra med SM-veckan sommar, det ökar möjligheterna till intresse för en ute-50:a, helst Nydala.

      Och fler ser hur smidigt SM-simningarna då kan bli där, både för synergier med andra SM-grenar och publiklösningarna. SM-föreningarna får sina resursytor runt om bassängen som annars i 50:a-SM i Sverige.

      Kanske näringslivet i Umeå som får stora fördelar av en SM-vecka, bjuder till för simningen i Umeå och fler SM-grenar och då verkar för satsningar som utvecklar hela Nydala som idrottsområde.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Det som är bra är att SM kommer till stan och jag tror att övriga idrotter tillsammans lockar betydligt fler åskådare än simningen. Det viktiga är att Umeå löst utmaningarna och blivit tilldelade SM-veckan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>