Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Framtidens samhällsbygge stavas massiva satsningar istället för sänkta skatter och sänkta ingångslöner.

Från Allianshåll har propåerna om sänkta ingångslöner, sänkta arbetsgivaravgifter och sänkta skatter som varande lösningen på alla problem aldrig tystnat trots att man spenderat denna mandatperiod i opposition. 

I vanlig ordning har propåerna ackompanjerats av rop om försämrad anställningstrygghet och åtstramningar för att få fart på den svenska ekonomi som blommar ordentligt under socialdemokratiskt styre.

Hur alliansens företrädare kan tro att den strategi man använt sig av under sina 8 år i regeringsställning – Därtill med för nationen katastrofalt resultat ska locka väljarna att tro att den är lösningen övergår säkert förståndet hos fler människor än mig.

Varje gång borgerligheten får chansen att styra Sverige och västvärlden har teorierna om att detta är lösningen på alla problem kommit på skam och medfört ett samhällsbygge där klyftorna ökar istället för att minska.

Sjukskrivnas sjukdomar botas inte av att man kastar ut folk från sjukförsäkringen – På samma sätt leder inte en utförsäkring från a-kassan till att den som utförsäkras kommer i arbete.

Försämrad anställningstrygghet ger inte fler arbetstillfällen – Kort sagt har alla dessa åtgärder lett till en enda sak – En massiv ökning av de kommunala kostnaderna för försörjningsstöd och ett ojämlikare samhällsbygge.

Att strama åt och spara sig ur en kris fungerar inte – I vart fall inte långsiktigt.

Befinner man sig i en kris är massiva investeringar i skapande av nya arbetstillfällen samt investering i kompetenshöjande utbildningar det som leder oss ur krisen.

Ska man effektivt ta sig ur en kris är det bland mycket annat nedanstående saker man som regeringsbärare ska investera i: 

  • En utökad och starkare offentlig sektor helt fri från inblandning av det privata näringslivet.
  • Skapa massiva utbildningsinsatser för att matcha arbetssökandes kompetens mot arbetsgivarnas önskemål.
  • Skapa trygghet i socialförsäkringssystemen som innebär att fullgott skydd finns om det oväntade skulle inträffa.
  • Skapa ett massivt bostadsbyggande i allmännyttans regi.
  • Skapa långsiktigt tryggande av pensionsnivåerna för nuvarande och framtida pensionärer.
  • Tillskapandet av en värdig äldrevård.
  • Skapa en beskattning av produktionen som är oberoende av om produktionen sker med hjälp av människor eller maskiner.
  • Skapa en minskad eller helst helt stoppad möjlighet att skatteplanera så att staten får in alla skatter den rimligen borde få in på det som tillverkas, säljs och konsumeras i Sverige.
  • Skapa en skola i utveckling snarare än en skola i avveckling.
  • Skapa system för att effektivt integrera de som invandrar till vårt land i samhället och i en levnadssituation som leder till egen försörjning.
  • Skapa en dynamik som gör att demokratin hamnar närmare människorna så att dessa får förnyat hopp om en ljus framtid.

Det är den sortens politik som vi måste föra om vi vill bygga ett Sverige som fungerar på lång sikt – Något vi socialdemokrater bevisat under vårt regeringsinnehav där alliansens budgetunderskott vänts till ett socialdemokratiskt budgetöverskott.

Åtstramningar, besparingar och sänkta löner är kortsiktiga lösningar och något som förr eller senare kommer att leda till att även Sverige blir statsbankrutt vilket alliansens företrädare verkar ha liten eller ingen förståelse för.

Det är därför det är viktigt att den som vill se ett progressivt och välmående Sverige växa fram lägger sin röst på oss socialdemokrater och inte på alliansen eller värre ändå på extremhögerpartiet SD.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

100 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I dina ögon kanske men inte i ögonen på folkflertalet därför att det jag säger är med sanningen överensstämmande.

      • Krister

        Du får kalla det vad du vill.
        Men skämmas får du göra i enskildhet.
        Du törs inte erkänna att du har fel.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Finns ingen anledning att skämmas oavsett av om man har rätt eller fel Krister då det uppvisar att man är människa – Alldeles speciellt denna gång där jag hr rätt snarare än fel.

  1. Jan

    Visst, det där hade vi kunnat ha råd med. Om det inte vore för massutmaningen med invandringen. Vi får lappa och laga framöver istället. Och försöka mota bort de värsta dumheterna våra politiker föreslår. Förhindra totalt sönderfall. Dessvärre. Socialdemokraterna kommer inte kunna att göra något mer i nästa mandatperiod än vad de har åstadkommit i denna. Väljarna är inte idioter. Även om det skulle passa ledarna bra…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag tror vi socialdemokrater kan göra rätt mycket positiva saker så länge vi gör dem på ett sätt som innebär att vi har väljarna med oss.

      Precis den inställningen har jag haft allt sedan jag på allvar gav mig in i politiken – Som politiker ska vi inte ägna oss åt inbördes beundran och till att söka stöd hos våra partikamrater för lösningar som väljarna klart och tydligt säger att de inte vill ha – En riktig politiker ser alltid till att lyssna på väljarna och samhällsmedborgarna för att sedan genomföra det väljarna tycker är viktigt att vi som politiker sk genomföra.

      • Krister

        Om väljarna vill ha S övriga politik men SD:s invandringspolitik,
        då lyssnar du på väljarna?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Om du ser på den migrationspolitik jag föreslagit och drivit på för sedan slutet av 2014 och som partiledningen anammat när de meddelade hur S migrationspolitik ska se ut och fungera framvart så kommer du att finna att den migrationspolitik jag står för är starkare än SD:s och därtill har stort stöd hos väljarn Krister.

          Den och resten av de ånga förslag till framtidens politik som kommer från mig ärmvägen framåt och en politik vars stöd växer dag för dag.

  2. Bertil

    Finns inte mycket tillägga, jag stöder inlägget fullkomligt.

    Varje krona i skattesänkning är en stöld av vårt gemensamma som gör oss alla rikare. Varje skattekrona som spenderas
    så klassklyftorna ökar är en förslösad skattesänkning och en stöld från de som drabbas.

    Varje krona som ger avkastning och som enbart används för att öka produktion och vinster till fåtalet bidrar till en orimlig uppåttrend av uttag av Jordens tillgångar och som går mot vår egen undergång.

    Anders har helt rätt produktionen ska beskattas så att det inte spelar nån roll om det är maskiner eller människor som utför produktionen.

    Arbete i den form som högern vill är vägen till slaveri.
    Arbetslinjen är en moderat bluff där rå penninggirighet är grunden bakom ordet.

  3. Alexander

    ”Inte i ögonen på folkflertalet”

    Kan du hänvisa till något som verifierar det? Fast det är väl som vanligt, du behöver inga bevis. Vi ska tro på det du säger.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är inte skyldig dig något bevis i den frågan Alexander och oavsett hur många bevis jag ger dig skulle det inte förändra din inställning alls.

      Det viktiga för mig är vad väljarna i gemen tycker och i detta fall vet jag att flertalet står på min sida vilket känns bra och stimulerande.

  4. Alexander

    ” En riktig politiker ser alltid till att lyssna på väljarna”

    Dåså, lägg ner idén om fastighetsskatten.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att lyssna och säkerställa att man har majoriteten med sig är en sak Alexander. Att arbeta för att få majoriteten med sig en helt annan sak.

      Därtill har jag i denna fråga majoriteten med mig – Något jag självklart kommer att säkerställa den dag det blir dag att återinföra fastighetsskatten.

      • Jonny Disenfeldt

        Vi har redan konstaterat att du INTE har folkmajoriteten bakom dig vad gäller fastighetsskatt.

        ”Bara var femte svensk vill att fastighetsskatten införs på nytt medan tre av fem säger nej till ny fastighetsskatt, visar en ny opinionsundersökning som gjorts på uppdrag av SVT Nyheter. ”

        https://www.svt.se/articles/valjarna-sager-nej-till-fastighetsskatt/

        Samt SOM undersökning 2016 :

        4% tycker att det är ett mycket bra förslag,10% ett ganska bra förslag. Varken bra eller dåligt 20%, ganska dåligt 16% och mycket dåligt 34%. 16 % har ingen uppfattning.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du må ha konstaterat det Jonny men du är inte folkmajoriteten och jag kan på heder och samvete lova dig att det folkliga stöd jag påstår finns kommer att finnas där den dag jag gör politisk verklighet av att återinföra fastighetsskatten.

          • Krister

            – den dag jag gör politisk verklighet av att återinföra fastighetsskatten.
            ”den dag S gör politisk verklighet av att återinföra fastighetsskatten.” menar du väl?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det går säkert att hitta någon enstaka opinionsundersökning som påvisar något annat än det jag sagt med sett ur ett bredare perspektiv dvs. fler undersökningar och under längre tid så finns det stöd jag påstår finns för den politik jag vill genomföra.

          • Bertil

            Tro inte på Disenfeldt
            Om folk vill ha fastighetsskatt beror hur frågan ställs.

            Ex:
            Om det vore möjligt skulle du vilja slippa skatt??
            Jag garanterar 99% skulle svara ja.

            Men om man lägger till vad
            Man får för skatten. Sen fråga om man istället skulle vilka betala allt för sug varje gång det används samtidigt som det även måste vara en vinstavgift.
            Då skulle folk svara annorlunda.

            Många undersökningar görs och beställaren söker ett visst svar och fås inte det svaret så kommer undersökningens effekt aldrig att presenteras.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Precis Bertil men att ta den debatten med Jonny är lönlöst och tjänar inget till.

    • Bertil

      Klart en fastighetsskatt behövs. Det var rena stölden ta bort den.
      Inland med värdelösa kåkar får betala lika hög avgift som de med hundratals miljoner i värde i städer.

      Självklart behövs en fastighetsskatt
      Idag byggs set inte efter behov utan efter vad folk med höga inkomster kan betala.

      De med låga löner stor där utan bostad.
      Lägg på en fastighetsskatten de som
      Knappt betalar nån fastighetsavgift.

      Nån ordning på skatteplunsring får det ändå lov att vara.
      ISK bör också göras om och spekulation på pengar läggas rejäl skatt på så arbetslinjen gäller även de.

  5. Alexander

    ”Därtill har jag i denna fråga majoriteten med mig”

    Så SVT kör med fake news när de gjort en undersökning som visar på motstånd mot fastighetsskatten?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du förväntar dig ett seriöst svar så får du allt höja nivån på dina frågor och inte hålla dem på den sandlådenivå du gör för närvarande Alexander.

  6. Krister

    Du och Löfven tycks köra med polariseringstaktik.
    Berodde detta verkligen på att Alliansen förde en oansvarig
    och slösaktig politik så som Stefan Löfven gärna vill hävda?
    Alliansens år vid makten sammanföll ju med den globala
    finanskrisen 2007-2008 som betraktas som en av de djupaste
    under de senaste hundra åren. Därefter följde dessutom den så
    kallade eurokrisen med början 2010. En nedgång för oss precis
    som för övriga Europa. Det anses helt rätt att Alliansregeringen
    ökade utgifterna och lät staten gå med underskott under åren
    efter 2008. Arbetslösheten totalt sett sjönk tillbaka snabbare i
    Sverige än i övriga EU efter den kraftiga uppgången 2009.
    Bland annat utsågs Borg till Europas bästa finansminister av
    den ansedda affärstidningen Financial Times. Har Magdalena
    fått samma pris. Anders?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du får kalla det vad du vill Krister och det är märkvärdigt för att inte säga mycket underligt att konjunkturen alltid går emot varje gång allinsen och/eller borgerligheten får regeringsansvar så att socialdemokratiskt budgetöverskott vänds till ett borgerligt budgetunderskott.

      Ännu märkligare är det att socialdemokraterna påstås ha tur varje gång vi tar över och vänder budgetunderskottet till ett budgetöverskott.

      I min värld stämmer inte dessa teorier utan skillnaden beror självklart på det politiska innehållet och på att socialdemokraterna står för en betydligt sundare politik än borgerligheten.

      • Jonny Disenfeldt

        Exempel på budgetunderskott
        1982/83 -82,6 miljarder.
        1983/84 -90,2 miljarder
        1984/85 -67,0 miljarder
        1985/86 -63,4 miljarder
        1986/87 -48,9 miljarder.

        Vem styrde Anders Forss … är dessa exempel på sund politik …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Med så långt regeringsinnehav som vårt har vi självfallet styrt landet även med budgetunderskott – Något annat har jag inte sagt.

          Det jag säger i inlägget är att vi socialdemokrater varje gång vi överlämnat regeringsmakten till borgerligheten gjort så med tillhörande budgetöverskott för att sedan alltid få tillbaka regeringsmakten med ett av borgerligheten tillskapat budgetunderskott.

          Du gjorde säkert vad du trodde skulle vara ett framgångsrikt försök Jonny men du lurar ingen med det – Varken mig eller väljarna.

          • Jonny Disenfeldt

            Det är du som gång på gång försöker luras Anders, ta bara ditt försök om vad Sveriges väljare anser om återinförande av fastighetsskatt.

            Ta och titta på hur konjunkturer sett ut de få gånger borgerlighet/allians styrt Sverige så kanske du lär dig något nytt.

            Vem ska styra i nästa kommande djupa lågkonjunktur som följer efter det att nuvarande starka högkonjunktur är över?

            Oavsett vem det blir så kommer det att bli mycket tungt med massarbetslöshet på tidigare ej skådade nivåer. Vi har redan runt 6%…

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag luras inte och innan jag sätter en reformen i verket kommer jag att säkerställa att jag har folket med mig – Detta om jag kommer till en position där det blir möjligt för mig att göra så.

        • Jan

          Johnny, Krister och Alexander. Om nu Moderaterna är så bra varför hänger ni inte på M-bloggar istället? Där kan ni ju älta skatter hela dagarna. Ett moderat favoritämne. Helst ska det inta vara några skatter alls, eller hur? Hur många moderater tror ni att det finns på S-bloggar? Ni är på fel blogg!

          • Jonny Disenfeldt

            Jan-
            Du har svårt att hantera meningsmotståndare i olika sakfrågor, det vet vi.
            Det kanske är du som borde hålla dig undan från politiska diskussioner…?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Publicerar som Kristers svar till Jan med följande tillägg – Om det är mig du avser reta Krister så hugger du i sten.

          • Anders

            Det är nog ingen som är på fel blogg Jan.
            Du kanske är en sådan som lever i din egen filterbubbla och aldrig utsätter dig för någon med en avvikande åsikt än den du själv har. Du kanske blev chockad över SDs framgångar tidigare? Du kanske blev chockad när Donald Trump blev vald som USAs president?

            En politisk blogg vars kommentatorsfält består av ryggdunkare och medhållare fyller ingen funktion eftersom det handlar om att predika för de redan frälsta.
            Du kan lära dig en hel del genom att besöka politiska bloggar från andra partier än det du själv röstat på. Besök valstugor och diskutera med politiker från andra partier. Det är lärorikt.
            Ju mer jag läser den här bloggen, desto starkare befästs min uppfattning att jag nog aldrig kommer att rösta på Socialdemokraterna.

  7. Alexander

    ”men du är inte folkmajoriteten”

    Det har Jonny inte heller påstått. Han hänvisar till opinionsmätningar från enligt dig seriösa företag.

    ”den dag jag gör politisk verklighet av att återinföra fastighetsskatten”

    Du ska alltså bli Sveriges högste ledare?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den positionen kan jag mycket väl nå då den är öppen för alla som är villiga att jobba hårt politiskt och nå dit med stöd av väljarna Alexander.

      Jag ser inte att jag inte kan ge det ett försök om jag bestämmer mig för att satsa på det.

  8. Per Fjellberg

    Anders Forss: S+Mp regeringen har haft nästan fyra år på sig för att förverkliga dina punkter.

    Jag tolkar ditt blogginlägg som att S+Mp regeringen antingen misslyckats eller inte ens försökt förverkliga dina punkter.

    Jag anser därför att ditt blogginlägg i första hand riktar sig till de som fortfarande röstar på S och att andemeningen är att de borde sluta med det.

    S kommer aldrig att bli ett bättre parti så länge de tror att i de inför varje riksdagsval kan vinna röster på att lova det de redan borde ha fixat.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      De har försökt förverkliga några men lågt ifrån alla punkter Per vilket i sak inte är speciellt underligt därför att jag inte suttit med i regeringen.

      Jag har alltid redovisat den sorts politik jag vill genomföra och som ryms inom ramen för vår socialdemokratiska ideologi. Därtill är min politisk horisont inte kortsiktig utan långsiktigt och i min värld är det viktigt att söka stöd hos väljarna innan förslagen sätts i verket vilket är precis det jag jobbar på för stunden.

      • Krister

        – därför att jag inte suttit med i regeringen.

        Från en plats så långt ifrån regeringen som det är möjligt att komma
        till regeringen… Det hinner du aldrig inom den rörelsen.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Tiden är inga problem Krister och bestämmer jag mig för att gå den vägen kommer jag att hinna med god marginal.

  9. Bertil

    Tillägg: Notera:
    Skatten på spekulation är för låg, Det råder ingen tvekan om att man tagit bort arbetslinjen på avkastning av pengar,
    Där har moderaterna som kom med Stölden av skatt kallat ISK.
    Varför är det ingen arbetslinje på Avkastning av kapital.

    Om du tjänar säg 30 000 på ett år får du skatta ca: 4000 kr.
    Men satsar du 100000 kr och får en avkastning på 30000 så skattar du bara
    130000x 0,45% = 585 kr

    Självklart är skatten på ISK skamligt låg
    Och bör höjas till 4,5% skatt.

    Högern har glömt att kapitalister ska ingå i en arbetslinje.

    Förr var skatten 30% på avkastningen vid försäljning det vidrig till en något så mär vettig arbetslinje tjänade du 30000 kr och genom försäljning ett år så skattade du 9000 kr låter vettigt istället flr dagens 585
    Snacka om en riktig stöld av stora mått
    när ISK, KF infördes.
    Hur kunde vi vanliga knegare tillåta att tumrullarna inte behöver ingå i en arbetslinje??

    Eller är arbetslinjen historiens största bluff. Avgör själva stöld eller bluff vilket är det. I bägge fallen borde Castro fått ta hand om förövarna och rensat ut dem.

    • Sven

      Folk som hyllar diktaturer och uppmanar till utrensningar kan aldrig tas seriöst.
      Inte blir det bättre då man vill stoppa alla incitament att spara. Dessutom fattar du inte ens att satsar man 100000 kr och förlorar 30 000 betalar man fortfarande skatt.

  10. Alexander

    ”Den positionen kan jag mycket väl nå”

    Du ser det som ganska troligt att du blir statsminister?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig använt ordet troligt men det finns inget som säger att jag inte skulle kunna bli statsminister om jag skulle få för mig att satsa på det.

      Så här långt i mitt liv har jag alltid lyckats med det jag föresatt mig att göra – T.ex. att göra karriär i den internationella bankvärlden eller att bli bäst i de idrotter jag historiskt ägnat mig åt.

      Allt handlar om viljekraft, om att tro på sig skälv och om att jobba så hårt som det krävs för att nå dit man vill.

      • Jonny Disenfeldt

        ”Så här långt i mitt liv har jag alltid lyckats med det jag föresatt mig att göra – T.ex. att göra karriär i den internationella bankvärlden eller att bli bäst i de idrotter jag historiskt ägnat mig åt.”

        Vilka guldmedaljer i OS och VM har du tagit?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Har jag någonstans påstått att jag tagit något guld i VM eller OS Jonny? Om du vill debattera så vädjar jag till dig att åtminstone försöka vara någorlunda seriös.

  11. Alexander

    ”finns inget som säger att jag inte skulle kunna bli statsminister om jag skulle få för mig att satsa på det”

    Jo, det finns ganska mycket som talar emot. Det kan ske men är naturligtvis inte så troligt.

    ”har alltid lyckats med det jag föresatt mig”

    Nej, du har givetvis också misslyckats och inte lyckats med allt. Vem tror du att du lurar?

    ”bli bäst i de idrotter jag ägnat mig åt”

    Vilka är det och hur ser din meritlista ut?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      När det blir relevant för politiken att prata om min idrottsliga bakgrund ska jag göra det – I förra kommentaren använde jag det som ett exempel och att det jag säger i frågan är sant vet de som känner mig.

      Jag har alrdig misslyckats i sak med att nå mina mål Alexander – Förvisso har det ibland tagit längre tid än jag tänkt mig därför att jag blivit tvungen att byta taktik/metod för att nå målet men i lutändan har jag alltid lyckats med det jag föresatt mig att lyckas med Alexander – Då genom att inte backa och/eller ge upp därför att det tarvade mer arbete eller mer träning än jag från början tänkt mig.

      Jag säger som Gunde Svan – Ingent är omöjligt.

      I din värld finns det säkert saker som talar emot att jak kan bli statsminster om jag till äventyrs skulle bestämma mig för att bli det – I Min värld råder inga tvivel om att jag kommer att lyckas om jag skulle bestämma mig för det – Detta sagt med hänvisning till det jag skrivit ovan.

      • Krister

        Jag högre utbildning än dig, en SM-medalj i en sport, och en bank karriär
        som får din egen att blekna av avund.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Påståendet kommer från dig och så vitt jag vet hr du bara jobbat i den svenska banksfären vilken är en liten sfär sett i ett globalt perspektiv.

          • Krister

            I Sverige. Jag kan mitt Sverige. Du kan aldrig bli statsminister i S efter att ha varit skattekonsult.
            S skulle inte acceptera det.

          • Krister

            Jag har inte bott utomlands men jag har rest utomlands
            så pass mycket att flygvärdinnorna på SAS ofta kände
            igen mig och sa ”Hej, trevligt att se dig igen” när jag steg
            ombord. Jag hade högsta status på SAS. Fick alltid en
            plats oavsett om det var fullbokat.

            Jag har deltagit i SM och har flera medaljer och har även
            varit med i OS i Moskva 1980 men vi fick ingen medalj då.
            Det var i en lagidrott.

            Jag tror att du ljuger och friserar sanningen för att du har
            ett behov av att höja dig över oss andra. Jag behöver inte
            det. Trivs med att vara anonym. Min CV talar för sig själv.
            Du har en viss likhet hur du beter dig med Trump. Har träffat
            en del som du i arbetet. Tyvärr kommer dom ganska långt
            men vi känner alla vilken bluff dom är.

            Din persontyp passar inte i S och du kommer aldrig att vilja
            vara en i kollektivet. Att aspirera på en ledande position är
            helt uteslutet för du har inte S i Umeå med dig. Inte ens
            på valbar plats på listan. Om du personröstas in kommer S
            inte att stå med öppna dörrar precis. Din stol kommer vara
            utanför gänget.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det är bara att gratulera till dina idrottslig meriter och för egen del kan jg tillägg att jag sysslade med individuell idrotter.

            För egen del använde jag i regel något av bankens egna 3 affärsjets – Fanns inte den möjligheten flög jag på bankens uttalade order alltid i först klass då allt annat var uteslutet och emot bankens resereglemente.

            Jag varken ljuger eller friserar sanningen Krister – Jag har inga behov av det då jag är fullt tillfreds med det jag åstadkommit på egen hand.

            För egen del gick jag hela vägen in i mål arbetsmässigt Krister och du bör inte förväxla mig med andra du känner eller möjligtvis med dig själv.

            För mig är detta ingen tävling utan blott och allena en kamp för att få genomslag för och möjlighet till att genomföra den politik jg står upp för.

            Jag har tvärtemot vad du tror inga som hest problem med att vara en i gänget Krister – Däremot finns det sådana som har problem med det tmpo jag håller därför att de inte har kraft nog att hänga med i det tempo jag satt upp.

            Det problemet är inte mitt utan deras och har ingenting med att inte vilja tillhöra gänget att göra.

  12. Alexander

    ”Jag har aldrig misslyckats med att nå mina mål”

    Du är unik. ´Den enda människan som aldrig misslyckats.

    ”det vet de som känner mig”

    Du är alltså svensk mästare eller t om världsmästare i flera idrotter. Märkligt att det inte finns några resultat på nätet.

    ”I min värld råder inga tvivel”

    Sunt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är säkert unik på många sätt Alexander men det finns säkert många med mig som aldrig misslyckats.

      Vart i något inlägg har jag påstått att jag är svensk- och/eller världsmästare i någon idrott Alexander? – Vart var min fråga då jag aldrig påstått det.

  13. Alexander

    Anders

    Det är du som påstår att du varit bäst i de idrotter du utövat. Då är det relevant att fråga vad du menar med det. Inom familjen? Klubbmästerskap?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vad jag menar är att jag speciellt i en vann alla tävlingar jag ställde upp i under 2-års tid vilket innebär ca 20-30 tävlingar per säsong. Sedan handlar inlägget om helt andra saker än mitt idrottande så jag ber dig respektera det och hålla dig till ämnet i debatten om du vill fortsätta debattera med mig.

  14. Alexander

    ”Det finns säkert många som aldrig misslyckas”

    Nej, alla misslyckas ibland. Messi, Putin och Usain Bolt. Det är Anders Forss som alltid lyckas.

    ” har jag påstått att jag är svensk mästare eller världsmästare?”

    Du har sagt att du varit bäst. Vad menar du då med det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om vi börjar från slutet så är det lätt att se att du drar egna slutsatser och har förutfattade meningar. Jag har helt rätt påstått att jg var bäst och därtill att jag inte förlorade en enda tävling i en av de idrotter jag höll på med under drygt 2 år – Hur och när och hur gammal jag var vid tillfället har jag inte nämnt ett enda ord om då det var svar på en kommentar snarare än en del av det inlägg jag skrev.

      Om man misslyckas eller inte beror på hur man ser på företeelsen misslyckas – man kan självfallet misslyckas i det avseendet att man inte alltid når sitt mål den förstagången man försöker men så länge man inte ger upp utan fortsätter tills man lyckas har man aldrig misslyckats och det är så du borde tolka det jag säger då det är detta jag avser.

  15. Alexander

    Anders

    Varför fortsätter du att ljuga? Kan du inte låta bli? I så fall finns det hjälp att få.

  16. Alexander

    Anders

    Om SD får mer än 10 procent 9 september är det första gången i livet du misslyckas med något. En händelse i klass med månlandningen och Berlinmurens fall.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      På inget sätt – Så länge det avsteget är temporärt och inte permanent har jag inte misslyckats – Det viktiga är det långsiktiga målet och för mig är det att SD ska ner till de ca 4% där de hör hemma över tid – Att det ska lyckas råder inga som helst tvivel om.

  17. Alexander

    ” Vad påstår du är en lögn?”

    Att du aldrig misslyckas. Sedan ljuger du om att du aldrig ljuger eller inte har något ego.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inget ego Alexander och det vet de som känner mig. Det du gör är att misstolka ego och ett bra självförtroende och en bra självkänsla vilket är två helt vitt skild saker. Ett gott självförtroende är inte densamma som ett stort ego.

      Sedan misslyckas jag inte och att jag så här långt lyckats med det jag föresatt mig att lyckas med är helt korrekt och därmed med sanningen överensstämmande.

  18. Alexander

    ” bra självkänsla”

    Du tycker att du har en bra självkänsla? Psykologer och läkare hävdar annat.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ingen läkare eller psykolog som jag någonsin träffat hr framfört det till mig Alexander.

      Den synen tror jag är isolerad till din hjärna och din tillsynes besatthet att till varje pris vilja misskreditera mig som människa – Något som för övrigt säger mer om dig än om mig och därtill avslöjar att du har helt slut på hållbara argument.

      • Jonny Disenfeldt

        Det du inte förstår är att du misskrediterar dig själv gång på gång.
        Du är din egen värsta fiende Anders Forss…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Om det är så borde ju du vara glad och nöjd Jonny vilket du inte ser ut att vara. Jag vet vad jag gör Jonny så du kan tryggt överlämna den biten till mig.

  19. Alexander

    Anders

    Det är inte jag som ständigt ljuger, hittar på osv. Det är du. Uppenbart kan du inte ta till dig att du har samma brister som alla andra människor. Fråga vilken kunnig person som helst och jag lovar att du får ett uttalande som styrker det jag säger.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ljuger inte Alexander och du bör inte använda dig själv som referens när du pratar om mig och min person.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.