Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD:s partiprogram har stora likheter med Hitlers bok Mein Kampf.

I Dagens Arena på följande länk: http://www.dagensarena.se/innehall/skrammande-likheter-mellan-sds-partiprogram-och-mein-kampf/ finns en intressant artikel publicerad av Mikael Nilsson som är historiker vid Uppsala Universitet.

Artikel beskriver likheterna mellan partiprogrammet i SD och det hos de tyska nazistpartiet som är direkt hämtat från Hitlers bok Mein Kampf.

De likheter Mikael beskriver är skrämmande och borde rimligen mana alla till ordentlig eftertanke innan man bestämmer sig för att rösta på SD i det kommande valet.

Det allvarliga är enligt Mikael att SD precis som de tyska nazisterna delar upp befolkningen i vi och dem genom att dela in de som bor i Sverige i två grupper – De nationstillhöriga som är exkluderad och som inte alla kan tillhöra samt en övergripande kategori som omfattar alla medborgare.

Precis så gjorde de tyska nazisterna och precis som dem vill SD att alla de som inte tillhör gruppen nationstillhöriga regelbundet genom gott uppförande ska behöva påvisa sin lojalitet mot nationen om de inte ska bli av med sitt medborgarskap. Den synen på människor tycker jag är vidrig.

Precis som Mikael vill jag på inget sätt påstå att SD är ett nazistiskt parti men väl att de har de nazistiska rötter som deras partiprogram speglar.

Precis som Mikael tycker jag att det är relevant att ställa följande frågor gällande SD:

  • Varför har SD valt att följa samma koncept som det tyska nazistpartiet i sitt partiprogram?
  • Varför anser man att en ideologi som leder till dessa likheter är en bra ideologi?
  • Känner partiets ledning och framförallt partiets väljare till dessa likheter?
  • Varför störs inte SD av att partiprogrammet har sådana likheter med det tyska nazistpartiet?
  • Varför störs inte SD:s ledning av att partiprogrammet har stora likheter med Hitlers bok Mein Kampf?

Dessa frågor tycker i vart fall jag behöver besvaras av SD:s ledning snarast möjligt för att inte föra väljarna bakom ljuset och därför kommer jag att skriva om saken och påminna med jämna mellanrum fram tills dess svaren är avgivna av SD:s ledning.

Politik är alldeles för viktigt för att drivas enbart genom populism och spridande av fake news där ett partis ideologi och därmed planen för partiets samhällsbygge göms från väljarna.

Att öppet och ärligt tala om för väljarna hur partiets ideolog ser ut, vart den hämtat sin inspiration från och vilken typ av samhälle den vill bygga är A & O för alla politiker och politiska partier som vill framtå som seriösa och trovärdiga enligt min uppfattning och den uppfattningen tror jag att stora delar av svenska folket delar med mig.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

107 kommentarer

  1. Nils

    Skrivet av samma Mikael Nilsson som sedermera blivit överbevisad som förfalskare och propagandist, och blev dessutom avbokad av SR då hans dokumentär var förfalskad, fick t.om en helsida kritik av DN för sina påhitt.

    Låter absolut som en trovärdig källa.

    Hans artikel var skriven redan 2015 och det visade sig sen även att istort sett alla politiska partier kan knytas till Mein Kampf.

    Hur många röstare ska du locka över till SD med din egen propaganda Anders? Haha..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mikael har jag inga synpunkter på då jag inte sitter inne med alla fakta men att fastslå att det han anför i artikeln är korrekt är lättare att göra då både Mein Kampf och SD:s partiprogram är öppna att läsa för alla som vill göra så. Läser man dessa har de de likheter Mikael anför Nils.

  2. Alexander

    ”Det är först under de sista 2 till 3 åren som folk börjat se på invandring på det sätt de gör idag”

    Nej. Motståndet har varit högt under 15-20 år. Bara att titta på SOM-undersökningarna.

    ”S, M och L är överens om hur den politiken ska utformas”

    Det stämmer ju inte. Liberalerna vill ha en generösare politik än i dag.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      L vill precis som S och M ha en reglerad och effektiv migrationspolitik vilket Björklund sagt ett antal gånger allaredan.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Generella saker som välfärd mm. blir ofta generellt skrivn Alexander men det viktiga är att titta på de avgörande skillnaderna mellan partiprogrammen och där är det helt klart så att SD i sitt partiprogram precis som Tysklands nazistparti har en skrivning som gör skillnad på människa och människa och delar upp människorna i vi och dem.

      Någon sådan har vi inte inom socialdemokratin och att det är så är den stora skillnaden mellan oss och SD och självklart med det Tyska nazistpartiet som vi med bestämdhet alltid tar avstånd från.

  3. Alexander

    Anders

    SD tar också avstånd från Hitler&co. Sluta larva dig och lev som du lär, dvs debattera ärligt.

    ”vilket Björklund sagt ett antal gånger”

    Hörde du vad han sade för några dagar sedan?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag larvar mig på inget sätt och jag debatterar i högsta grad på ett ärligt sätt trots att du försöker förneka det.

      Vad gäller Björklund så kan du väl lyssna av vad jan sa i partiledardebatten i Expressen/Di TV samt i den efterföljande intervjun i Expressen – Gör du det kommer du att finna att han säger det jag påstår att han säger.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag anser det jag skrivit i inlägget Alexander vilket är att det finns likheter mellan SD:s partiprogram och det Hitler anfört i Mein Kampf.

  4. Bosse

    Om man råkar gilla en eller två av SD:s ”praliner”, måste man dessvärre köpa hela deras pralinask.
    Och, då får man även svälja de allra brunaste pralinerna, utan att grimasera……

    Litet sund analys före valbåset vore lämpligt…..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med hänvisning till sista meningen i kommentaren.

    • Leif Andersson

      Det skiljer ju inte sig från övriga partier. Om du t.ex. sympatiserar med Miljöpartiets miljöpolitik och röstar på dem av den anledningen får du deras helt verklighetsfrånvända migrationspolitik på köpet.

      Som alltid bör man som väljare ranka vilka frågor som är viktigast och utifrån detta göra ett rationellt val. Pratet om ideologi är förlegat utan det är de enskilda sakfrågorna som spelar roll. Om inte den nuvarande regeringenhelt fallerat med migrationen hösten 2015 hade jag högst sannolikt gjort ett annat val än vad jag nu kommer att göra. Det är alltså främst regeringens inkompetens som styr mitt partival i det kommande valet. En annan faktor som också spelar in är att man gett Sjöstedt ett enormt stort inflytande istället för att helt ignorera partiet som GP gjorde.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Om man frångår ideologin och bara röstar pågrund av sakfrågor får man inte det samhällsbygge man vill se växa fram totalt sett – Den som röstar på alliansen eller SD av en eller annan anledning får således aldrig uppleva ett jämlikare samhälle där klyftorna minskar utan får stå ut med motsatsen.

        • Leif Andersson

          Klyftorna har ökat snabbare än någonsin tidigare under de senaste fyra åren med Löfven vid rodret. Nu tillhör jag de som förstår att huvudorsaken är riksbankens penningpolitik eftersom negativa räntor med automatik driver upp tillgångspriserna. Min huvudanledning är istället som jag tidigare nämnt migrationspolitiken samt att regeringen helt verkar ha tapppat kontrollen över samhällsutvecklingen.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Vi har kontroll över samhällsutvecklingen Leif och det kommer att framstå ännu klarare och tydligare när effekterna av de beslut vi fattat under denna mandatperiod blir synliga under nästa mandatperiod.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att samhället blir jämlikare och att klyftorna minskar är viktigast för alla Alexander – I vart fall om de ger sig tid att tänka efter.

  5. Alexander

    ”Att samhället blir jämlikare och att klyftorna minskar är viktigast för alla”

    Nej, definitivt inte.

    ”I vart fall om de ger sig tid att tänka efter”

    Naturligtvis vet ju du, återigen, vad som är viktigast för folk. Bäst att låta dig sköta tänkandet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så är det säkert Alexander – Bättre att jag står för tänkandet som står upp för den rätta ideologin och därmed det rätta samhällsbygge.

  6. Alexander

    Anders

    Så folk kan alltså inte avgöra vad som är bäst för de själva och sina anhöriga? Vilket förakt du visar, tyvärr har du inte förmåga att skämmas. Du vet bäst och alla ska följa dig för de klarar inte av att fatat riktiga beslut. Vidrig människosyn von oben.

    ”som står upp för den rätta ideologin”

    Att tjäna stora pengar på skatteplanering och sedan låtsas vara arbetarklassens hjälte?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag påstår ingenstans att människor inte kan avgöra saker själva Alexander – Allt jag påstår är att en majoritet av alla vill ha et jämlikare samhälle med mindre klyftor än dagens samhälls.

  7. Alexander

    ”Jag påstår ingenstans att människor inte kan avgöra saker själva”

    Jo, du skriver ”bättre att jag står för tänkandet”.

    ”En majoritet vill ha ett jämlikare samhälle med mindre klyftor”

    Fast det avgör ju valet. Så skriver du om allt så vi låter väljarna bestämma,eller hur?

  8. Alexander

    ”Det var gentemot dig och inte resten av folket”

    Du menar alltså att det är bättre att du fattar beslut som rör min vardag och hur jag lever mitt liv. Din arrogans är i klass med Muhammad Ali.

    ”En majoritet vill se ett jämlikare samhälle med minskade klyftor”

    Inte enligt senaste valet och dagens opinionsmätningar. I alla fall inte enligt ditt resonemang.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Försök gärna vända och vrida på ord Alexander men det var du som sa att det är det jag borde göra genom din kommentar och den utmaningen antog jag rakt av.

      Jag törs lova att folkflertalet med säkerhet vill se ett jämlikare samhälle med minskande klyftor och så vitt jag vet har frågan om de vill se et sådant eller motsatsen som är ett ojämlikare samhälle med ökande klyftor växa fram.

  9. Alexander

    ” De är presenterade i inlägget”

    Nej. Du vet alltså inte vad ett bevis är. Tur att du inte försökt att bli advokat eller åklagare.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har full koll på vad som är bevis eller inte och att du protesterar mot det saknar betydelse Alexander då du gör allt för att skydda SD och det SD står för ideologiskt utan att se sanningar.

  10. Alexander

    ”Jag har full koll på vad som är bevis eller inte”

    Tydligen har du inte det. Din åsikt är inte ett bevis. Även fast du tror att du är utvald.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I din värd betvivlar jag inte att det är så Alexander men inte i min och i många andras världsbild.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Dt tror jag att de gör och det är därför som det är du som är lögnaren Alexander.

  11. Alexander

    ”Det tror att jag att de gör”

    Jaså, nu tror du? Det går inte så bra med din logik…

    ”därför det är du som är lögnaren”

    Du är påfallande lik barnen man haft på dagis och de tidiga skolåren.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Som jag sa tidigare så är det i sådana fall bara i din värld det är så – För oss övriga gäller verkligheten Alexander och den säger att du har fel.

  12. Alexander

    ”För oss övriga gäller verkligheten”

    Den verklighet där du har stort inflytande på partiledningen, kontakter på högsta EU-nivå och stöd hos i princip varje Umeåbo? Säg mig då varför Umeås Socialdemokrater inte frontar med dig och har dig som vallok. Kan du förklara?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den frågan bör du ställa till dem och inte till mig Alexander men för stunden är detta självvalt i samband med att jag drabbades av den cancer som jag numera strax är fri från och färdigbehandlad för så vad gäller detta val är det svaret på din fråga.

  13. Alexander

    ”Den frågan bör du ställa till dem”

    Det är gjort. Svaret är att du inte håller måttet. Det i kombination med ”kreativ bokföring” när det handlar om sanningshalt och en allmänt dryg attityd är tydligen något de anser inte vara uppskattat hos väljarna. De skulle bara veta att alla Umeåbor stöttar dig.

    ” för stunden är detta självvalt”

    Inte sistaplatsen på listan.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag tror inte du fått något svar alls Alexander då vi inte har för vana att uttala oss i partiet – Att jag hamnade på sista plats på nomineringslistan är helt korrekt liksom att jag själv valt att plocka bort mig på grund av hälsoläget.

      Platsen på listan spelar ingen roll om man inte står på en direkt valbar plats och därför var den sista platsen helt perfekt at stå på inför en personkryss kampanj driven av andra än mig själv.

      • Jonny Disenfeldt

        Att stå sist på listan indikerar givetvis något även om du inte vill erkänna det.

        Din egen planerade personkrysskampanj gick i stöpet, du hade inte förstått hur partiet ser på sådant.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Den gick inte i stöpet av någon annan anledning än den att jag blev sjuk i cancer och själv valde att avstå Jonny.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Skicka du om du vill då jag fortfarande vet att vi inte ägnar oss åt sådana saker i vårt parti.

  14. Alexander

    ”Skicka du om du vill då jag fortfarande vet att vi inte ägnar oss åt sådant i partiet”

    Om du får mailet och får läsa, kommer du då att backa? Eller fortsatt hävda att du har rätt?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag kommer nog att fortsätta at hävda att jag har rätt och se det mail du fått som ett uttalande från personen som privatperson och inte från partiet offentligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.