Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Tack Jan Hägglund (AP) för att du lyfter Vänsterpartiets dubbelspel på din blogg.

För mig är det viktigt att som politisk bloggare lyfta upp politiskt dubbelspel och falskspel om sådant förekommer – Att Jan Hägglund (AP) i Umeå i går på sin blogg lyfte det dubbelspel som vänsterpartiet i Umeå spelar hedrar honom och för det förtjänar han ett stort TACK från min sida.

Som alla vet befinner sig Jan och jag själv ofta på kollisionskurs vad gäller vår syn på kommunpolitiken i Umeå och då främst vad gäller Jan’s påståenden om skrytbyggen mm. I andra frågor är vi helt överens och i frågan om hur vänsterpartiet och dess företrädare i Umeå beter sig är vi oerhört överens.

Av den anledningen är jag glad att Jan nu bestämt sig för att ta bladet från munnen och påvisa hur vänsterpartiet i Umeå spelar dubbelspel och sviker sina väljare.

För egen del har jag tillsammans med min partikamrat Lennart Holmlund länge lyft vänsterpartiets tillkortakommanden. Att Jan Hägglund nu sällar sig till oss är välkommet då det är viktigt att väljarna får veta sanningen om hur Umeås vänsterpartister beter sig från politiker som inte kan beskyllas för att vara en part i målet på det sätt Lennart Holmlund är.

Umeås vänsterpartister vänder alltid kappan efter vinden och precis som Jan Hägglund påstår i sitt blogginlägg är vänsterpartiet i Umeå med Ulrika Edman i spetsen så förblindade av sitt hat gentemot oss socialdemokrater att de är beredda att begå ett politiskt självmord för att lära oss socialdemokrater en läxa.

Att vänsterpartiet i Umeå utvecklat ett hat mot oss socialdemokrater torde bero på att vi trots tålmodiga försök och många uppmaningar till vänsterpartiet om att besinna sig och hålla ingångna avtal blev tvungna att avsluta det samarbete vi haft under föregående mandatperiod därför att vänsterpartiet i Umeå inte höll ingångna löften och därmed förbrukat sitt förtroendekapital.

Efter den brytningen är Umeås vänsterpartister är så förblindade i sitt hat mot S att man lägger alla sina ideologiska ideal åt sidan och röstar för alliansens förslag bara för att straffa oss socialdemokrater fullt medvetna om att den åtgärden straffar partiets egna väljare mest och går stick i stäv med den politik vänsterpartiet står för.

Att ett sådant parti inte förtjänar väljarnas röst tror jag många är beredda att skriva under på när det finns andra jämbördiga alternativ till vänsterpartiet att rösta på som erbjuder vänsterpolitik utan att spela dubbelspel och svika sina väljare.

Därför vill jag säga ett stort TACK till Jan Hägglund för modet att lyfta sveket gentemot sina väljare som Umeås vänsterpartister gjort i och med sitt ställningstagande och handlade i en för arbetarklassen mycket viktig fråga.

Att rösta emot att AB Bostaden ska få bygga hyresrätter på Umeås attraktivaste mark med fokus på boende för äldre är ett stort svek mot vänsterpartiets traditionella väljare.

Hur vänsterpartiet i Umeå i stället för att rösta för att bygga hyresrätter i kommunal regi väljer att att rösta med alliansens trots att deras förslag förutom att släppa in privata fastighetsägare på marken sannolikt innebär att hyresrätterna i slutändan omvandlas till bostadsrätter där bara de rika har råd att köpa och bo är ett stort svek mot vänsterpartiets väljare.

Med det sagt vill jag än en gång berömma Jan Hägglund för hans mod jag väntar med spänning på att läsa hans framtida berättelser om hur vänsterpartiet i Umeå spelar dubbelspel i kommunpolitiken och sviker sina väljare på fler sätt än detta.

Slutligen vill jag här och nu uppmana er som överväger att lägga er röst på vänsterpartiet i kommunvalet i Umeå att stanna upp och tänka igenom ert beslut en extra gång.

Anser ni att ni av olika anledningar inte kan rösta på oss socialdemokraterna i kommunvalet av en eller annan anledning är en röst på AP bättre än en röst på V då en röst på AP förutom vänsterpolitik ger väljarna den politik AP:s företrädare lovar sina väljare utan kappvändningar och dubbelspel.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

10 kommentarer

  1. Bertil Lund

    Vänsterpartiet gynnar socialism. Därför är det fel tid av dig Anders kritisera vänstern just nu när de bär upp ditt parti sossarna.

    Håll dig till viktiga valämnen istället där man framför sicialismens fördelar.

    Vi måste göra allt gör att slippa en högeregim.
    Dålig tajming Anders.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Oavsett tajmingen Bertil så är det alltid på sin plats att lyfta upp partier och politiker som beter sig som vänsterpartiet i Umeå – Förutom att rösta på högerförslag och stödja alliansen straffar man sina egna väljare genom sitt handlande och går emot partiets politik.

      Därför gör jag det jag gör och det kommer jag att fortsätta med även om du protesterar.

  2. Krister

    S, M och KD mot dåliga valresultat
    Socialdemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna går mot mycket dåliga valresultat. Det visar SVT/Novus senaste valbarometer.

    Om det vore val i dag skulle KD åka ut ur riksdagen och S göra sitt sämsta val någonsin. Den nedåtgående trenden för Moderaterna fortsätter.

    De rödgröna partierna skulle få 39 procent mot Alliansenpartiernas 36,6 procent.

    Sverigedemokraterna får 21,6 procent vilket gör att regeringsfrågan fortfarande är helt öppen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så om den undersökningen stämmer på pricken vilket jag inte tror att den gör när det blir skarpt läge – Det enda som jag ser som säkert i detta läge är att KD kommer att åka ut ur riksdagen.

  3. Bergis

    Jan Hägglund ska ha kredit för att han visat på bristerna i Umeå kommun. Hur man försöker mörka ekonomin genom att sparka ekonomichefen. Jan får min röst i kommunvalet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ekonomidirektören sparkas inte därför att någon politiker i kommunen vill dölja kommunens ekonomi utan därför att denne själv mörkat utökningar gjorda av denne utan att politikerna fattad beslut om att så skulle ske – Därutöver på grund av väl dokumenterade arbetsmiljöproblem granskade av extern part.

  4. Linda

    Anders, hur vore det om du istället fokuserade din energi på att tala för Ditt eget partis politik, istället för att ständigt diskutera (och snacka skit) om andras politik. Är det inte Sverigedemokraterna du hackar på så är det Vänsterpartiet. Även Kristdemokraterna fick smaka på kängan i detta inlägg också…..

    Jag säger på ren svenska: Väx upp!
    (vi tar det på arabiska också så vi är politiskt korrekta: يكبر )

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag skiljer mig inte så mycket från andra politiker när det kommer till att lyfta upp misstag begångna av mina politiska motståndare då jag ser det som viktigt för väljarna att någon gör det – Därutöver är jag en av dem som skriver om mitt eget partis politik på olika områden mest av alla så jag känner mig oerhört trygg med det.

      De jag hackar på förtjänar att bli hackade på och det gäller alldeles speciellt för SD som baserar sin politik på en ideologi som jag ser som rutten och felaktig därför att den gör skillnad på människa och människa.

  5. Alexander

    ”den gör skillnad på människa och människa”

    Det måste vi ju göra när resurserna är begränsade, så enkelt är det. Proriteringar sker under ert styre och fråga alla de som blivit dåligt behandlade vad de tycker om er människosyn.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Man kan göra många saker om resurserna är begränsade Alexander men att göra skillnad på människa och människa tillhör inte de åtgärder som är legitima att använda sig av då allt sådant skapar ett ojämlikt och ruttet samhällsklimat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.