Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det är allvarligt att antisemitismen ökar i samhället.

I ett reportage på sr.se som du hittar på följande länk: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7021568 går det både att läsa och höra om hur många av våra lärare efterfrågar mer material för att undervisa om förintelsen i en tid när antisemitismen i samhället växer.

I min värld och i enligt min syn på saken tycker jag att det är förfärligt att människor och föräldrar ifrågasätter förintelsen och om den verkligen existerat trots att det finns hur mycket bevismaterial, levande vittnesmål och fakta som helst som otvetydigt påvisar dess existens.

Därför är det bra att Forum tillsammans med Svenska Kommittén mot antisemitism hjälper till att utveckla undervisningsmaterialet genom att lägga till avsnitt med argument som motsäger det antisemitismens profeter försöker sig på att tuta i svenska folket genom lögner.

Sådana satsningar bör vi se fler av i vårt samhälle då det är viktigt att vår historia bevaras och lärs ut till dagens människor på precis det sätt den varit fri från förvanskning och lögner från olika särintressen som vill att Sveriges historia ska se annorlunda ut i betraktarens ögon.

Slutligen så måste antisemitismen motarbetas med alla till buds stående medel då ingen vinner på att mörka och ljuga om det som verkligen har hänt historiskt.

Att ständigt bli påmind om varför det hände och vilka tecknen som ledde till att 2:a världskriget startade och förintelsen ägde rum är viktig kunskap för alla nu levande människor – Detta så att vi alla tillsammans kan vara observanta på tecken som påvisar att det ska hända ytterligare en gång och stoppa den utvecklingen medan tid är.

Därför säger jag följande – Låt oss enade och tillsammans stå upp mot alla former av antisemitism och rasism!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

89 kommentarer

  1. Jan

    Antisemitismen är huvudsakligen importerad. Den beror på strukturen på den svenska invandringen. Tron på att utbilda bort den är både kostsam och naiv. När dessutom politikerna tidigare valt att inte låtsas om den har det ytterligare försvårat situationen. Socialdemokraterna är dessutom beroende av invandrargruppen som väljare. Så de vill inte trampa dem på tårna. Flera av S egna kandidater till kommuner, landsting och riksdag är antisemiter. Hur ska S utbilda bort det faktumet?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Antisemitismen sitter ihop med judarna Jan och den har funnits i Sverige länge. Att den nu ökar och spär på rasism och främlingsfientlighet är mycket olyckligt och något vi måste göra något åt.

      Snacket om att S är beroende av invandrarna som väljare är kraftigt överdrivet Jan – Om något är det de vanliga arbetarna och tjänstemännen som vi vill värna och det är vi på god väg att lyckas med.

      • Jan

        Antisemitismen spär inte på främlingsfientligheten. Det är inte judar som invandrar till Sverige. De är en ganska liten men sedan länge välintegrerad del av svenska samhället. Det som hotar dem nu är framförallt de stora muslimska invandrargrupperna. Inte främlingsfientligheten.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Antisemitismen sker alltid gentemot judar Jan och den ökar tillsammans med att rasism och främlingsfientlighet ökar.

          • Nils

            60% av S väljarna är invandrare.

            Ni skulle vara ett 8-10% parti utan dom.
            Sjukt vad partiet blivit raserat när man hade ytterst liten invandring och 45% vid val, ju högre invandring desto sämre kommer det gå för S, ni sviker era egna väljare när ni låter MP öppna gränserna.

            Ingen på mitt jobb har något emot judar, utom killen från Palestina, han talar öppet om hatet mot Israel, och det är där antisemitismen växer i Sverige, pga invandringen.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Hur många invandrare som röstar på S har jag inte sett någon exakt statistik på men för mig är alla som är svenska medborgare svenskar så vilken etnisk bakgrund de har spelar ingen roll i sammanhanget.

            För egen del har jag hört svenskfödda svenskar uttrycka sig antisemitiskt och prata illa om judar så hur det pratas varierar säkert från arbetsplats till arbetsplats.

  2. Bergis

    Det är bara fjask. De unga i dagens Israel har aldrig upplevt förintelsen och betraktar den som något som hände för länge sedan. De har förlänge sedan lagt det bakom sig. Men vi i övriga Europa fortsätter att vara ängsliga och mal och mal det här gång på gång. Det har utvecklats en kultur att man ska älta och älta det här.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är oerhört viktigt att alltid ha en bevarad kunskap om at förintelsen ägt rum och varför och viktigast av allt varför den hände och vilka signalerna på att den skulle hända var så att liknande händelser kan stoppas innan de återupprepas Bergis.

      Erkänner man inte det så vet i vart fall inte jag vilken typ av människa man är.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är inte dem utan det de råkade ut för som vi ältar och att säkerställa att det inte kan upprepas är oerhört viktigt att göra.

    • Jan

      Helt riktigt, Bergis. Fokuseringen på Förintelsen beror snarare på att myndigheterna vill dölja den verkliga orsaken till den stegrande antisemitismen i Sverige. Den orsaken är nämligen inte PK. Den verkliga konflikten är snarare Palestinafrågan. Och där har, dessvärre, S och Margot valt sida. Förintelsefokuseringen är en skenmanöver. Och om några, i så fall, skulle undervisas om Förintelsen så är det muslimska invandrare. Men hur ska det gå till? Tvångsundervisning?

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Publicerar som Jan’s svar till Bergis med tillägget att myndigheterna inte har något alls att dölja Jan.

    • Fredrik

      När besökte du Israel senast och pratade med ungdomar och vuxna? Inte ute på stan utan vid deras matbord till frukost, lunch eller middag? Detta är min kvalicifierade gissning: Det har aldrig hänt.

      Om jag har fel, berätta.

      Mina möten med släkt, vänner och deras släkt och vänner i sin tur säger mig att Förintelsen ALDRIG kommer att försvinna ur deras liv, oavsett om de upplevt den själv eller inte. Och detta i Israel – inte Europa eller USA. Och sedan, varför är det något negativt att den del av det judiska folket som lever i andra delar av världen än Israel kommer ihåg Förintelsen. Talar om den. Berättar för skolungdomar om den. Varför är detta fel Bergis?

      Jag kan tänka mig att du pratar om din skolgång, eller dina föräldrar om sin skolgång till era barn/barnbarn? Varför? Dina barn var ju inte födda när dina föräldrar gick i skolan, så varför prata om det? Ser du min poäng?

      Inte? Historia är ALDRIG dåligt att prata om. Svårt? Ja ibland, men aldrig dåligt. Det är själva poängen med historia. Det har redan hänt, det är således inget vi kan ha ogjort. Detta borde man aldrig vara rädd för att dela med sig av.

      Ingen, absolut ingen på denna jord kommer att bli så gamla att de hinner göra så många misstag att de hinner lära sig allt själv. Omöjligt. Vi lär oss alla genom andra och deras misstag, du gör det – jag gör det.

      Så, jag förstår inte varför man medvetet använder en nedlåtande ton mot det judiska folket? Om det inte är din mening, helt okej, men det är nedlåtande att hävda att unga i Israel inte bryr sig om detta – allra speciellt om du aldrig varit där och mött dem, deras föräldrar, lärare, mor- och farföräldrar etc.

      Och, om antisemitismen ökar i Europa – borde inte vi i Europa då ta detta på allvar? För, påståenden om att antisemitismen kommer från ”invandrare” är en horribel lögn. Beviset? Ja, den judiska föreningen i Umeå har inte tvingats att stänga ner pga ”invandring” utan pga hot/hot om våld från neo-konservatistiska högern och tro mig Bergis:

      Den gruppen innehåller få eller ingen ”muslim”.

      Bevisa mig gärna fel.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Till Israel har jag inte varit sedan början av 2005 för möten. Jag har träffat många vanliga israeler och umgåtts med dem på ett otvunget sätt precis som jag gör med många andra jag träffar – Dvs. under vardagliga förhållanden och vad jag fåt höra både då och senare och enligt dem ligger skulden lika mycket på israelerna som på palestinierna och även på världssamfundet som inte gör något reellt och påtagligt för att lösa problemet.

        Därutöver är det problem jag beskriver att antisemitismen ökar bland svenskar födda i Sverige och det är den utbredningen som måste stoppas för att återskapa ett bra samhällsklimat där vi inte gör skillnad på människa och människa.

        • Fredrik

          Riktade mitt första inlägg till Bergis, inte till dig Anders men tack för svar.

          Israels hållning ifråga om antisemitism är att den ALDRIG är det judiska folkets fel.

          Och Israels hållning kring landet Israel är att de har rätt till detta land. Kring frågan om Palestina-Israel och den konflikt som idag, och tidigare, råder är det min bedömning att en lösning aldrig kommer att nås. Att tro detta är enligt mitt sätt att se på naivt. Det är en konflikt som varat i årtusenden och de grupper – på båda sidor – som finns på sina respektive ytterkanter kommer aldrig att acceptera något annat än ”dominans” i frågan.

          Den attack/”jag har rätt att försvara mig”-filosofi som båda sidor idag använder sig av är enligt mig förkastligt, men antisemitismen har inte sitt ursprung där.

          Romarna förföljde judar för 2000 år sedan. Det är inget nytt under solen således. Sedan bygget av den kristna kyrkan har det judiska folket förföljts av ”den vite mannen”. Och än idag gör ”den vite mannen” ett sådant motstånd mot det judiska folket som inte är värdigt mänskligt beteende.

          För när söner och döttrar av David inte öppet vågar bära sin stjärna i halsband på grund av rädsla för påhopp – i skola, på gator och torg, på arbetsplatser mm – så visar det på ”den vite mannens” kunskapsbrist, brist på empati, förståelse och humanism. ”Den vite mannen” kan aldrig förstå denna känsla, för när ”den vite mannen” bär sitt kors i halsband så reagerar ingen.

          ”Den vite mannens” barn behöver inte komma hem gråtandes från skolan därför att föräldrar till andra barn i skolan skrikit åt dem att de inte hör hemma där.

          ”Den vite man” som beskyller ”invandringen” för detta har så stora kunskapsluckor att denne borde tvingas tillbaka till skolan – med enbart studiebidrag på 1050kr/månaden – till dess att denne kan uppvisa sådan kunskap som räknas som betyg A i SO-ämnena.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har aldrig skrivit om den israeliska regeringens hållning i frågan Fredrik och detta är sista kommentaren där jag pratar om hur läget ser ut i Israel av den anledningen att inlägget handlar om antisemitismen i Sverige och inte den i Israel.

            Även om dess regering ser saken på ett sätt kan medborgarna se den på ett annat sätt och många av de israeler jag känner uttrycker det jag skrev i förra svaret till dig.

  3. Alexander

    ” Den ska minska inte öka”

    Kommer inte att ske när vi har dagens typ av invandring.

    När det gäller vilka som röstar på ditt parti finns det svart på vitt att ni har ett stort stöd där antisemitismen är utbredd. Fast du kommer att förneka..

  4. Jonny Disenfeldt

    Absolut ska vi informera mer om antisemitismens utbredning i Sverige som pågår och som tyvärr beror till större delen på inflödet av migranter med annan religiös bakgrund.

    En undersökning 2012 har gjorts som visar att huvudproblemet är i första hand relaterad till just muslimska grupper och i andra hand vänsterextrema grupper.

    Antisemitic Violence in Europe, 2005
    2015 Exposure and Perpetrators in France, UK,Germany, Sweden, Norway, Denmark and Russia
    https://www.hlsenteret.no/publikasjoner/digitale-hefter/antisemittisk-vold-i-europa_engelsk_endelig-versjon.pdf

    Undersökningen kommer att ånyo göras i slutet av detta år. Med tanke på den stora tillökningen av människor med muslimsk bakgrund kan vi befara att problemet förvärrats.

    Vi ska heller aldrig glömma 1900-talets historia där tyvärr Sverige spelade en roll. Ta bara detta exempel, : https://www.levandehistoria.se/fakta-om-forintelsen/judeforfoljelserna-under-1930-talet/ett-j-i-alla-tyska-judars-pass

    Läs även på vad ledande socialdemokrater skrev i början av 1900-talet och framåt, det är oerhört tråkiga uppfattningar som blottläggs.

    • Jan

      Men de värsta antisemitiska strömningarna fanns nog hos Högerpartiet och Bondeförbundet under mellankrigstiden. Alltså dagens Moderaterna och Centern. Sådant nämner dock den patologiska sossehataren Jonny aldrig. Ditt sossehat är inte sunt, Jonny. Du borde tala med någon om det.

      • Jonny Disenfeldt

        Jan
        Jag förstår att du som hängiven ditt parti har ömma tår i dessa frågor.

        Det är chockerande att läsa vad dessa förgrundspersoner i sveriges bärande parti ansåg, hur de uttryckte sig.och hur de agerade.

        Sluta försvara det som faktiskt hänt. Ta avstånd från det istället.

        • Jan

          Varför ska jag ta avstånd för något som hände för 80 år sedan? Som var del av tidsandan då. Det är ju bara meningslöst. De här rasteorierna var i schvung bland alla riksdagens partier. Utom kommunisterna. Det är historia nu. Är det några partier som var mer brunfläckade än andra på 30-talet så är det i så fall Högerpartiet (deras ungdomsförbund var nazister rakt av) och Bondeförbundet (flera av deras riksdagsmän var nazister). Inte Socialdemokraterna, som du påstår. Så är det någon som ta ska avstånd så är det väl i första hand du, Jonny. Men det gör du inte eftersom du är behäftad med skygglappar. Du ser bara det du vill se.

          • Jonny Disenfeldt

            Jan-
            Du skriver ”Varför ska jag ta avstånd för något som hände för 80 år sedan? Som var del av tidsandan då.”

            Du försvarar istället det hela för det ”var ju en del av tidsandan” …

            Att det är historia innebär inte att vi ska glömma, vi ska upplysa dagens ungdomar som växer upp om vad historien förtäljer, inte dölja denna smutsiga verklighet.

            Socialdemokraterna har givetvis som samhällsbärande parti under dessa årtionden den största skuldbördan, en skuld du vill bortse från. Att andra mindre partier och dess poitiker hade liknande åsikter förmildrar på intet sätt vad S stått för.

    • Nils Lindholm

      Helt riktigt Disen, importerar vi islamer vars målsättning är att ett dött Israel är det enda , så. . . .
      Och desto fler vi tar in av samma sort desto större-starkare blir den sorten, enl. matematikens regler som vad jag vet fortfarande gäller, alltså importeras antisemiter så ökar antisemitismen alltså rasimen mot judarna.
      Sverige, Wahlström gav Palestina (antisemitismens högborg . . näst Sverige) tror 800 miljoner SKR vilket hjälpte upp Palestinas ekonomi så att dom kunde fortsätta att belöna familjer som offrade en familjemedlem till en självmordsbombare, hade inte antisemitismen inom Regeringen gett dessa 800 så hade Palestinas ekonomi gått i kk pga. inköp av ’dunder o krut’ till anfall mot Israel,
      Betänk Bjereld-Gardell-Kamali . . . . . som undervisar på våra högskolor, vad månde dessa vinkla judisk, muslimsk, islamisk undervisning åt för håll, Kamali förespråkar Sharialagar för muslimer !!! , betänk sen också att dom som skulle ’roffa’ Anna-Greta Lejon, en del sitter inom högskolan på höga positioner, vad lär vi ut egentligen i Sverige ?

  5. Alexander

    ”Dagens invandring är förhållandevis liten”

    Nej, det är den inte. Och den består till stor del av folk med antisemitiska åsikter. Kan du åtminstone erkänna det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den anitisemitism jag pratar om ökningen inom består av svenskar Alexander och inte av invandrare.

          • Mr Sound

            Du är ett unikum, full av dåliga överraskningar. Nu klistrar du på svenskar åsikten att de skulle vara skyldiga den ökade antisemitismen vi ser i samhället när det är precis som flera skriver, till största del invandrad.

            Detta är ett citat från ifjol:
            ”-På kort tid har flera attacker utförts mot judar i Sverige.
            Statsminister Stefan Löfven fördömer dåden och oroas över den antisemitism han ser bland invandrargrupper från Mellanöstern.
            – En del har det som ideologi, att judar per automatik är mindre värda, säger han.”

            Tänk om ni sk politiker kunde dra ert strå till stacken genom att faktiskt stå upp och berätta om de problem vi faktiskt har. Nu beskyller du en grupp oskyldiga i din iver att försöka måla upp en bild hur rasistiska svenskar faktiskt är men den gubben gick inte.

            Men att du, Anders – mannen som gett narcissism ett ansikte – skulle erkänna det är lika troligt som om du skulle få något inflytande i S.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag är förvisso unik som människa Mr Sound då alla människor i sig är unika så det är ingen nyhet.

            Att många muslimer är antisemitiska råder inget tvivel om även om långt ifrån alla av dem hatar judar och vill se dem plågas och förtryckas. Bland merparterna av världens muslimer gäller att de precis som oss vill leva i fred och frihet och det bör vi beakta.

            Det jag pratar om i inlägget är inte detta utan det är ökningen av antisemitismen hos svenskar födda i Sverige och den saken måste åtgärdas innan det är för sent om alla människors lika värde ska gälla alla.

  6. Bertil Lund

    Bilbränder där påstår Bert Karlsson att det är kriminella invandrare som är orsak.
    Stämmer det birde media även omtala det, men det gör man inte.

    Klart det är av misstankar om sådant som får antisemitism att växa.

    Jag har flera ggr sett invandrare bete sig illa. Senast såg jag ett barn som höll på och tryckte på knappen till en hiss. Innanför hissen fanns en spegel och när han tryckte på knappen öppnades dörren och han kunde göra grimaser och hopp framför spegeln, när dörren åkte igen tryckte han direkt igen på knappen så dörren öppnades. Invandrarkvinna stod utmed brydde sig inte.

    Klart sånt där gör folk f-bannade.
    Det verkar som invandrarkvinnorna låter barnen få göra som de vill ingen uppfostran som liknar nåt.

    Jag håller med SD invandringen måste stoppas,man kommer hit och knycker den välfärd som är för oss alla efter behov och betalas efter förmåga.

    Men nu gäller istället tal om sänkta trösklar sänkta sociala stöd detta drabbar svenskar i svag ställning.

    De som kommer hit kommer enbart för att nyttja vår välfärd. Detta för att sådant har man inte i sina korkade länder.
    Av det dras det hit hela släkter kriminella m.m

    Vi måste få stopp på invandringen den kommer bli ett gigantiskt problem när lågkonjukturen kommer.
    Rika vill inte betala de vill ha högre lön, avkastning. Lägre skatt.
    Svaga grupper som inte har nån makt får betsla priset.

    Jag håller bara med SD i delar av invandringsstopp. Sammantaget är SD en katastrof rösta på.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det enda problemet med din kommentar är att du i den jämställer judar med invandrare när det kommer till tillhörighet – Detta utan att ta hänsyn till att den överväldigande majoriteten av alla judar är svenskfödda med svenskt medborgarskap sedan urminnes tider och det övertrampet gillar jag inte.

      Vad gäller bibränderna så är det minst lika intressant att få reda på vilka motiv de som utfört dem hade och huruvida de blivit betalda för att anlägga dem innan vi dömer ut och skuldbelägger Bertil – Det är därför jag vill vänta på polisrapporterna innan jag uttalar mig i frågan.

      • Bertil Lund

        Nämner inget om judar. Omtalar dessutom bara vad Bert Karlsson antyder att bränderna till 99% är invandrare kriminella sådana.

        Vad jag tycker är oväsentligt.
        Grunden ligger i att den propagandan skriks ut av de de som påverkar propagandan.

        Invandringen måste sättas stopp för
        Eller att likt en LO-ekonom sa
        Citat:

        ” Sverige är ett rikt land och bör föra en generös invandringspolitik. Men om sådan politik ska vinna acceptans så krävs att migrationens fördelningseffekter erkänns och att vinnarna är villiga att kompensera dem som förlorar på invandring, anser LO-ekonomen Torbjörn Hållö.”

        SD tar makt enbart genom den generösa invandringspolitiken. SD är en fara för hela Samhället.

        De som anser sig förlorare på invandringen är även de som röstar SD
        Plus välmående folk som har svårt
        Se dessa.

        Det är bättre för alls att hjälpen ges i deras hemländer. Det är inte de som har det värs som flyr utan se som ser möjligheterna snylta precis som högern gör mot sjuka arbetslösa.

        Det är de som vill ta över Sverige också som kommer hit och göra det till muslimskt i stället för kristet.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Bertil – Med det besked S kommit med innan valet och med den invandring vi har för närvarande så är invandringen under kontroll. Den nya politik på området som vi introducerar och kommer att komma överens om med M och eventuellt L och även KD om de kommer in i riksdagen löser problemen med en effektiv integrationspolitik och en ordning som innebära att de som får avslag på sin asylansökan skickas hem.

          Med den ordningen har vi en migrationspolitik som svenskarna i gemen ställer sig bakom och gillar och därmed är det problemet löst en gång för alla Bertil.

      • Jocke

        Men nu har du väl ändå haft rejält med otur när du tänkte? Vilka är dessa svenska antisemiter, du får lägga fram fakta!

        Om du påstår att t.ex SD skulle vara antisemitier så vet de flesta att SD är det israelvänligaste partiet i Sverige. Du hittar med andra ord på saker som du tycker passar för att svärta ner politiska oliktänkande. Nu gör det mig inte mycket att du gång på gång visar varför socialdemokraterna inte är lämpliga att styra landet..Men du kommer med förtal vilket är betydligt allvarligare och jag ber dig att omgående upphöra med detta!

        Svenskarna i allmänhet är medvetna om att problemen för den judiska befolkningen i Sverige kommer sig utav hatet från muslimer. Det är därför många judar väljer att lämna landet helt enkelt. Du får försvara islam bäst du vill men vi vet ändå att muslimerna i Syrien och Libanon och många andra länder i mellanöstern får med sig hatet mot judar sedan barnsben då det redan i barnprogrammen talas om att döda judar.

        Detta sammantaget gör att det du påstår här på din blogg är så felaktigt att om jag vore du så skulle jag börja oroa mig för anmälningar. Du ljuger medvetet om judarnas problematik i Sverige och om folk tror på dig så orsakar du ännu mer lidande för den folkgruppen, men det kanske är ditt mål?

        Vem är egentligen antisemiten….

        • andersforss (inläggsförfattare)

          De fakta jag behöver avlägga har jag skrivit om i inlägget och blogginlägget gör inga anspråk på att vara matematiskt eller statistiskt säkerställt så det får räcka med det.

          Att antisemitismen breder ut sig hos svenskar födda i Sverige och att den ökar runt om i samhället är fel och innebär att vi delar in samhället i vi och dem där olika grupper av människor tillmäts olika värde – En sådan fördelning ska vi inte ha av den anledningen att alla människor har lika värde och av den anledningen måste den ökande antisemitismen stoppas innan det blir för sent.

          • Jocke

            Fast nu är det ju du son påstår något och du visar inga källor eller underlag. För gemene man är det ju alldeles uppenbart, du slår ner på svensken med anklagelser men förnekar det uppenbara. Antisemitismen idag ökar på grund av den stora invandringen.

            Du framstår både som faktaresistent och antismeitisk, om än det inte var meningen. Men jag måste ändå fråga dig om du förstår att genom att förneka var problemet finns så ökar du problematiken för den judiska befolkningen. Är detta medvetet av dig eller var det ett misstag?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag förnekar inte det uppenbara i att antisemitismen ökar i gruppen svenskar födda i Sverige Jocke – Däremot försöker du göra så vilket jag har svårt att förstå då det är viktigt att inte förneka för att även i framtiden kunna förhindra de faktorer, beslut och tankeströmningar som framkallade krig och elände.

  7. Anders

    Problemet handlar om att vi har fått hit invandrargrupper som matats med antisemitisk propaganda sedan barnsben. Dels via Koranen och Hadither samt böcker som Sion Vises Protokoll och annan nazistlitteratur som säljer bra där nere.
    Att bemöta ”religiös” antisemitism och personer som hjärntvättats hela sitt liv att hata judar varav vissa på riktigt tror att judar är avkomma från apor och grisar är något helt annat än att bemöta och informera personer med i grunden rationella, västerländska värderingar om Förintelsen. Där har du en ordentlig utmaning. För det är ju faktiskt inte så att de här grupperna anammar svenska värderingar i det ögonblick de korsar gränsen. Det här är saker som vänder hela deras världsbild upp och ner.

    Att S är beroende av den här gruppen invandrare är ett annat faktum som bara är dumdristigt att förneka. S är ett döende parti som givetvis inte har råd att stänga ute den växande, importerade underklassen även om de är fullblodsantisemiter.
    Lägg därtill det faktum att tunga socialdemokrater som Margot Wallström och Ilmar Reepalu anklagats för antisemitiska uttalanden så inser man att det här är ett problem som S varken mäktar med eller kan lösa…om de nu ens vill det. S (liksom Vänstern) har problem med antisemitism i de egna leden. En snabb googling på socialdemokraterna antisemitism ger skrämmande många exempel som inte går att avfärda speciellt lättvindigt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den ökning av antisemitism jag pratar är inte den som finns där utan den som finns hos svenskar födda i Sverige och det är den ökningen som är problematisk Anders.

      • Anders Strömqvist

        ”I en studie från 2005 anges det att omkring 5 procent av Sveriges befolkning har antisemitiska uppfattningar. Men det finns grupper där antisemitismen är betydligt starkare. I samma studie står det att ”antisemitiska uppfattningar och ambivalenta attityder till judar är jämförelsevis mer utbredda bland muslimer än bland kristna och icke-religiösa. Bland vuxna hyser 39 procent av dem som betecknar sig som muslimer en systematisk antisemitisk inställning”.” Självklart ska vi ta krafttag mot den mindre delen av hat mot judar och ignorera de grupper som utgör ett större hot. Det verkar fullt rimligt och vettigt. Lika behandling vore strunt och självklart upplever en jude ett hatbrott från Mellanöstern som mycket mindre problematiskt då de är väl insatta i S rättvisa.

        Att bara uttrycka att har mot judar eller andra folkgrupper vore helt förkastligt oavsett vem som står bakom vore helt omöjligt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att vissa ser det så har jag aldrig motsagt så jag tror att deras upplevelse stämmer för dem medan jag upplever saken såsom jag beskriver i inlägget då det stämmer för mig och många andra.

  8. Ördög

    Från olika länder har det kommit rapporter om hur muslimska skolelever vägrar att delta i undervisning om förintelsen, och påstår att den aldrig ägt rum. Läs vad Nalin Pekgul skrev för två år sedan:

    https://www.fokus.se/2016/03/islamisternas-eviga-hat/

    ”De senaste tio åren har tre lärare på Tensta gymnasium berättat för mig hur svårt det är att undervisa om Förintelsen. Elever med muslimsk bakgrund ifrågasätter att den har ägt rum och blir så provocerade att det är svårt att ta upp ämnet.”

    Från Storbritannien kom en sådan här nyhet redan för tio år sen.

    http://www.varldenidag.se/nyheter/engelska-larare-undviker-forintelsen/cbbhbg!GbyRYQj8aTj1LLlvfgh5QQ/

    ”En undersökning som berör hur brittiska lärare undervisar i olika historiska ämnen har skapat uppmärksamhet i England. Enligt undersökningen undviker en del lärare att ta upp Förintelsen i sin undervisning för att inte stöta sig med elever som har muslimsk bakgrund, det uppger BBC på sin hemsida. I rapporten tas som exempel en skola upp i norra England där man helt enkelt valt bort att undervisa om Förintelsen.”

    I Frankrike erkändes problemet även av förre presidenten Nicolas Sarkozy.

    https://www.algemeiner.com/2015/06/08/sarkozy-there-are-schools-in-france-where-you-cannot-teach-the-holocaust/

    ”Former French president Nicolas Sarkozy told an audience in Israel on Monday that there exist schools in France where teachers cannot teach about the Holocaust.
    ’It’s true there are schools [in France] where you cannot teach the Holocaust,’ Sarkozy said during an open discussion at the 15th Annual Herzliya Conference, according to a journalist from French BFM TV.”

    ”Låt oss enade och tillsammans stå upp mot alla former av antisemitism och rasism!” En nog så fin önskan, som dock inte kommer att bli verklighet så länge den nuvarande invandringspolitiken fortgår.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det stora problemet är att antisemitismen ökar i gruppen svenskfödda Svenskar Ördög och den beror inte på det du anför.

      • Ördög

        ”Det stora problemet är att antisemitismen ökar i gruppen svenskfödda Svenskar Ördög och den beror inte på det du anför.”

        Nu kunde du gärna presentera lite bevis för ditt påstående, men tyvärr tror jag inte du kommer att göra det.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Alla bevis finns redan så det behöver inte presenteras Ördög – Observera bara det som händer i samhället och lyssna på människor i din närhet så ser du at det jag påstår är med sanningen överensstämmande.

          • Ördög

            Jag bor tyvärr inte I Sverige och kan inte avlyssna samtalen mellan de där människorna du hänvisar till. De är socialdemokrater också de, antar jag?. Men jag följer intensivt med svenska nyheter och diskussionen på forum och sociala medier, och tycker det är bedrövligt att du ideligen talar mot bättre vetande. Är det på det sättet du försöker bidra till fortsatt socialdemokratiskt maktinnehav?

            Antisemitismen i Sverige är I hög grad ett importerat problem, Vi märkte det i Malmö i december, när där demonstrerades mot president Trumps beslut att flytta USA:s ambassad till Jerusalem. Där skreks judefientliga ramsor på arabiska, med hänvisningar till profeten Muhammeds massakrer på judar för 1.400 år sedan.

            https://detgodasamhallet.com/2017/12/09/intifada-i-malmo/

            Vi såg det även i Göteborg i december, när brandbomber kastades mot stadens synagoga. Tre män greps och dömdes till fängelse, en av dem dessutom till utvisning. Två av männen är medborgare i Syrien och ”Palestina”, Den tredje klassas som statslös.

            https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/21ejm4/doms-till-fangelse-for-attacken-mot-synagogan

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Att du för närvarande inte bor i landet förklarar säkert varför du inte ser det uppenbara och hur antisemitismen ökar bland svenskar födda i Sverige och med det finns det ingen anledning att debatera ämnet ur den vinkeln.

      • Jonny Disenfeldt

        ”Det stora problemet är att antisemitismen ökar i gruppen svenskfödda Svenskar ”

        Inte bland de med svenskfödda föräldrar, det är bland invandrare i 1:a och 2:a generationen som problemet ligger, om du påstår annat så ljuger du.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det finns ingen undersökning som påvisar det du anför Jonny och när jag rör mig runt i samhället och lyssnar runt är det just i gruppen svenskar födda i Sverige som antisemitismen breder ut sig mer än någonsin tidigare – Allt du behöver göra för att verifiera det är att lyssna och att läsa det som skrivs i media av olika slag inkluderande sociala medier.

  9. Alexander

    Anders

    Antisemitismen ökar alltså bland infödda svenskar? Vilka belägg har du för det? Menar du att det är ”Kalle Karlsson” som står för den största ökningen och inte ”Muhammed”?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vem som står för den största ökningen är aldrig uppmätt så vitt jag vet men att antisemitismen ökat stort bland svenskfödda svenskar är otvetydigt och syns och hörs runt om i vårt samhälle vilket alla kan se och höra.

      • Anders

        Om det nu inte finns någon undersökning som styrker det du säger är din egen uppfattning ganska lätt vägande i sammanhanget,(i synnerhet när du tycks ha en ganska skev verklighetsuppfattning i många frågor) men så tillhör du ju också ett i grunden brunt parti som uppenbarligen inte gjort upp med antisemitismen i de egna leden och istället för att vilja se problemen pekar du på någon annan grupp. Jag vet vad sådant kallas. Vet du?

        Bland Malmös judar råder i alla fall uppfattningen om att det i första hand är från muslimerna hoten kommer.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Hur min uppfattning i olika frågor ska betraktas är upp till var och en att bestämma och din uppfattning om min uppfattning i ene fråga gäller för dig och för andra gäller något annat så det argumentet biter inte på mig.

          Jag har aldrig påstått att jag bygger inlägget på någon undersökning utan på en trend och ett faktum som märks klart och tydligt i samhället och att den ökande antisemitismen måste stoppas därför att alla människor har lika värde och därför att ett samhälle aldrig ska bestå av vi och dem utan bara av VI.

  10. Alexander

    ”Det finns ingen undersökning som påvisar det du anför Jonny”

    Samma sak gäller för dig. Du hänvisar till dina egna upplevelser. Jag gör likadant och påstår att det är företrädesvis araber som ligger bakom antisemitismens växande utbredning. Bara att gå en sväng i vissa stadsdelar så är det bevisat.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är på inget sätt förvånad Alexander. Du har uppenbarligen problem med att förstå att antisemitismen ökat stort bland svenskfödda svenskar och då du tillhör SD är det inte svårt att förstå din inställning då till och med ditt parti förnekar att judar är riktiga svenskar då allt du gör är att slaviskt följa den partilinje din partiledning målat upp för dig att följa.

  11. Alexander

    Anders

    Jag konstaterar att återigen skiljer sig dina upplevelser från många andras. Och som vanligt slår du fast att du har rätt och alla andra fel. Anders Forss har ALDRIG fel. En unik människa som tycker att han är bättre än alla andra.

  12. Gert

    Sverige är alltså trea från botten 2015 i ADL:s mätning, (bara) före Filippinerna och Laos.

    Vi är det tredje minst Antisemitiska landet i Världen, (trots) en väldigt stor invandring av annat Folk (Araber) hit redan innan 2015!

    Vilken undersökning-forskning stödjer Du dig på när Du säger att Antisemitismen bland (”Original”)-Svenskar har ökat (?)
    Den enda grupp som jag ser och hör pumpar ut ett sådant budskap är NMR, men det är ju en väldigt liten grupp,,..det är möjligtvis av Akademiskt intresse att mäta, men på det hela taget i marginalen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      När antisemitismen växer i vår huvudsakliga befolkningsgrupp svenskar födda i Sverige har vi ett problem och vart vi ligger på världsrankingen i frågan spelar ingen roll i det sammanhanget – Ska vi bevara och bejaka att alla människor har lika värde måste utvecklingen med en utbredande antisemitism stoppas Gert.

  13. Alexander

    Anders

    Det är alltså bevisat att judehatet ökat bland infödda svenskar? Beviset är dina upplevelser och samtal?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I mitt fall är det så tillsammans med det andra människor berättar om samma sak och utifrån det som rapporteras i media – Att du är blind och försöker följa partilinjen genom att mörka och förneka alla sådana fakta vet vi redan så det är ingen nyhet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I din värld är det säkert så Thomas men inte mi min och de flesta andras – Därtill är det situationen i Sverige jag pratar om och inte situationen i andra länder.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Är det något jag har tillskillnad från dig är det just belägg för det jag anför Alexander – Att du alltid saknat sådana för egen del har jag lärt mig att leva med vad gäller dig och dina kommentarer.

  14. Alexander

    Anders

    Du har alltid belägg för det du säger medan jag aldrig har det. Undrar om väljarna och läsarna håller med?

  15. Alexander

    ”Det är ju det vi får se i samband med valet”

    Alltså underkänner du ditt eget resonemang om att du har stöd. Eller hur?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att hävda det du hävdar nu är första gången jag ser och inget som jag framfört krav på Alexander.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.