Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Här är min reaktion baserat på dina svar Mattias Larsson (C).

Jag ska självfallet be att få tacka Mattias Larsson (C) för svaren på mina frågor även om det kom senare än utlovat – Att stå vid det man lovat är en god början.

Sedan tycker jag att de svar du givit på frågorna jag ställt till dig är oerhört svepande och ofullständiga Mattias.

På min fråga om varför ni ljuger och påstår att socialdemokraterna fattat ett beslut redan nu trots att utredningen inte är slutförd och den efterföljande medborgardialogen inte genomförd svarar du att det beror på en fråga som VF ställt till alla partier.

Jag vet att VF ställt en fråga om hur olika partier rent generellt ser på skolan och på att bygga en gemensam högstadie- och gymnasieskola men att därifrån indirekt påstå att socialdemokraterna redan fattat beslut om att flytta elever från Bräntis och Carlshöjd till Maja Beskowskolan trots ett sådant beslut aldrig är fattat är en ren lögn och att spela på osanna rykten.

Att försöka föregå en pågående tjänstemannautredning som därtill ska följas av en medborgardialog är att föregå utredningen och ett brott mot den etik och den arbetsordning som råder mellan politiker och tjänstemän vilket du Mattias Larsson är väl medveten om.

Tilläggas ska att den utredning som görs följer de direktiv som en enig FoG jobbat fram och givit till tjänstemännen att utföra – Direktiv som inte innehåller några som helst instruktioner om att utreda en flytt av elever från Bräntis och Carlshöjdsskolan eller någon annan skola till Maja Beskowskolan.

Du Mattias försökte göra samma sak angående Röbäcks 4H gård där du officiellt gick ut och tyckte att det bara är att betala ut pengarna trots att du vet att kommunallagen kräver att ärendet bereds innan beslut – Att göra så är inte snyggt och andas populism Matias.

Att kommunen inlett en skyndsam och gedigen beredning av ärendet för att om möjligt hjälpa en förening i trångmål vilket är fallet i beredningen av Röbäcks 4H borde ha utmynnat i tacksamhet från din sida tycker jag.

Det riktigt allvarliga i allt detta är att du genom ditt uttalande helt i onödan oroat föräldrar, elever och skolpersonal genom att fara fram med osanning i hopp om att vinna röster Mattias – Att skapa den sortens oro genom att ljuga ger inga nya röster.

Att andra ledande centerpartister såsom Robert Axebro spinner på i samma anda och beskyller socialdemokraterna för att mörka fakta i frågan och för ha fattat beslut som inte är fattade gör givetvis inte oron bland föräldrarna och övriga mindre vilket du som gruppledare för centerpartiet måste förstå och ta ansvar för.

Jag har som sagt inget emot att centern berättar om hur ni ser på skolan som helhet och hur ni ser på tillkomsten av Maja Beskowskolan men du borde ha nöjt dig där och sagt att ni kommer att återkomma med fler besked om er syn på saken när utredningen är klar och medborgardialogen genomförd om så är nödvändigt innan politiken debatterar frågan och fattar beslut.

Att påskina att utredningen specifikt ska utreda en flytt av elever från Bräntis och Carlshöjdsskolan till Maja Beskowskolan utan att veta vad utredningen kommer att visa när den är klar är att föregå utredningsresultatet och därmed en ren lögn.

På ditt svar på frågan om varför du sprider fake news och är faktaresistent hänvisar jag till mitt svar på ditt första svar då det vore fel av mig att upprepa samma sak en ytterligare gång.

Sedan tycker jag att din förklaring till Sörens avgång i förtid är oerhört svag då varken jag eller de partikamrater jag pratat med i FoG tror att beslut i denna fråga kommer att fattas under denna mandatperiod.

Dessutom är svaret du givit till mig och övriga på din blogg ett helt annat svar än det du gav till oss som parti när vi frågade er om anledningen till Sörens avhopp.

Med detta är vi tillbaka på ruta ett Mattias vilket är den stora frågan om varför du och centerpartiet helt plötsligt börjat fara fram med osanning och lögner samt insinuationer direkt riktade mot oss socialdemokrater?

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

6 kommentarer

  1. Krister

    Du sätter väldigt höga moraliska och etiska krav på andra människor
    och det kan slå tillbaka på dig själv. Jag har sett en del på Dr Phil som
    jag tycker är en mycket seriös TV-personlighet och han har oftast gäster
    som är i konflikt och kastar ur sig anklagelser mot de man är i konflikt med.
    Hans generella råd är att ta ett steg tillbaka och se de positiva sidorna hos
    personen och hitta ett sätt att samarbete. Om tex ett gemensamt barn eller
    som i ert fall hur skolan skall fungera i nära framtid. Du framställer dig som
    INDEX 100 och de andra tycks inte uppnå samma nivå och kan aldrig göra
    det heller på detta angreppsätt. Jag befinner mig själv i konflikt med BRF
    styrelse om en reparation och vem som skall betala den. Jag skulle aldrig
    kunna använda din taktik utan jag har istället bjudit in styrelsen att komma
    in i min lgh så att jag kan visa vad det hela handlar om. Kanske når vi en
    samsyn och jag slipper anlita en jurist som skall gå i motstånd juridiskt?
    Jag hoppas du kan svara mig: ”Skall tänka på det du skriver och ta till mig det”.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar om ett inlägg i debatten med tillägget att det inom politiken är viktigt att reagera om de politiska motståndarna är ute och ljuger om det parti man själv tillhör.

  2. Bertil

    Glöm ej valet Anders.
    Sista dag på söndag.

    Synd du tappade focus i slutspurten.

    Jag kommer rösta på Vänstern trots ditt idoga försök driva fram sossarna.

    Verkar som du fått en allvarlig
    Muskelbristning i slutspurten.
    Vänstern vann flr mig.

    När du fått till din sträckning efter valet
    så räknar jag med intressanta ämnen igen.
    ????

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har publicerat ett inlägg tidigare idag som ligger i den linje jag drivit hela tiden men hur det går i valet i kommunen har stor betydelse för mig då rikspolitiken och kommunpolitiken sitter ihop Bertil.

      Lycka till med din röst på V.

  3. Pingback: Nytt svar till Anders Forss | Mattias Larsson (c)

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ska läsa och återkommer sannolikt med svar på dina svar om jag känner att det är nödvändigt att göra så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.