Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Moderaterna har dåliga moraliska ideal i sin poltik.

Rubriken beskriver på ett bra sätt hur det parti som numera betecknas nya moderaterna ånyo började fungera moraliskt under Anna Kinberg Batras ledning – Något som fortsatt efter det att Ulf Kristersson tog över som partiledare.

Moderaternas självpåtagna moral gäller bara gentemot svaga och utsatta grupper och jakten på dessa samtidigt som rikare och mer välbeställda grupper helt undantas från de moralpredikningar och/eller åtgärder som påverkar deras liv i negativ riktning.

Jag vågar till och med gå så långt som till att påstå att moderaterna numera helt saknar moralisk kompass – Något jag baserar på det faktum att moderaterna anser att alla former av bidrag till behövande är farliga för samhällsutvecklingen samtidigt som man tycker att det är fullt legitimt med skatteavdrag för de rika i form av RUT och ROT med flera avdrag.

Låt mig därför en gång för alla klarlägga att bidrag och skatteavdrag är precis samma sak trots att bara bidraget kallas bidrag.

En annan sak som gått snett är att moderaterna och alliansen ersatt fastighetsskatten med en fastighetsavgift som är lika för alla fastigheter oavsett pris samtidigt som arvs&gåvoskatten och förmögenhetsskatten avskaffats helt och hållet – Åtgärder som även de ensidigt gynnar de redan välbeställda på övrigas bekostnad.

Att moderaterna nu föreslå ett bidragstak som ensidigt slår mot svaga grupper samtidigt som de avstår från att se till att den viktigaste av alla moraliska förpliktelser uppfylls – Förpliktelse som handlar om att säkerställa att alla betalar sin beskärda andel av skatter och avgifter visar att det inte finns någon moralkompass hos moderaterna överhuvudtaget.

När AKB ledde partiet sa hon under ett tal i Almedalen att hon och moderaterna ville slå ett slag för vad hon beskrev som den allra svenskaste värderingen – Den om viljan att göra rätt för sig.

Det uttalande är mycket problematiskt då viljan att göra rätt för sig bara ska gälla svaga och utsatta grupper samtidigt som privilegierade grupper även fortsättningsvis inte ska behöva göra rätt för sig och betala de skatter och avgifter de rimligen borde betala för att välfärdssamhället så som vi känner det ska överleva.

Att man ska göra rätt för sig är en självklarhet i alla samhällsbyggen och detta ska gälla alla i samhället och inte bara de svaga och utsatta grupper som redan har det hårt nog med att få vardagen att gå ihop.

Moderaterna har lagt locket på vad gäller skattemoralen genom att konstant undvika att prata om skattefifflet och svenska storbolags underlåtenhet att betala skatt i Sverige – Något som alla vi som betraktar det moderaterna säger och gör borde ta till oss för att förstå varför moderaterna aldrig varit ett parti för de breda folkmassorna.

Moderaterna är och har alltid varit ett parti som ensidigt gynnar redan rika på övrigas bekostnad. Förslaget om ett bidragstak visar att man även nu vill se till att det är de svaga som ska betala för de starka istället för tvärtom.

Det som utmärker ett sådant parti är att man gärna lägger sig till med en uppförandekod som gäller alla andra men som man själva inte tänker följa.

Att göra rätt för sig genom att betala skatt i Sverige för vinster som uppstått här är det svenskaste av alla svenska ting och det är på detta moderaterna bör lägga sitt krut istället för att slå på de svaga grupper som redan ligger ner.

Om svenska bolag betalar skatt i Sverige kan vi kanske sänka skatten för alla i en framtid – Så länge Moderaterna tycker att det är helt i sin ordning att svenska bolag inte ska betala skatt i Sverige saknar de den moraliska plattform man måste ha om man ska tala om hur de breda grupperna i samhället ska behandlas sett ur ett politiskt perspektiv.

Det hoppas jag att alla lägger på minnet så att det får utslag nästa gång det är dags att gå till valurnorna.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

18 kommentarer

  1. Bertil

    Sossarna bör ändra retoriken gällande skatter. Egentligen handlar ju allt om att den ekonomiska fördelningen blir mera jämlik.

    Man ska inte se som om högavlönade får mindre i plånboken som en skattehöjning motsvarar. Det handlar mer om en omfördelande politik där ojämlikheten måste omkalibreras.

    Detta kan göras via att arbetsgivaren ger mer i lön till den lågavlönade samt högre avgift så typ a-kassa kan höjas.
    Görs inte detta måste staten kommunen rycka in och omfördela från den högavlönade som får dela med sig till den lågavlönade samt den arbetslöse eller sjuka.

    Man behöver inte höja skatter man kan göra detta genom att omfördela pengars flöde istället.

    Moderater de kommer så klart kalla detta för en skattechock detta när det enbart är ett utjämningsavdrag. Högern gillar ju avdrag så varför inte nyttja det så jämlikheten ökar.

    Omfördelningsavdrag är idag helt nödvändigt för att få stopp på den ojämlikhet som växer sig allt större.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi är helt överens om att vinsterna av allas arbete måste fördelas mer rättvist om ett jämlikare samhälle ska skapas Bertil.

  2. Bergis

    Moderaterna menar att de sammanlagda bidragen inte får överstiga en vanlig lön för arbete. Exempel. En nyanländ kommer till Sverige och uppbär socialbidrag, barnbidrag, flerbarnstillägg, bostadsbidrag mm. Om summan av alla bidrar gör att det inte är lönt att ta ett arbete så gör man inte heller det.

      • Bertil

        Precis ta alla avdrag en välavlönad eller förmögen kan nyttja år efter år.
        RUT ROT, är bara förnamnet. Barnbidrag nog för att det är oerhört rättvist men behöver välmående såna grejer??
        På det alla elavdrag bil. Cykel utombordare gräsklippare.
        Men sen har en välbeställd dålda fördelar när de gör affärer.Betala Kontant vilket kan ge fördelaktigt pris.

        Dock åter till bidragen.
        Hörde att bidragen som moderater menade var högre än en lön.
        Var beräknat på den lägsta lönen och de mest säregna bidragen där familjen vara stor.

        Jag tror inte moderater är lika villig medverka till de mest extrema avdragen och alla förmåner en välmående kan ta för sig.

        Frågan infinner sig därmed måste bidragen sänkas eller elimineras för att det slår fel enligt moderater??

        Nää! Bostad måste en familj ha eller hur
        Utan lön så går detta inte betala. Ska de även ha till mat hygien kläder.
        Javisst eller ska de gå nakna och sen tigga.

        Ett Samhälle som har raka kostnader vare sig du har jobb dålig lön eller hög lön måste även ta konsekvenserna av den obalans ich den ojämlikhet man skapat,

        Jobb har gått till överdrift vi jobbar för att leva inte tvärtom.
        Är det därmed rätt företagsägare sätter in robotar och tar hela deras lön.

        Det ger ju mer till dessa ägare än vad en med bidrag får i behållning trots att företagaren kort sagt bara rullar tummarna medan roboten göder denne med Robotbidrag.

        Sen har moderater ett stort retoriskt problem. Man vänder ordens betydelse efter det syfte man har. Detta syfte slår alltid mot den svage.

        Därmed måste vänstersidan införa ett avdrag där jämlikheten kommer i balans
        Ett jämlikhetsavdrag som drabbar alla med viss inkomst samt förmögenhet.

        Det fiffiga är högern gillar avdrag låt dem få det därmed.
        Ett jämlikhetsavdrag skulle ingen svälta ihjäl av tvärtom!!
        Inför man dessutom produktionsskatt skulle ingen behöva begå självmord på grund av att inga pengar kommer till kontot då månaden är slut.

        Så det finns en del göra.
        Låt oss komma igång.

  3. Bertil

    Utöka RUT ROT är ju vad moderater vill ja även centern och övrigt högerpack.

    Men aceptera det och inför ett utjämningsavdrag, mest avdrag för de ned höga löner och förmögenheter.

    Sätt gärna likt RUT ROT en gräns vid 18000 kr/mån tidigare var det vid ca: 25000 kr/mån.
    De som tjänar under 18000 eller typ 25000 ska inte få detta avdrag men alla över den nivån ska av ren generositet erhålla detta avdrag

    Högre avdrag ju mer du tjänar eller har i förmögenhet.
    Låt oss kalla det utjämningsavdrag
    För att återskapa vettig jämlikhet igen.

    Avdraget som tas ska sen övergå till alla som inte får avdrag och mest till de som har lägst försörjningsinkomst
    Man kan även fylla på ex:a-kassa, sjukförsäkring från detta avdrag.

    Det är så tröttsamt höra på alla skattehöjningar, det gillar ingen
    Därför lägger högern fram sänkta trösklar och bidragstak istället .

    Genomför hellre ett utjämningsavdrag moderater skulle gilla det oerhört även Centerpartister liksom Liberaler och högerfalangen inom sossarna. För visst var det fler avdrag ni samhällsklytiga ville ha???

  4. Bertil

    Skulle vara intressant se hur SD skulle ta emot en konstellation där Vänstern Sossarna och SD ingår.
    Det skulle ge egen majoritet ( ca. 54% ) Sen har ju enormt många gammal som ung som normalt är sossar röstat på SD och vill ha de i makt. Är det möjligen den konstellationen som folket överlag vill se.

    Ja många skulle se det med fasa andra mer osäkra skulle se det som en utmärkt prövovariant.
    Så Kom igen bilda en sosseregim med SD som nykomling.

    Jag tror det skulle skaka om SD ordentligt och även sossar som röstat på SD skulle få se många överraskningar som inte alls skulle bli enligt deras önskan.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg – Den konstellationen är helt otänkbar Bertil.

      • Bertil

        Inget är otänkbart i den knäppa Värld vi lever i. Vem trodde SD skulle bli så stora och sossarna så små.
        Helt plötsligt får sossarna nån knäpp högerfalangsosse predikar SD vänliga
        Prologer och helt plötsligt står en statsminister med stort hakkors på bröstet i Riksdagens kammare och ropar Heil Hitler som avslut.
        Detta medans hens vice statsminister väljer ut vilka som ska få en Stjärna.

        Det som inte fick hända hände igen.
        och folket stor där som fågelholkar och gapar.

    • Jonny Disenfeldt

      S+V+SD i en regering ?
      Bertil börjar bli desperat i sin önskan att få en regering med inflytande för V…

      Tackar för dagens första stora skratt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.