Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD är arbetarklassens största fiende.

Sverigedemokraterna har länge försökt framställa sig som ett parti som värnar om Sveriges arbetstagare och deras situation trots att SD:s partiledning vet att det påståendet är en ren och skär lögn.

SD har länge flörtat med den svenska arbetarklassen och det är bland dess manliga arbetstagare med arbeten som kräver relativt låg utbildningsnivå som SD:s väljarstöd historiskt växt allra snabbast även om tillväxten nu avstannat och ersatts av en stabil och pågående nedgång.

En nedgång som antagligen kommer att leda till att SD i slutändan ramlar ner till den nivå på ca 4% väljarstöd som jag länge förutspått när det nu blivit känt att SD sviker Sveriges arbetare genom att gå till sängs med Almega och Svenskt Näringsliv.

SD varken är och har heller aldrig varit ett parti för den svenska arbetarklassen – Ända sedan starten har SD varit ett rasistiskt och främlingsfientligt parti som skyr arbetare och lågutbildade som pesten i alla lägen annat än i rollen som röstboskap för partiet.

Därför tycker jag att både pensionärer och arbetare ska ta sig en extra funderare och noga analysera hur deras egen situation kommer att se ut om SD får makt och inflytande – Min analys är att den kommer att bli bra mycket sämre än i dagsläget.

Att alliansen som mer eller mindre styrs av Svenskt Näringslivs och moderaterna ogillar att majoriteten av Sveriges arbetare ska få det bättre på bekostnad av företagens vinster har varit känt länge.

Att SD nu tycker densamma tydliggjordes genom deras besked att inte stödja regeringens förslag om justa villkor för de anställda i samband med offentliga upphandlingar.

För egen del tycker jag att det är bra att SD gör detta tydligt för väljarna då deras ställningstagande kommer att snabba på partiets marsch ner mot den 4%-nivå där de hör hemma långsiktigt.

SD:s ställningstagande ger dessutom socialdemokrater chansen att ta kampen för arbetarnas löner, anställningstrygghet och arbetsvillkor till nästa nivå – En nivå där vi visar alla arbetstagare att vi socialdemokrater aldrig kommer att lämna dem i sticket genom att låta Almega och Svenskt Näringsliv ensidigt bestämma deras villkor.

Kampen för ett bättre och mer jämlikt Sverige byggt enligt den svenska modellens principer ska inte avvecklas utan utvecklas.

Därför tycker jag att vi socialdemokrater i framtiden ska ställa ännu skarpare krav än i det förslag SD röstade emot.

Inte nog med att vi fortsatt ska kräva att upphandlande myndigheter i sina skallkrav alltid ska kräva kollektivavtalsliknande villkor vad gäller löner, semestervillkor och arbetstider – Denna gång ska vi dessutom kräva att allt det som kollektivavtalen stipulerar uppfylls även om den leverantör som vinner upphandlingen saknar kollektivavtal.

Vi ska inte kräva att de tecknar kollektivavtal då detta är en fråga för arbetsmarknadens parter att avgöra – Däremot ska vi kräva att den leverantör som vinner upphandlingen följer alla förmåner som kollektivavtalet stipulerar.

Gör vi så faller SD:s argument om att vårt förslag stänger ute små företag utan kollektivavtal platt till marken.

För att verkligen visa Sveriges arbetstagare att socialdemokraterna är arbetstagarnas naturliga hemvist ska vi därutöver ställa följande krav på de leverantörer som vinner offentliga upphandlingar:

  • Att vinnande leverantör tar över avgående leverantörs personal rakt av och att även visstidsanställd och/eller behovsanställd personal omfattas av detta personalövertagande.
  • Att den övertagna visstidsanställda och behovsanställda personalen tar med sig den LAS-tid de intjänat hos föregående leverantör.
  • Att normen för anställning hos den tillträdande leverantören ska vara tillsvidareanställning på heltid och att undantag från detta bara medges om oerhört specifika skäl finns.
  • Att delade turer inte får användas i verksamheten annat än i undantagsfall som i förekommande fall ska föregås av en förhandling mellan leverantör och uppdragsgivare.
  • Att all tid en anställd tillbringar på sin arbetsplats ska vara betald tid jämte 1 timmes avdrag för matrast och fikaraster.

Till skillnad från SD ska vi socialdemokrater visa att vi är arbetstagarnas vänner och beskyddare och inte likt SD dess fiende nummer ett.

Att göra så är en hederssak för varje socialdemokrat och ett tecken på att vi i sanning står upp för den svenska samhällsmodellen och allt den står för.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

70 kommentarer

  1. johansson

    Tror inte att pensionärerna får det så mycket sämre om SD får mera makt både alliansen och de rödgröna behandlar pensionärer som något som katten har släpat in. Inte i något debattprogram jag såg på TV innan valet tog man upp pensionärernas situation och varför det finns ca: 230000 fattigpensionärer i ett s.k. rikt land som Sverige. Gör man inte om hela pensionssystemet kommer det att bli ännu värre

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Glöm inte att SD röstade emot det förslag vi socialdemokrater lade i riksdagen att stärka pensionärerna johansson.

      I övrigt så har jag lämnat klara och konkreta förslag på hur vi i S bör stärka pensionärernas ställning och den politiken jobbar jag för att göra till realpolitik redan under denna mandatperiod genom både internt och externt arbete.

      • Jonny Disenfeldt

        SD röstade emot ett rödgrönt skattepaket, vad gällde enskilda frågan pensionärer hade de och har fortfande en bättre ekonomisk politik för de med låga pensioner än vad S har, du sprider som vanligt fake news. S värnar istället om de med redan hög pension.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag sprider inga fake news Jonny – Hade SD velat värna pensionärernas situation hade de röstat med S i denna fråga.

          • Jonny Disenfeldt

            Jo du sprider som så ofta fake news, hade S verkligen värnat om pensionärer med låg pension hade de brutit ut denna fråga ur sitt paket och röstat på SD’s förslag som var betydligt mer gynnsamt…

          • andersforss (inläggsförfattare)

            På inget sätt Jonny – S utgör regeringen och om något så är det SD som svek pensionärerna genom att inte rösta för det förslag vi socialdemokrater lade med pensionärernas bästa i åtanke.

  2. Jonny Disenfeldt

    Forss fortsätter med sina fake news … ”SD:s väljarstöd …tillväxten nu avstannat och ersatts av en stabil och pågående nedgång.”, han verkar inte ha lärt av sina misstag …

    Senaste Sifo mätning , valresultat inom parentes …
    Störst är ökningen för Sverigedemokraterna, i förhållande till valresultatet. De fick i valet 17,6 procent. Jämfört med valresultatet så har man ökat 0,7 procentenheter. Moderaterna får 19,2 procent, i valet fick man 19,8 procent.

    Övriga partier ligger inom 0,2 procentenheter av sitt valresultat.
    Socialdemokraterna: 28,5 (28,4)
    Vänsterpartiet: 7,8 (7,9)
    Miljöpartiet: 4,3 (4,3)
    Moderaterna: 19,2 (19,8)
    Centerpartiet: 8,8 (8,6)
    Liberalerna: 5,3 (5,5)
    Kristdemokraterna: 6,4 (6,4)
    Sverigedemokraterna: 18,3 (17,6)

    Enligt Forss har ju SD haft en nedåtgående trend ända sedan valet 2014 då man hade 12.86% …

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du håller ögonen öppna från nu och framåt så kommer du att se att jag har helt rätt Jonny – SD gjorde ett mycket dåligt val denna gång då de 35-30% de tagit för givet skulle bli valresultatet blev oerhört mycket lägre.

      • Jonny Disenfeldt

        Jag håller just ögonen öppna och senaste SIFO mätning visar alltså att du fortsätter att sprida lögner.angående Sverigedemokraterna som i denna mätning får 18,3 (valresultat 17,6).

        Man kan även notera att om man jämför denna SIFO mätning med föregående SIFO mätning (vilket ju är mer rättvisande) så har stödet enligt SIFO ökat från 17.0 till 18.3, dvs ännu mer ökning…

        Vem i SD hade ”tagit för givet” 35-30% ??? Ingen vad jag vet.
        Vem hade tagit för givet att S skulle hamna på 35% ??? DU…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag sprider inga lögner Jonny – Gör som jag sa i förra svaret och håll ögonen öppna så kommer du att finna att jag har rätt och att du har fel.

          • Jonny Disenfeldt

            Anders skriver ”Gör som jag sa i förra svaret och håll ögonen öppna så kommer du att finna att jag har rätt och att du har fel.”

            Det är vad jag just gjort och det visade att du har fel nu precis som du haft fel i motsvarande påståenden under flera år nu.

            Men misströsta inte Anders, om du bara konsekvent håller fast vid dessa dina felaktiga påstående om väljarstöd för SD år efter år så kommer de ju till slut att besannas, det är oundvikligt att partiet måste vända i opinionen och valresultaten, annars kommer de till slut att ha 100% väljarstöd om de fortsätter som de gjort sedan de blev till.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Nu pratar jag inte om kort tid utan om utvecklingen på sikt Jonny och det har inte förflutit speciellt lång tid sedan valet eller hur?

          • Krister

            Du ljuger om att du är politiker.
            Jag har ringt S HK och de säger
            att du inte finns med bland deras folkvalda.
            Har dom fel?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag ljuger inte Krister och är det någon som gör det så är det du.

  3. Tobias sund

    Tror att just såna inlägg gör att sossarna tappar i val efter val. Ni pratar inte om verkligheten.
    SD pratar om hur det är på riktigt.
    Socialdemokratin har gjort sitt i politiken.

  4. Jan

    Jag skulle påstå att Centerpartiet, Moderaterna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna är arbetarklassens största fiender. I andra hand Socialdemokraterna. Därefter Sverigedemokraterna. Arbetarklassen är inte dum. De har anledning att överge S. S har glömt bort dem och tillvaratar inte deras intressen. S tillvaratar medelklassens, den politiska klassens och invandrarklassens intressen i första hand.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      S har alltid varit arbetarklassens parti Jan och kommer att vara så även fortsättningsvis. Däremot behövs det reformer för att förstärka detta än mer och det är den sortens förändringar och reformer jag arbetar för så att de kan bli verklighet i framtiden.

    • Kim

      SD klassar sig själva till höger om moderaterna. Det torde ha en viss betydelse för hur man ser på ”arbetare”.

  5. G-A Karlsson

    I egenskap av småföretagare avstår jag helt från att ta uppdrag för kommuner.
    Det är 100% privat sektor som gäller för vår del. (Full skatt betalas.)

    Jag uppmanar övriga småföretagare att – så långt det är möjligt – AVSTÅ från kommunala upphandlingsuppdrag. När kommunen lägger ut jobb på privata företag så smiter kommunen nämligen själv ifrån just de krav som Anders precis har radat upp. I stället sitter man och ställer fullständigt orimliga krav på andra – krav som man själv inte klarar av att uppfylla, uppenbarligen!

    Ni ska helt enkelt utföra de kommunala arbetena själva, Anders.
    Det är för detta som kommunens företrädare får skattemedel inbetalt från alla människor som arbetar och bor i kommunen.

    I gengäld har ni ett uppdrag – att tillhanda kommunal service. Detta ska ni göra med er egen, offentligt ANSTÄLLD personal. Detta är ett krav som medborgarna i kommunen har rätt att ställa på er.

    Er offentligt anställda personal ska självfallet uppfylla de krav som du precis har ställt upp. Pricka av punkterna på din lista en efter en. Sen är det bara att sätta igång och anställa!

    Vänligen Gerry
    PS. Har du hittat mitt riktiga namn än?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att kommuner ska driva saker i egen regi hellre än att upphandla har jag anfört et oräkneligt antal gånger G-A.

      Vad gäller det sistnämnda så har jag inte ens letat och när jag gör det så lovar jag att du ska få veta.

      • Olle

        Det var ju flera år sen du skulle börja lägga ut namn på offentliga personer här på bloggen . Dina löften väger lätt .Svammel !!

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har inte ställt ut något sådant löfte för flera år sedan Olle så jag utgår från att du blandar ihop mig med någon annan.

          Däremot har jag sagt att jag i en framtid om jag känner att det blir nödvändigt kommer att lägga ut namnet på de politiker som kommenterar under pseudonym på min blogg – Om och framför allt när har jag aldrig givit någon utfästelse om Olle.

      • G-A Karlsson

        Tack för medhållet om att kommuner ska driva saker i egen regi.

        1) Offentlig sektor behöver först och främst bestämma sig för vad som ska ingå i åtagandet
        2) Anställ personal till att utföra (1)
        3) Blanda inte ihop offentligt med privat = dvs minska upphandlingarna

        Jag är varken politiker eller SD-sympatisör, bara en fattig bonndräng från landet.
        Centern har dessvärre övergivit landsbygden och jag har inga alternativ kvar.
        Så det blev blankt i riksdagsvalet.

        Hade jag bott i Umeå idag så hade Hägglund fått min röst i kommunvalet.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Välkommen och vem man röstar på i de olika valen är upp till var och en att bestämma själv.

  6. Per

    Heja heja Sd, invandrarna är sveriges största fiende och ni som inte tycker det kan följa med dom ut när vi börjar med återvandringen för dom alla.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Invandrarna är inge fiende till Sverige Per – Du har fått allt om bakfoten.

      • Bertil

        Anders skriver. 4 oktober, 2018 kl 14:58
        ”Invandrarna är inge fiende till Sverige Per – Du har fått allt om bakfoten.”

        Invandrarna är ett konkurenshot mot Svenskar som är arbetslösa.
        Invandrarna ska genom högerpolitik tvingas sälja sig billigare.
        Sänkta trösklar ska införas om Högerpartier får som de vill.

        Det påverkar Svenska arbetslösa, som därmed genom att man sänker Invandrares ingångslöner drabbar svenskar. Invandrare nyttjar även vård sjukhus, även tandvård där man går före Svenskar eller upplevs gå före.

        Så hotet finns och det är en av anledningarna att SD får luft.
        Det är även folket på ”golvet” inte minst inom vården som får ta hand om lära upp invandrare och därmed får de jobba hårdare detta med risk för sämre löneutveckling.

        Så är snacket bland de som röstar på SD. Jag har själv hört detta sägas av en som drabbats.
        en jag talade med blev rent utan aggresiv när jag omtalade att jag var socialist röstade på Sossarna i kommunvalet och landsting men på Vänstern i riksdagsvalet.

        Personligen anser jag SD inte är ett alternativ rösta på.

        Men Politiker inte minst bland sossar måste lyssna på detta ex av uttalande.

        ”Sverige är ett rikt land och bör föra en generös invandringspolitik. Men om sådan politik ska vinna acceptans så krävs att migrationens fördelningseffekter erkänns och att vinnarna är villiga att kompensera dem som förlorar på invandring, anser LO-ekonomen Torbjörn Hållö.”

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg – Rätt hanterat så utgör de inget hot Bertil och jag förespråkar vänsterpolitik och inte högerpolitik.

  7. Anders Strömqvist

    Nog är både C och L värre. L debatterar öppet för att företag inom EU ska få arbeta i Sverige under sina hemländers villor. Ie polska byggarbetare ska ha polska löner och villkor och inte falla in under Svenska kollektivavtal. C är öppna med att skapa en ny låglöneländer klass vilket inte minst märks genom att de vill skära lika mycket på integration och invandring som SD medans man vill öka volymerna. Blir intressant att se vilka punkter som S kommer att ge vika på för att få bilda regering med dem.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      EU:s nya utstationeringsdirektiv medger inga undantag Anders då detta klart och tydligt säger att det i Sverige ska arbetas till svenska löner och i enlighet med svenska arbetsvillkor medan man i Polen ska följa de polska osv.

      • Anders Strömqvist

        Direktiv är inte hugna i sten och kan ändras om man har politiker som lobbar för det. Och det svarar fortfarande inte på frågan om vilka delar av arbetspolitiken som S kommer att skänka bort för att få makten

        • andersforss (inläggsförfattare)

          S kommer inte att skänka bort någon del av arbetsmarknadspolitiken Anders och det nya utstationeringsdirektivet är numera efter lång debatt antaget och kommer att gälla för åtskilliga år framöver – Företag och länder ska inte konkurrera genom att erbjud billig arbetskraft utan snarare genom effektivitet, lägre vinstuttag och genom att tillhandahålla byggmaterialet till lägre priser.

      • Anders Strömqvist

        Från L själva 3. Lansera ett tjänsteinitiativ istället för socialt protokoll
        De fyra friheterna – fri rörlighet för människor, varor, kapital och tjänster – är grunden för den inre marknaden. Ändå finns det stora utmaningar kvar att möta. Inte minst gäller det tjänsters rörlighet över gränserna mellan medlemsstaterna.

        Skulle medlemsstaterna fullt ut genomföra den lagstiftning som redan finns på plats för att öka rörligheten av tjänster skulle EU:s BNP stiga med över 2 000 miljarder kronor. Trots det sker framstegen alldeles för långsamt. Det handlar exempelvis om att (i enlighet med bland annat det kompletterande yrkeskvalifikationsdirektivet) ömsesidigt erkänna varandras nationella yrkesauktorisationer eller registreringar, underlätta för andra EU-medborgare att få tillträde till dem och avskaffa onödiga särregleringar. Även om det för traditionellt reglerade yrken i offentlig sektor inte alltid går att harmonisera regelverket kan stora framsteg ändå göras i de totalt över 800 yrken som idag är reglerade i en eller flera medlemsstater. Det handlar också om att avskaffa möjligheten för kommuner eller regioner att stoppa utländska aktörer. Det handlar vidare om att värna utstationeringsdirektivet och underlätta istället för att försvåra för entreprenörer att bedriva verksamhet i andra medlemsstater.

        Sverige borde lansera ett tjänsteinitiativ för att samla medlemsstater bakom ambitionen att fullt ut skapa en inre marknad för tjänster. Tyvärr gör regeringen tvärtom. Regeringen bedriver ett omfattande arbete för att försvaga utstationeringsdirektivet och Socialdemokraterna vill fortfarande ha ett socialt protokoll där den fria rörligheten för arbetstagare och entreprenörer underställs de nationella fackens makt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Om något har regeringen bedrivit ett hårt arbete för att stärka utstationeringsdirektivet genom at ta kampen för att detta ska gynna arbetstagarna fullt ut och att de nationella facken har makt och inflytande över lönebildningen i sitt eget land bör för alla vara en självklarhet Anders.

  8. Bergis

    Invandringens kostnader har gjort att en vanlig arbetare måste jobba till 70 för att komma över fattigdomsgränsen vid pension. Om man hållet nere invandringen på samma nivåer som våra nordiska grannländer hade man kunnat använda pengarna till högre pension vid 65 istället. En vanlig arbetslös arbetare kan inte heller flytta till ett ledigt jobb eftersom invandringen och anhöriginvandringen har lagt beslag på varenda hyresrätt i landet. Stor bostadsbrist råder därför. Och numera går LO armkrok med Svenskt näringsliv. Man tillåter inga strejker och håller tillbaka arbetarnas villkor.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Nu är du ute och cyklar Bergis då det inte finns en enda utredning som pekar på att så är fallet – Att det skulle vara så är blott och allena fake news och en skröna från SD.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Precis och därför går det inte att komma med ett sådant påstående Bergis.

          • Bergis

            Det är bara att använda sunt förnuft. Om invandringen kostar 100 miljarder varje år men det bara skulle kosta 10-20 miljarder att ge alla svenska pensionärer en bra pension, då kan jag komma med ett ”sånt” påstående.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Till att börja med finns det inget motsatsförhållande mellan invandring och pension och pensionärer – I det påståendet begår du det första felet Bergis – Sedan finns det ingen exakt siffra på hur mycket invandringen kostar så även där har du fel.

            Slutligen ska invandringens kostnader slås ut över hela livsspannet i Sverige för den som invandrar hit och vi är långt ifrån en situation där vi kan göra så i dagsläget vilket innebär att dagens invandring precis som den från forna Jugoslavien kan visa sig bli en plusspost i slutändan.

          • Brorson

            Om du vill bekämpa SD med ditt bloggande, Anders Forss, så bör du hålla dig till sanningen. Vilket förutsätter att du tar reda på vad som sant och bevisat. Innan du skriver. Du har blånekat till att självmord är vanligt bland arbetslösa. Om detta påstående ö.h.t skulle vara sant, så är det för att självmord ö.h.t inte är vanliga. Men det är inte heller sant. Självmord är den vanligaste dödsorsaken bland män i åldern 15 – 45 år. Det betyder dock inte att självmord skulle vara mindre vanliga bland män över 45. I stället ökar de med stigande ålder, men får i högre åldrar konkurrens från andra dödsorsaker.

            Du klagar – i egen sak – på åldersdiskriminering, men är den värsta själv genom din ovilja att ta till dig information från oss som har bott längre i Sverige än vad du har gjort. Och det gäller både oss äldre, som har bott hela livet i Sverige, och medelålders invandrare, som har bott fler år i Sverige än vad du sammanlagt har gjort. Du hånar oss, som inte har lika många år kvar att leva som en yngre invandrare, med ditt rent oförskämda påstående att vi tjänar på invandringen, utslaget på en yngre invandrarens hela återstående livstid. Du kan ju donera de vinsterna till Brorsons minnesfond.

            Du har ingen koll alls på pensionssystemet och dess finansiering. Vilka pensionärer får äldreförsörjningsstöd? Jo, det är pensionärer med så kort tid i Sverige, så att deras pensonssparande inte räcker till en skälig levnadsnivå. Jag har träffat sådana pensionärer. Det är kort sagt jävligt synd om den. De trodde kanske att de kom till Paradiset när de kom hit, men de kom snarare till helvetet. Utan äldreförsörjningsstödet (varifrån tas pengarna till det stöd)? skulle de svälta ihjäl. Vi matas ständigt med att det skulle vara något fel på oss svenskar, för att vi blir åldre före varje år som går.

            Men utlandsfödda blir också äldre – delvis tack vare den svenska sjukvården. Och delvis eftersom de hann uppnå en hög ålder, innan de kom till Sverige – och alltså inte dog som unga i hemlandet. Jag gissar att du inte har genomskådat bluffen med ”den demografiska bomben”. Den stigande medellivslängden (inte bara i Sverige utan i de flesta av jordens länder) beror på att allt färre dör innan de uppnått pensionsåldern. Vilket också är en delförklaring till att självmorden – som inte har minskat i den åldersgruppen – har blivit den vanligaste dödsorsaken för män under 45.

            Alla som har arbetat i psykiatrin, eller själva har varit patienter eller har närstående som är det, vet att arbetslösa män med låg inkomst när de hade jobb, ÄR EN HÖGRISKGRUPP vad gäller sjålvmord, vilken kan kräva extravak dygnet runt. Men det finns det ej längre resurser till. Vad kan den resursbristen bero på? Eller är det något som SD har hittat på? Sign Bertils drastiska utfall mot de politiska motståndarna (särskilt m) är väl inte det smartaste, om man vill förmå dem att inse att de har fel om hur kampen mot arbetslösheten ska föras.

            Men Bertil har rätt i sak om självmorden och mycket annat. Jag förstår att de politiska motståndarna tar illa upp. Sanningen är ibland obekväm. Tydligen för dig också, som blånekar att problemet ö.h.t. finns. i stället för att stödja Bertil genom att föra fram samma budskap med bättre valda ord för att adressaterna inte ska slå dövörat till. Och nu förödmjukar du oss pensionärer med antydningar att vi skulle vara förda bakom ljuset av SD och saknar egen kunskap om pensionssystemet.

            Som är nära att kollapsa av de ökande pensionsutgifterna. Inget motsatsförhållande mellan pensioner och invandring?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det enda jag kritiserat är påståendet att självmord skulle ha en stark koppling till utförsäkring från FK och till arbetslöshet och så länge det inte finns någon forskning alls som pekar i den riktningen så kommer jag att stå fast vid den uppfattningen Brorson.

  9. Bosse

    Inlägget #7 skrivet av Per är intressant.
    Intressant, därför att det tydligt illustrerar exakt vad vi får, om SD får in sin fot i dörrspringan…

    SD:s mediatränade nomenklatura kan stånga sina huvuden blodiga i sin ängsliga strävan att kontrollera vad vi skall få se, men det faller platt till marken när partiets fotfolk skjuter stora hål i kulissen, som t.ex. i nämnda inlägg….

  10. Jonny Disenfeldt

    Men Anders, du skrev initialt om SD’s väljarstöd ”även om tillväxten nu avstannat och ersatts av en stabil och pågående nedgång.” vilket ju är falskt, det finns inget stöd för detta.

    Tvärtom visar SIFO’s senaste undersökning att de fortsätter att öka (SIFO ökat från septembermätning 17.0 till nu 18.3).

    Sedan försöker du med ”Nu pratar jag inte om kort tid utan om utvecklingen på sikt Jonny och det har inte förflutit speciellt lång tid sedan valet eller hur?”

    Varför påstår DU då NU att de minskar …

    Som jag skrev :
    Misströsta inte Anders, om du bara konsekvent håller fast vid dessa dina felaktiga påstående om väljarstöd för SD år efter år så kommer de ju till slut att besannas, det är oundvikligt att partiet måste vända i opinionen och valresultaten, annars kommer de till slut att ha 100% väljarstöd om de fortsätter som de gjort sedan de blev till.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är inte falskt Jonny och SD:s nedgång började långt före valet då man i valet landade på en nivå som är betydligt lägre än den högst uppmätta nivån under förra mandatperioden – Den nedgången kommer att fortsätta hala vägen ner till den 4%-nivå som utgör SD:s naturliga nivå i svensk politik.

      • Jonny Disenfeldt

        Du fortsätter med ditt snömos Anders. Du visar att du inte lärt dig ett enda från dina tidigare misslyckade resonemang. Du är inte kapabel att inse och erkänna dina misstag.

        Du skriver ”Det är inte falskt Jonny och SD:s nedgång började långt före valet då man i valet landade på en nivå som är betydligt lägre än den högst uppmätta nivån under förra mandatperioden”

        Med ditt sätt att se på detta så hamnade även S betydligt lägre än den högst uppmätta nivån under förra mandatperioden (sammanvägt 30.4% i december 2014) och befinner sig alltså i en nedåtgående spiral.

        SKILLNADEN är att för S är det SANT eftersom det stöds av VERKLIGHETEN i form av årtionden av verkliga valresultat. I SD’s fall har man haft en stadig UPPÅTGÅENDE kurva ända sedan man blev till.

        ” – Den nedgången kommer att fortsätta hala vägen ner till den 4%-nivå som utgör SD:s naturliga nivå i svensk politik.”

        Vilken nedgång? I nuläget har SD haft en stadig tillväxt ända sedan de blev till. Det är så det ser ut matematiskt. Naturlig nivå? Vilket märkligt resonemang….

        Som jag skrev :
        Misströsta inte Anders, om du bara konsekvent håller fast vid dessa dina felaktiga påstående om väljarstöd för SD år efter år så kommer de ju till slut att besannas, det är oundvikligt att partiet måste vända i opinionen och valresultaten, annars kommer de till slut att ha 100% väljarstöd om de fortsätter som de gjort sedan de blev till.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du får se på saken som du vill Jonny och att du blir upprörd över det jag skriver betyder inget alls för mig.

          Se och följ utvecklingen så kommer du liksom andra att finna att jag har rätt och att du har fel.

          • Jonny Disenfeldt

            Jag ser inte saker som jag vill, jag ser saker som de ÄR.
            Du fortsätter konsekvent att vägra ta in fakta och väljer att rakt av fortsätta att ljuga.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag ljuger inte Jonny och allt pekar på att jag har helt rätt – Bland dem SD:s dåliga valresultat detta val.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          S gjorde ett sämre val detta år än i föregående val men min övertygelse är att S kommer att göra ett bättre val nästa val samtidigt som SD:s nedgång ner mot de 4% där de naturligt hör hemma fortsätter.

          • Jonny Disenfeldt

            Anders skriver – ”S gjorde ett sämre val detta år än i föregående val men min övertygelse är att S kommer att göra ett bättre val nästa val samtidigt som SD:s nedgång ner mot de 4% där de naturligt hör hemma fortsätter.”

            S har gjort sämre och sämre ifrån sig i flera årtionden nu, man befinner sig i likhet med övrig socialdemokrati i Europa på fallrepet sedan länge, din övertygelse inför detta årets val var ju att ni skulle få 35%… så mycket var din övertygelse värd. Snart börjar rosornas krig igen rörande vilken fraktion som ska få makten i partiet och få utse efterträdare till Löfven. Fram med popcornen 2019 !

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Min tro var att S skulle landa på 35% eller strax däröver i detta val och det hade vi gjort om vi i god tid före valet gjort upp med M, L och KD om den nya migrationspolitik vi antagit. Att vi valde att vänta med den uppgörelsen till efter valet hindrade det valresultat jag hoppats på och det är av misstagen man lär Jonny så av den anledningen står jag fast vid det jag anfört.

  11. Glesbygden

    Ditt skrivande där dina egna önskningar upphöjs till sanningar även när du har fel är beklämmande att läsa.
    ”Skulle jag spå i samma ande så kommer S att få 4 % eftersom valresultaten har en klart nedåtgående trend år efter år. Matematiskt objektivt är denna prognos långt sannolikare.”

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du får ha din uppfattning i frågan så har jag min Hans och till skillnad från många så står jag för det jag anfört.

  12. Jonny Disenfeldt

    Anders skriver ”Jag ljuger inte Jonny och allt pekar på att jag har helt rätt – Bland dem SD:s dåliga valresultat detta val.”

    Jo du ljuger friskt och SD gjorde alltså sitt bästa valresultat någonsin, däremot gjorde S sitt sämsta valresultat.

    SD befinner sig fortfarande i en uppåtgående trend sedan de blev till, S befinner sig i en kraftig nedåtgående trend sedan flera årtionden tillbaka. Hur framtiden ser ut vet vi inget om men så ser verkligheten ut fram till nu. En verklighet som du inte är förmögen att se…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      SD:s ledning slåss redan internt som ett resultat av det dåliga val man gjorde Jonny – Att landa där man gjorde när man förväntat sig minst 25% men troligen 30% av rösterna är ett misslyckande Jonny.

      • Jonny Disenfeldt

        Låt se, senaste valresultat
        2014 2018
        SD 12,86% 17,53% en ökning med ca 36% … (nästan 5 procentenheter)
        S 31,01% 28.26% en minskning med ca 10% (nästan 3 procentenheter)

        Valdeltagande, riksdagsvalet, 6 535 271, rätt många individer som gått till SD och som lämnat S …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du får ihärda hur mycket du vill Jonny men jag står fortsatt fast vid det jag anfört och att jag har rätt kommer du att få se med egna ögon framgent.

          • Jonny Disenfeldt

            Jag beskriver hur verkligheten ser ut. Den verklighet som du försöker ljuga om.

            Varför är du dum nog att fortsätta att försöka ljuga om något som vem som helst lätt kan kontrollera ?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag ljuger inte Jonny – Är det någon som ljuger är denne någon du.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.