Chaufförer kan bidra till miljövänligare bilåkande

Jag har tidigare haft en blogg som handlade om att hälsa ställs mot hälsa när man gör gupp och sänker hastigheter för att få färre skadade i trafiken, men att det å andra sidan ger mera utsläpp.

 

Det frågas också om hur vi gör upphandlingar av trafik, vilka bilar som får användas, däck och många andra saker som kan ingå. Vi som kör bil kör olika miljövänligt och jag är ganska övertygad om att den största miljöbelastningen orsakas av förarens sätt att köra.

 

Det har visat sig i projektet hållbart resande hur mycket "soppa" man kan spara bara genom att slopa tomgångkörningen och då får man mindre miljöbelastning och jag är hundraprocentigt säker på att det finns stora mängder drivmedel som kan sparas med förändrade körsätt.

 

Upphandlingarna har svårt att ställa krav hur miljövänligt chaufförerna kör.

 

 

 

En kommentar

  1. Mats

    Jaha Lennart – jag försöker en gång till att få dig att reagera som en lyssnade politiker?!

    Det nedan kommer från en tidigare kommerntar på din blogg!!!!

    ”Till dig Lennart – jag är djupt besviken på dig som inte svarar på kommentarer på din blogg utan bara ”vräker” ut nya påståenden på din blogg. Jag har sedan mer än 50 år röstat på ditt parti – men de sista åren ”strukit” ditt namn!

    Nu ser jag att jag gjort rätt – jag kommer förmodligen fortsätta rösta på S men jag kommer aktivt motarbeta DIG – du representerar inte Socialdemokratin – utan bara dig själv – LÄGG AV!

    onsdag 16 september 2009 klockan 20:23″

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.