Att man ska åka till återvinngen med kvistar är löjligt de går inte återvinna. Inga dumheter tack och det är inte tvång enligt naturvårdsverket

Vart är vi på väg tycker jag är en mycket berättigad fråga. Jag tror folk har blivit mer eller mindre galna. Nu ska man samla ihop pinnar och kvistar och åka till en central för återvinning och jag frågar mig hur återvinner man kvistar. Det här är löjligt så det föreslår men det känns som om folk i kommunerna vill gå längre än vad EU direktivet säger. Jag har hört folk från naturvårdsverket säga att föreskriften inte säger ska återvinnas. Däremot verkar folk i kommunerna övertolka detta utan här har Nordmaling tycker jag hamnat helt rätt, nämligen att man kan bränna upp detta. Självklart kan man inte göra det på en villa tomt i tätbebyggt område.

Skulle man tvinga folk att åka till en återvinningscentral med ett kärr med kvistar tex i Nordmaling ska jag kör bil i 6 mil för att lämna i kvistarna. Jag har inte heller släpvagn så jag skulle tvingas ha dem i bilen. Det är en feltolkning att man måste återvinna kvistar enligt naturvårdsverket och skulle Umeå komma med det förslaget som man nämnde i Radion är jag besviken både på politikerna som går på ett förslag från tjänstemännen som är fel. Att köra 6 mil som jag skulle tvingas till om Nordmaling införde detta är det inte bra för miljön. Nu inför inte Nordmaling det och det ska man ha kredit för.

När det gäller gräsklippet är det vansinne att köra bort det utan om man samlar upp det går det bra att göra en kompost och i annat fall om man låter det vara kvar i gräsmattan är det bra gödsel. Avslutningsvis funderar jag först varför EU sysslar med detta och att politikerna i EU hittar på detta
Nog har man väl annat att göra. Sedan kan väl inte naturvårdsverket rakt upp och göra föreskrifter om detta utan att regeringen blivit inblandad. EU kan väl inte ha orderrätt över svenska myndigheter. Det här med att allt till återvinning av grenar och kvistar måste stoppas. Det är en självklarhet och visar bara på att byråkratin har för stor makt över nästan alla frågor som finns. Stoppa detta omedelbart

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.