”Vi vinner i Umeå”

Umeå är en vinnarkommun, vilket gör att den slogan som vi har är passande, ”Vi vinner i Umeå”. Antalet utmärkelser är många och det största är självklart när vi för en tid sedan blev utsedda till Europas kulturhuvudstad 2014.

Jag tar självklart åt mig en hel del då det skett under min och socialdemokraternas ledning även om personalen ska ha stor ära i detta på olika områden då det är de som utfört det praktiska jobbet. Det är våra styrmodeller som vi fått fram och det ska även betonas att när vi valt väg så har det funnits en stor politisk samstämmighet om styrmodellerna. En del har varit kritisk mot tävlandet men jag tror på modellen att våga jämföra.

När det gäller priser har de senaste fem åren varit mest framgångsrika när det gäller prispallen och frågan är vad som återstår att vinna då det säker är svårt att få samma utmärkelse flera gånger. Vi har bland annat fått utmärkelsen ”Årets kvalitetskommun” som vi blev 2005, även om vi var aktuella redan tidigare år.

Jag tror att det var samma år som vi blev ”Konstkommun” om jag inte kommer ihåg fel och frågan är om vi inte har fått priset som skulpturkommun främst genom Baltics skulpturpark på Umedalen. Vi har även 2006 blivit ”Årets studentkommun” utifrån de utvärderingskriterier som studenterna och där sättet att samarbeta mellan kommun, universitet och studentkårerna vägde tungt.

"Årets IT-kommun” blev vi 2007 men där hade vi nog vunnit redan samma år som vi blev kvalitetskommun, men det blev nog för mycket att vinna båda prisen på samma mässa (Kvalitetsmässan).

Bibliotekssamarbetet har också gett mycket fina utmärkelser där vi först fick Union of Baltic Cities pris "Innovative Cultural Activity of the Years 2006 och 2007" och även FN:s pris "United nations Public Service Awards 2008".

Ifjol, 2008, kom priset ”Årets tillväxtkommun” där vi belönades för vår långsiktiga strategi och vårt arbete med att jobba med tillväxt. Finalpasset

2008 var att vi även blev ”Årets ungdomskommun” och även i detta här det samarbete och dialog som finns varit viktiga inslag vilket måste fortsätta.

Vi har även fått pris för att vi är duktiga på att lära våra barn att simma men tyvärr vet jag inte var utmärkelsen finns mer än att det kom ett meddelande från de som utser priset men i dagsläget vet jag inte så mycket mer.

Det kommer dessutom också att komma några ytterligare utmärkelser och beröm under den närmsta tiden men mer än så kan jag idag inte avslöja.

”Vi vinner i Umeå” är en slogan som håller sig väl.

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Urban Bengtson

    Siminlärning kan Umeå kunna ”vinna” än mer i genom min simmovation i en ny simarena-idé som jag vann andrapris i Umeås uppfinnareförenings tävling Nåbelpriset 2008.
    Tyvärr vann jag inte politikernas i Umeå gehör att få presentera denna ”vinnande” idé, trots erbjudande till kommunen. Så nu kanske denna simidé får söka sig till andra håll än till kommunförvaltningen här.

  2. Bjurfors

    Hejsan Lennart,

    Jaa, håller med om att Umeå är en bra och trevlig vinnar-
    stad, och att Du har sån bra musiksmak gläder mig, men så
    är vi båda 40-talister.
    Däremot tycker jag INTE om köpet av Umeå Arena, har inte vi skattebetalare pytsat in tillräckligt till Löven?

    Mvh

    Lena

  3. Bilentusiast

    Till kultur hör även bilsport. Tag gärna kontakt med SHRA eller Nailheads så får du säkert provåka dragracing – om du törs – sen är du såld! Hjälp oss som är trötta på att sjunga!

  4. M

    Visst är Umeå en bra kommun att leva i, och självklart kan de ledande/drivande ta åt sig en del av äran – även om alla umebor bidrar var och en på sitt sätt.
    Men Umeås slogan ”Vi vinner i Umeå” har verkligen passerat #bäst före-datum” och uppnått töntstämpel. Med skryt får man sällan goda vänner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.