Olika faller ödets lotter.

Olika faller ödets lotter. Idag kan man läsa i VK att Vilhelmina kommun kommer tänker köpa centrumfastigheten, bygga om den enligt önskemål och sätta så låg hyra som möjligt.

 Kommunen gör detta för att behålla de 4 myndigheterna i centrum.

Det innebär att man inte skulle flytta in i Norrviddens hus. Tänk vilket liv det skulle bli om detta skulle ske i Umeå.

Det skulle vara en katastrof enligt både företagarna och Svenskt näringsliv för företagsklimatet i kommunen. Det har jag inte hört yttras och därför faller ödets lotter olika.

2 kommentarer

  1. Maria Kristoffersson

    Vilhelmina kommun arbetar för att behålla ett levande centrum med en samlad samhällsservice för medborgarna. En liten ort utan kollektivtrafik, en liten ”stadskärna” och med svårigheter att få en bredd i serviceutbudet gör att alla måste hjälpas åt, även myndigheter som ahr ett offentligt uppdrag att finnas i A läge.

  2. maria kristoffersson

    Vilhelmina är inte Umeå och jämförelser av värde torde vara svåra att genomföra på ett pedagogiskt sätt. Vilhelmina kommun kommer att hålla samma hyresnivå som varit tidigare OM man vi blir tvungna att gå in och köpa huset. Ingen vore gladare än jag om marknadskrafterna fungerade även i glesa kommuner, då hade kommunen inte varit som nu nödda och tvungna att agera..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.