Vattenfall

Vattenfall har varit ordentligt på tapeten på slutet. Mest förvånad har jag varit över Maud Olofssons agerande. Först visste hon ingenting om vad som skett i Tyskland även om det varit känt (åtminstone sedan årsredovisningen för 2008 funnits tillgänglig). Sedan torde väl departementet ge ägardirektiv som de ger representanterna i styrelsen.

Det såg i alla fall ut som om hon pudlade ordentligt i gårdagens TV. Men visst är det märkligt att inte regeringen vet vad som händer och att de inte läser årsredovisningarna inför bolagsstämman då man har folk som man skickar dit.

När det gäller åtagandet i Tyskland och om det händer en olycka där så ska bolaget självklart ha ansvar. Så är det ju i Sverige och här får bolag rätta till saker som skett när det gäller miljöpåverkan (som ibland är 30-40 år gamla) om man haft tillstånd till verksamheten. Åtagandena blir på så vis retroaktiva.

* Sporthelg

Helgen har för övrigt varit bloggfri och mycket tid har istället ägnats åt sport. I fredags var jag och såg Lövens match men det var bland det sämsta jag har sett så jag avstod därför från lördagsmatchen. Men enligt media gjorde de då en uppryckning.

På lördagen blev det också en hel del sport med bl.a. slalom från Levi. Tyvärr gick det inte så bra för Maria och Anja då det är små marginaler som avgör. Efter det var det dags för travet via datorn, där Dagens dubbel satt klockrent till 61 gånger pengarna. Även söndagen blev en lugn dag med slalom och vila eftersom förkylningen suttit i.

 

3 kommentarer

  1. sten i glashus

    Nog där är det väl mer märkligt att lennart inte har haft koll på etanolcirkusen och hur pengarna strömmat bort i den lekstugan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.