Trött på felaktiga beskrivningar

Idag skriver Nordebo att vi var så tysta i debatten i måndags och det är ju riktigt. Vårt skäl till detta är och var klart och tydligt, att ärendet handlar om de pengar som skulle delas ut och inte om Sofiehemsskolans vara eller inte vara.
 
Det är skolstyrelsen som fastställer verksamhetsplan och vilka skolor som ska finnas kvar eller inte. Så arbetar vi och voteringarna handlade inte om Sofiehemsskolan utan alliansen ville ge ett uppdrag till För och grundskolenämnden ”att ompröva beslutet att lägga ner Sofiehemsskolan” med anledning av ökade resurser.
 
Det har sedan i olika reportage framställts som om omröstningen gällde skolans vara eller inte vara och det har det även gjorts från alliansens sida. För oss fanns det ingen anledning att lägga ner tid och kraft på att prata om något som inte skulle beslutas. Vad en omprövning skulle resulterat i vill jag inte spekulera i och utveckla närmare, men däremot ger vårt förslag med en lönereserv kvar minst lika mycket pengar till skolan som alliansens förslag och i budgeten rymdes inte Sofiehemsskolan.
 
Någon form av ansvar för ärendet tycker jag ändå media ska ta och det gäller även en politisk chefredaktör som inte bör påstå en massa saker som inte är sanna.
 
Anders Ågren verkar också ha gått i fällan och verkar knappt komma ihåg hur han ställde sina yrkanden. Ågren bryr sig heller inte om vad Alireza har sagt. Om Alireza står det i VK bl.a. att ”- Det där är bara rykten, eller en missuppfattning. Vi har inte diskuterat med (S) över huvudtaget om det här, säger han.”
 
Även Jonna Toftemyr Pedersen ”säger sedan att hon kan ha missuppfattat situationen. – Eftersom jag inte var huvudförhandlare så behöver mina uppfattningar inte vara de rätta, säger hon.”
 
 
Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Johanna

    Ni kanske inte diskuterade skolan, det kanske rörde något annat? Fick miljöpartiet något om de la ned sina röster och ert budgetförslag gick igenom eller hotades de under lunchen med att överenskommelsen med v angående Östra Ersboda skolan bara gällde om ni fick igenom ert budgetförslag…Jag fick sådana funderingar redan innan jag fått indikationer på att det kan ha gått till så. Att du blir arg för att FGN ordförandes tystnad väcker frågor verkar än mer suspekt. Jag såg debatten och tänkte också att det var märkligt. Att en journalist sätter ord på upplevelser måste väl vara okej, eller?

  2. Jonas

    Om du är trött på felaktiga beskrivningar kanske du skulle sluta skriva blogginlägg där du anklagar dagens regering för misstag som sosseregering begick? Eller?

    Du är så jävla dålig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.