Hurra vad vi är bra.

Det tycker jag gott och väl man kan säga. Den plats vi ligger på för i klimatarbetet  talar sitt tydliga språk. Jag och många av mina kollegor inom socialdemokratin har sagt det många gånger när vi fått interpellationer i kommunfullmäktige. Vi gör mycket men det är många som inte ids ta reda på vad vi gör och sprider desinformation till medborgarna. Som sagt vi gör mycket men ska göra mer.

 

 

Detta grundar jag på vad den lista som Svenska Naturskyddsföreningen gick ut med vilka som har det bästa klimatarbetet, vilket kan ses som ett kvitto på att vi är duktiga i Umeå och att vi har bra folk och kunnig personal som genomför det som vi har beslutat om.

Umeå hamnade på 7:e plats med 60 poäng och närmast före oss låg i nämnd ordning: Ulricehamn 63 poäng, Ö-vik 64 poäng, Växsjö 65 poäng, Malmö 65 poäng, Stockholm 65 poäng och bäst var Östersund på 69 poäng av de 90 poäng som var det bästa man kunde få.

Ur länets synpunkt var det för många som låg i botten där Sorsele var 5:a från slutet med 12 poäng och lika många poäng hade Storuman. 7:a från slutet fanns både Malå och Vännäs.

En kommentar

  1. Erik

    Hur kan det komma sig att fina socialdemokratiska Umeå får stryk av Stockholm som styrs av borgarmaffian? Än värre: hur kan fina socialdemokratiska Vännäs få stryk av, i princip, alla landets borgarkommuner?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.