Uranbrytning ? EMU ? Välfärdens kärna ? OSA

 

Jag har tidigare ställt ett par frågor till mina bloggande kollegor från allianspartierna. En har handlat om en ny alliansregering kommer att tillåta uranbrytning men jag har bara fått ett svar och det är ett jassåsvar från centerpartiet där man hänvisar till det kommunala vetot. Jag tycker det skulle vara bra om vi fick veta hur man ställer sig från allianspartierna till uranbrytning i landet. Jag vill veta partiernas uppfattning och inte de personliga som förra valet när man lovade sänkt bensinskatt men det blev höjd.
 
Har också haft upp frågan om det kommer en folkomröstning om EMU men inget svar vad jag har läst, då bloggarna i stället har handlat om att man kampanjat.
 
Sist men inte minst borde väljarna få veta vad detta med välfärdens kärna är för något. Anders Borg förklarde vid den ekonomiska debatten att ersättningsnivåerna i sjuk och arbetslöshetsförsäkringen inte tillhörde välfärdens kärna men i övrig får vi olika besked från alla fyra partiledare. Vad är egentligen välfärdens kärna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.