Arbetslösa och sjuka sorteras bort


ARBETSLÖSA OCH SJUKA sorteras konsekvent bort när de söker jobb. Det framgår av en undersökning som TCO har gjort. Facket menar att det är regeringens fel att sjukskrivna personer i allt högre utsträckning blir socialbidragsberoende.

Nedan en bild från valrörelsen och en av s-föreningarna när de har en aktivitet i bostadsområdet.

5 kommentarer

  1. Mr Cool

    Örjan Nyström Facklig strateg LO i Göteborg:

    ”I Sverige leder kollektivavtalens jämförelsevis höga lägsta löner i förening med höga arbetsgivaravgifter och skatter på arbete till att det inte finns någon efterfrågan på de som har en svag marknadsattraktion, och de drivs ut i de offentliga försörjningssystemen.”

    Sverige har också en lagstiftning som uttryckligen slår fast att de med kortare anställningstid, ofta yngre, skall sägas upp först vid arbetsbrist, oavsett kompetens. Sossarna är en ivrig förespråkare för LAS.

  2. Carl nilsson

    Lennart, lev i nuet. Menar du att som småföretagare så¨skall jag välja att anställa arbetslösa och sjuka sjuka istället för människor som kan tillföra mitt företaget något?

    Det här vill jag se ett svar från dig på.

    Inom offentlig sektor där du till bringat nästan hela ditt liv funkar ditt sätt att tänka kanske, men viktigt är väl att man väljer bästa man på rätt plats.

    Man får politiker förakt när man läser och hör dina tankar som du sprider till höger och vänster varthän du går

  3. Patrik

    Carl, vem skulle du annars anställa om inte arbetslösa? Eller väntar du dig att kunna rekrytera människor som redan befinner sig i jobb?
    Självklart kan du anställa arbetslösa och sjuka, de kan tillföra ditt företag lika mycket som de du inbillar dig är så otroligt mycket bättre. Har du aldrig funderat på hur mycket resurser i samhället som går förlorad bara för att människor som du sitter med såna fördomar?

  4. charlotta Dahlbäck

    Som företagare så får man nog välja om man ska anställa även kroniker och arbetsskadade och betala låg skatt eller betala högre skatt så att även denna grupp får mat, tak över huvudet om du nu inte tänkte dig att de ska vara uteliggare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.