Mer pengar till kommunerna ger fler lärare och mindre barngrupper

DET ÄR EN MÄRKLIG diskussion som alliansen för. Man skryter över jobbpolitiken men väljer att låta arbetslösheten i den offentliga sektorn öka. Det kanske inte är riktiga jobb eller??? Verklighen är att regeringen har valt skattesänkningar där de största gått till de som tjänar bäst. Det är regeringens val istället för att ha fler lärare i skolan och mindre barngrupper i förskolan.

Är ni stolta över den prioriteringen?
 
Regeringen tar bort 12 miljarder till kommunerna och landstingen till nästkommande år. Det innebär att det tillfälliga stödet inte finns kvar med en alliansregering och för Umeå kommuns del handlar det om över 100 miljoner som försvinner.
Socialdemokraterna tillsammans med de rödgröna vill tillföra dryg 50 miljoner till kommunerna i sitt budgetförslag som är finansierat. Anders Borg är inte sanningsenlig i sina försök till att misskreditera den rödgröna politiken.
 
Däremot döljer Anders Borg hur mycket skatterna ska sänkas under kommande period, MINDRE SKATTER GER AUTOMATISKT MINDRE VÄLFÄRD. För oss går välfärden före skattesänkningar.

Nedan är en bild av ett samtal med väljare inför valet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.