Säg ja till höjt tak och höjd ersättningsnivå

DEN BORGERLIGA REGERINGEN vill ha en obligatorisk a-kassa. Det blir indirekt en straffskatt då t.ex. en hotellstäderska eller byggnadsarbetare tvingas betala 4 till 5 gånger så hög skatt som en civilingenjör. Hitintills har höjda avgifter trängt ut nästan en halv miljon människor ur a-kassan.

Vi socialdemokrater vill ha en effektiv arbetslöshetsförsäkring och att avgiften sänks till 80 kr för alla. Vi vill också att ersättningsnivån och taket höjs så att fler får ut 80 % av lönen vid arbetslöshet.

2 kommentarer

  1. Mr Cool

    Lennart, om man översätter ditt resonemang till försäkringsbranschen (bilar, hus, egendom) så skall man oavsett hur ofta ens hus brinner ned (kanske av oaktsamhet) eller ens bil blir stulen betala samma premie utan självrisker. Det innebär att dom enligt jämförelsen som ställer in bilen i garaget, skaffar brandvarnare eller vidtar andra åtgärder för att minska riskerna skall betala lika som de som är slarviga. Men det är kanske det som ni menar med solidaritet. Jobbar jag i en branch som är svajig så är det rätt att premien är högre. Gillar man inte det så kanske man skall göra något annat…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.