Arbetslösheten har ökat med 100 000

VID FÖRRA VALET var arbetslösheten 6 procent. Det kallade Anders Borg för massarbetslöshet. Från den nivån har nu antalet arbetslösa ökat med 100 000. Det är ett fundamentalt misslyckande med regeringens allt överskuggande uppgift. I dag kom en ny arbetskraftsundersökning (AKU) av SCB. Den visar:

* Antalet arbetslösa är över 400 000.

* Det har blivit 100 000 fler arbetslösa på fyra år.

* Sysselsättningsgraden har minskat med 2 procentenheter – det motsvarar 100 000 jobb.

* Långtidsarbetslösheten minskar inte – 1 av 3 arbetslösa är långtidsarbetslösa.

Regeringen har misslyckats med jobben eftersom de drivit en politik med stora skattesänkningar till dem som redan har det bäst. En politik som inte ger några jobb utan bara skapar ökade klyftor och drar isär samhället.

En socialdemokratiskt ledd regering kommer att driva ett kraftfullt program för fler jobb och sänkt arbetslöshet. Vi har konkreta, fullt ut finansierade, förslag på 100 000 fler jobb, utbildnings- och praktikplatser.
 

Nedan är en bild från valrörelsen.

6 kommentarer

  1. Tommy

    Arbetslösheten är i Aug-10 7,4% enl SCB o sedan verkar du ha glömt detta då du jämför med 2006 o bakåt.

    Sedan oktober 2007 redovisar Statistiska Centralbyrån sin arbetslöshetsstatistik enligt internationell definition. Det betyder att man gått över från åldersgruppen 16-64 år till 15-74 år samt att heltidsstuderande som är beredda och aktivt söker arbete definieras som arbetslösa.

  2. Mr Cool

    Arbetslösheten har ökat med 100000 säger du men ”glömmer” avsiktligt att vi blivit minst 250000 fler invånare. Man brukar ju också säga att ju rödare en kommun röstar desto sjukare är invånarna. Jämtland har dubbelt så många sjukpensionärer som Stockholm procentuellt sett men kan det vara den rena luften och fina naturen i Jämtland som förorsakat detta? Nej det är socialdemokratiskt arbetsmarknadspolitik där meningslösa AMS-jobb utgjort grundbulten.

    Har du hört om Ohlys fantastiska SMS flera år inna tekniken fanns och hans spel med Nacka Skoglund bara 11 år gammal? Ni är en samling lögnare.

  3. Lennart Holmlund

    Svar till Per Hansson (2010-09-16 22:30)
    Det vet dina egna ledamöter mycket väl för hur överskotten använts när de uppstått så har vi varit helt eniga om detta och dessutom har vi varit helt eniga om att när vi går in i budget så går vi på de beräkningar av skatteintäkter som regeringen gör och vi har också varit eniga om beräkningarna hur mycket vi kan använda av vattenkraftspengarna,när överskotten uppstått har vi lagt av till kulturhuvudstad och till att sätta av i pensioner vilket man inte gjorde före 1998 vilket gör att man frigör ekonomiskt utrymme i framtiden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.