Vad har centern gjort? Inga jobb till unga

CENTERN ANNONSERAR i valrörelsens slutskede att de står för tillväxt i hela Västerbotten men frågan är vad de har gjort under den gångna mandatperioden?

Det är svårt att hitta något plus när det gäller regionalpolitiken som varit centerns ansvar. Det har enligt Trafikverket blivit mindre pengar i underhåll till järnvägen och vägarna, trots att regeringen har ökat banavgifterna. Det har blivit höjd bensinskatt trots att högeralliansföreträdarna sa något annat i förra valrörelsen.
 
Regler och byråkratin har vuxit, vilket framgår om inte annat när det gäller EU:s strukturfonder. Inte heller blev en enda krona till Kvarkentrafiken som man sa var så viktig. Transportstödet gick inte till fordonsindustrin och det gick inte heller att få loss krispengar. Nästa mandatperiod säger centern dessutom att man ställer upp på uranbrytning i Sverige då en majoritet av deras kommande riksdagsmän är för.
 
Många av de mindre kommunerna har ekonomiska problem men inga förslag har kommit som rör kommunernas ekonomi och inkomst- och kostnadsutjämningen. Dessutom minkar regeringen stödet till kommunerna nästa år. Det har inte hänt mycket för länet under tiden centern haft ansvaret för näringspolitiken och infrastrukturpolitiken.
 
Centern är ansvariga för att så många ungdommar är utan jobb
 
Alliansen är ungdomsfientlig
80 000 ungdomar mellan 18 och 24 år levde på socialbidrag någon gång under 2009 och 41 000 saknade A-kassa då de inte arbetat och klarat kraven för att få a-kassa, och en del för att det var för dyrt. Det är de som har fått lida för alla de skattesänkningar som genomförts för de som har det bäst ställt.
 
Det är dags att byta regering. Balticgruppen insåg att regeringens politik för ungdomar var felaktig och satsade själv 20 miljoner för att det skulle skapas ungdomsjobb inom Umeå kommun. En imponerande insats för ungdomars framtid. Vi socialdemokrater har ett program för att komma till bukt med arbetslösheten.

 

Nedan är en bild från valrörelsen i ett av Umeås bostadsområden.

9 kommentarer

  1. dave

    Vad gjorde ni för de unga 2002? Ni lovade att halvera ungdomsarbetslösheten och den ökade enormt. Det är bevisat så många gånger att ni inte kan skapa riktiga jobb.

    Nu sjunker arbetslösheten i rejäl takt, så det enda rätta är att låta Alliansen fortsätta på den inslagna vägen.

    Fler jobb är bättre än höjda skatter!

  2. dave

    Ni rödgröna hävdar ju att ingen som tjänar under 40 000 kommer få höjd skatt. 1994 lovade Sahlin att socialdemokraterna enbart skulle höja skatterna med 3,7 miljarder kronor. Moderaterna hävdade att ni skulle höja skatterna betydligt betydligt mycket mer. Mona förkastade detta som rena lögner (jämför med hur det låter idag..)

    Det som sedan hände var att ni höjde skatterna med 70 MILJARDER!!!

    Vågar ni svara på hur mycket ni kommer höja skatterna den här gången? Tveksamt, det får komma som en glad(?) överraskning om ni mot förmodan skulle vinna valet.

  3. Sara

    ”dave och Daniel” en fråga om vad er högerregering har gjort under sina år vid makten när det gäller ensamstående föräldrar – fattigdomen i åldergruppen ensamstående med barn 21-29 år har fattigdomen ökat med 300% – är det något att vara stolt över?

    Nä bort,bort,bort med högern för ett rättvisare samhälle där barn kan få chansen att växa upp under drägliga förhållanden – ”skämmes ta mé fan”!

  4. dave

    Sara, det är väl klart att det inte är något att vara stolt över. Men om du tror att fattigdom försvinner på fyra år så är du naiv, men skulle du tro det så är det konstigt att det finns fattiga i vårt land då sossarna styrt landet så pass länge. Om sossarna är så bra, varför var inte arbetslösheten 0%?

    Enda sättet att få bort fattigdom är att det finns arbete att gå till och vilket block för politik som är mest inriktad på att det ska bli fler arbeten? Nu sjunker arbetslösheten i ordentlig fart och vi kan inte riskera att låta ett arbetsförstörande alternativ leda vårt land!

  5. Mr Cool

    Mona Sahlin säger ”Svenskarna måste jobba tre år längre för att klara välfärden, med tanke på den åldrande befolkningen. Det är en strid jag måste ta, inte bara på kongressen utan även efter, att vi måste jobba mer, fler timmar under våra liv och att fler personer måste arbeta. Dels för att klara välfärdsuppdraget, dels finansiera det”. http://www.expressen.se/1.1758264 Så rösta INTE rött om ni vill kunna pensionera er vid 65.

    Men hur harmonierar detta med FRIÅR och 6 timmars arbetsdag med bibehållen lön……….

    …..VEM SKALL BETALA KALASET…

  6. Sara

    ”dave” det rör sig inte om att fattigdom skall försvinna på fyra år men nu var det så att den ÖKAT med 300% under högerns år vid makten – det är skillnad det.

    Hur tror barnen till dessa föräldrar mår?

  7. Mr Cool

    Sara, under 2004 fick var tredje svensk en del av sin försörjning via olika ersättningar och bidrag. Totalt sett vart femte hushåll var beroende av bidrag 2004. Det innebär att så många hushåll hade en inkomst som låg under socialbidragsnormen. Av dem fick 80 procent socialbidrag, 252.000 barn levde i en familj som antingen hade socialbidrag eller låg inkomststandard, enligt SCB. 20 procent av alla ensamstående kvinnor med barn levde med socialbidrag. Ansvaret i den S-regeringen som körde Sverige till den fattigdomen,– ja visst Mona Sahlin, och Göran P..

  8. dave

    Sara, ja vad kan denna ökning ha berott på? Men det är klart, vänstern har blundat i 3.5 år och öppnar nu sina trötta ögon så vad kan man förvänta sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.