Kallt i luften

HÖSTEN ÄR REDAN HÄR och vintern verkar vara i antågande. Det märktes om inte annat imorse då det var ganska kallt i luften. Kylan i vädret går att översätta till politiken. För lika kyligt som det var imorse är det också i politiken om man ser till konsekvenserna av regeringens politik inom sjukförsäkringsområdet.

Idag i Västerbottens Folkblad gick att läsa att hur ett par tvingas till garageloppis för att få ekonomin att gå ihop och överhuvudtaget kunna betala sina räkningar.  Det är inte värdigt, ej heller anständigt att Sverige som välfärdsland ska ha ett socialförsäkringssystem som fungerar så dåligt att människor utförsäkras, hamnar i kläm och tvingas sälja sina egendomar för att överhuvudtaget kunna överleva.
 
Den stupstock som införts utförsäkrar människor på löpande band utan att alliansföreträdarna på allvar verkar förstå hur hårt reglerna slår mot människor.
 
Regeringens hårdföra och cyniska politik på socialförsäkringsområdet gör att människor tvingas ut i kylan och hamnar på bar backe. Än värre är att vi kommer få mer av samma politik de kommande åren. Att vara sjuk och arbetslös i moderaternas och alliansens Sverige är inte lätt. Där är det bara fullt ut fungerande och arbetande människor som räknas.

2 kommentarer

  1. Mr Cool

    Lennart, finner du det konstigt att man i skeenden av livet där inkomsterna minskar får rätta mun efter matsäcken? OM man har garageloppis så bor man sannolikt i ett eget hus. Skattesänkningar kanske i sin tur kan göra så att dom som ARBETAR i stället får RÅD att köpa ett. Fundera sen på hur era förslag om höjd fastighetsskatt slår mot dom sjuka husägarna eller taket i sjukförsäkringen som inte följer inkomsten.

    Om man inte har någon inkomst så får man heller ingen sjukpenning…är det rätt tycker du????

    Tur att ingen kom i kläm då ni regerade……

  2. Krel

    Varför har inte Umeå råd med att ha en vettig bemanning av hemjänsten. Människor ska ju ha rätt att bo hemma så länge det är möjligt. Vi som jobbar ska ju ha en rimlig arbetsmiljö. Det funkar inte nu. Varför??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.