Energipriserna är det som oroar svensken mest

Energipriset har seglat upp som den faktor som oroar svenska folket mest och inte undra på det. 38 % oroar sig för kommande elräkningar enligt Nordea och det som oroar näst mest är bensinpriset och det är för att då de stiger förlorar hushållen den lilla ekonomiska bufferten man har.

Folk kommer ihåg hur det var i fjol då priserna steg då det var brist på el och den här bristsituationen kommer att bestå och kanske till och med att öka. Folk riskerar sina jobb på grund av de höga energipriserna som kommer för basindustrin.

Jag blev förskräckt då jag såg Maud i TV diskutera nätpriserna med villaägarna då hon kraftigt blandade ihop det lokala nätet med den utbyggnad av stomnätet som behövs. Hon ville dessutom inte erkänna att kommunerna har bästa pris och mest välskötta ledningar medan de stora marknadsföretagen har nät som gör att priset mellan Umeå energi och de andra bolagen gör många tusenlappar för nätet.

Vattenfall kan regeringen styra med ägardirektiv men de vill väl ha in höga avkastningar från det bolaget för att kunna sänka skatterna. Vattenfall ska inte säljas utan styras och ska ges order att bygga ut för marknaden kommer i övrigt inte att bygga ut elproduktion då de gör större vinster på bristen. Basinfrastrasktur som nät men även elproduktion kan inte vara marknaden som tar ansvar för.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.