Balticgruppen gjorde det som var regeringens ansvar

Balticgruppen gjorde under förra året en sak som egentligen var regeringens ansvar. Man ogillade att unga människor gick utan jobb och efter att inte kommit fram med staten ville de göra en satsning på 20 miljoner för att få ner ungdomasarbetlösheten med Kommunen.

Självklart nappade vi på detta erbjudnade och till och med ett av regeringens husorgan Dagens Nyheter har uppmärksammat detta. Resulatatet visar på att det är billiga pengar att se till att unga kommer in på arbetsmarknaden. Många av de som fick prova på att jobba i kommunen, vilket var ett krav har kommit ut i jobb eller utbildning.

Det här visar att regeringens politik är fel, det är fel att hålla unga i utanförskap. I Umeå kommer vi och vänsterpartiet att föreslå att 20 % av det överskott vi fick förra året ska gå till en satsning på ungdomsjobb. Vi vet att det är statens ansvar, men vi vet också att om unga hamnar utanför kan det bli långvariga kommunala kostnader.

3 kommentarer

  1. Leif Ekstedt

    Jag håller med Dig – ungdomsarbetslösheten måste minska.
    Det underliga är väl i dag att det finnes modeller att bruka, som regeringen inte utnyttjar.
    Munnen talar men Borg stänger kassavalvet.

  2. lf

    Hör ser man hur näringslivet och kommunen kan samarbeta och skapa förutsättningar för unga att komma in på arbetsmarknaden.Visst är det bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.