Umeåborna duktigast i Sverige på körskolorna

 

Umeåbor duktigast på att ta körkort
 
Idag kan man läsa på text TV att chansen att klara förarprovet är större om man kör upp på en mindre ort än i storstaden visar statistik från trafikverket.
 
Det finns till och med rubriker som sagt att det är lättare att ta körkort på mindre orter. Det är det inte utan vi är duktigare, samma regler gäller här som på andra områden. När vi är bäst försöker man bortförklara. Vi har väl också duktigt folk på att lära ut att köra
 
Störst andel godkända hade Umeå med 76,6 %, följt av Örnsköldsvik och Skellefteå. Minst godkända hade Farsta där knappt 40 % klarade uppkörningen, men även i Uppsala och Södertälje underkändes en majoritet.
 
Det här bevisar att vi har fallenhet för att få körkortet, vi lär oss regler som ska följas, ja listan kan göras mycket längre. Vi visar även respekt för våra medtrafikanter. Man formas ju av den trafikmiljö man bor och lever i och nog kan man väl med säkerhet säga att i Storstockholm råder eller mindre anarki, eller att parkera, hastighetsbegränsningarna, väjningsplikt, högerregel, hur man håller avstånd så kanske det inte är så onaturligt att vi klarar oss bättre vid uppkörningar för när det gäller de regler jag räknade upp är de lika för hela landet liksom det är samma teoriprov alla ska gå igenom.
 
Det här ska vi påminna om men eftersom vi är bäst kommer de säkert att säga att de som man kör upp hos är snällare här, vilket självklart är helt fel
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.