Visst borde vi kalla detta rättsröta

 

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta åt den stiftande lagförsamlingen eller om det är den tjänstemannastab de har till förfogande.
 
I Sverige anser vi att sexualbrott och speciellt de som riktas mot barn är ett mycket grovt brott och där kan man dömas till mycket stränga straff. De som döms till fängelsestraff har inte tillgång till internet där många av brottslingarna funnit sina offer som nyttjats och våldtagits och vars bilder sprids över hela världen.
 
Döm om in förvåning när man nu får höra att grova barnsexbrottslingar som i stället dömts till vård ska få ha tillgång till internet. Självklart gäller det då även andra typer av brottslingar inklusive sexbrottslingar och jag förmodar även knarkbrott ska få ha tillgång till internet, det är fruktansvärt att de ska ha den tillgången som är deras viktigaste verktyg.
 
Motivet är klart. De är sjuka och sjuka har rätt till internet. De som har ansvaret för att bota sjukdomen är mycket oroliga över att rehabiliteringen helt misslyckas och det innebär i sin tur att patienterna som de då kallas inte skrivs ut
 
Kan detta verkligen vara lagstiftarnas mening som man brukar säga när man tolkar lagen eller är det en feltolkning av den statliga myndighet som säger att brottslingar som dömts till psyk vård ska ha tillgång till internet. De har dömts till ett brott men eftersom de är sjuka så är påföljden vård. Rättsröta måste vara rätt uttryck för detta
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.