Regeringen tvingas ändra den sjukförsäkring de förstört

 

Regeringen fick idag stryk av riksdagen när det gäller vissa delar av den inhumana sjukförsäkringen som man drivit igenom och där det kommit fram att bristerna var väl kända av regeringen genom ministern Husmark-Persson men försämringarna drevs ändå igenom för att man skulle kunna sänka skatterna och i ställer försämra för de som har det besvärligast.
Idag tvingades regeringen att göra vissa förändringar och åtgärda några av de mest akuta bristerna i försäkringen. Oppositionens förslag vann över regeringen och nu ska förändringar ske och ersättningen höjas till de nollklassade och man ska också ändra reglerna för prövningen av arbetsförmågan.
Det var på tiden och regeringen har på olika sätt försökt slippa att åtgärda de stora bristerna, men som sagt det utskottsiniativ som tog gör att regeringen måste ändra sig. Nu skyller de ifrån sig och säger att det inte blir bättre men det är för att man inte vill

En kommentar

  1. JonasE

    En återgång till ”Normalt förekommande arbete” är långt effektivare än det verkar, det finns nämligen prejudicerande dommar på detta begrepp som säger: ”Om sjukdomen medför att den försäkrade enbart kan klara ett speciellt arbete som endast förekommer i mycket begränsad utsträckning kan det inte vara rimligt att bedöma hans eller hennes arbetsförmåga i förhållande till detta arbete med mindre än att han eller hon faktiskt erbjuds det arbetet.”.

    Så i praktiken så är det stopp för utförsäkringar om den sjuke inte kan anvisas ett arbete den klarar av, så SD:s vägran att stoppa utförsäkringarna blir bara symbolisk!!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.