Sänkta skatter löser inte allt, som högerpartierna tycks tro

 

Högerregeringen har valt sänkta skatter som den viktigaste politiska åtgärden. Det har inneburit stora försämringar i välfärdspolitiken som i sjuk och arbetslöshetsförsäkringen. De har dessutom mage att kalla dessa försäkringar som bidrag, trots att det är försäkringar som alla löntagare betalt genom att avstå löneutrymme. Det borde egentligen kallas att regeringen stulit löntagarnas pengar.
Ska Sverige även i framtiden vara ett föregångsland behövs det även olika former av investeringar och driftpengar till gemensamma angelägenheter. Järnvägen är ett eftersatt område. Trafikverket har på uppdrag av regeringen gjort en utredning som visar på läget.
Inte helt oväntat konstaterar man att järnvägsnätet är slitet, det är överbelastat och tågen kommer inte i tid. Enligt den utredningen behöver Järnvägen minst 23 miljarder fram till 2021 för att kunna ha ett fungerande järnvägsnät. För att få bukt med alla flaskhalsar som stoppar upp trafiken skulle det behövs 38 miljarder i tillskott för perioden.
Jag är dock helt säker på att trots att ekonomin rullar på ganska bra kommer man i stället att sänka skatterna i stället för att satsa på välfärd och framtiden i form av en bättre och fungerande infrastruktur. Det är sorgligt men sant att framförallt moderaterna är järnvägsfientliga och det kommer knappast några nya pengar till Järnvägen och man får knappast kompensation för de kostnadsökning som finns. Sverige kommer att halka efter om man inte satsar på infrastruktur och miljöproblemen löses inte heller utan satsningar på järnväg

En kommentar

  1. Mille

    Räcker inte det att ta ifrån medborgarna 60-70%, som är ganska normalt, bör man nog se över något annat än skatterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.