Centerns tillbakagång beror inte på Maud utan på den på den politik partiet för

 

Centerpartiets valberedning föreslog tre kandidater att efterträda Maud Olofsson. Det är väl bra att stämmoombuden till centerstämman får veta vilka som är aktuella att efterträda Maud, men kommer de att finnas kvar ända till stämman. Egentligen bryr jag mig inte om det men kommer centern att ha råd med någon förlorare.
Själv är jag inte alls övertygad om att det är partiledaren folk röstar på utan den politik partiet vill föra och om jag förstått det rätt så är det stämman i centern som bestämmer vilken politik partiet ska föra. Jag är dock säker på oavsett vem det blir så kommer de att följa stämmas beslut om politik.
Jag tror man gör det för lätt att skylla allt på Maud när det gäller partiets tillbakagång. Den politiska omsvängningen hon varit talesman för måste väl för allt i världen centerparitet ställt upp bakom. Centerns tillbakagång beror på att de bytt politik och blivit ett extremt högerparti i många frågor

3 kommentarer

  1. JonasE

    Varför skall väljarna rösta på Centern(eller KD för den delen), då man kan rösta på Moderaterna direkt??, för vad är skillanden??, då C och KD inte gör annat än att vara JA-sägare till Moderaterna!!, Centern och KD kommer inte i längden att överleva i Alliansens interna kanibalism, frågan är om dom inser detta före eller efter dom åker ur riksdagen??.

  2. Lars Weinehall

    Lennart!
    Vindarna verkar växla med säsongen. I ett stort antal bloggar de senasye åren har du brännmärkt Maud Olofsson. Det har inte varit nån hejd på allt det negativa som hon representerat Men nu, när Maud ska avgå, är det nya toner som gäller. Nu är det inte längre Maud utan hela Centerpartiet som brännmärks. Argumentationen gungar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.