Lönekampen är i startgroparna nu. Risken…

Lönekampen är i startgroparna nu. Risken för en huggsexa i lönekampen är uppenbar sedan samordningen inom Lo spruckit före förhandlingarna börjat. Orsaken är att alla förbund inte ställer upp på att det ska finnas en kvinnopott.

Lönekraven ligger på drygt 3,5%, och vad som är rimligt i den finansella oron som råder ska jag ibte lägga mig ännu när vi inte sett prognoserna för sysselsättningen och Sveriges konkurenskraft. Vi är på väg in i en arbetskraftsbrist på många områden som gjort att många från andra länder anställs som har rätt kimpetens medan vi har i det närmaste massarbetslöshet.

Härmåste regeringen vidta åtgärder före sänkt resturangmoms, men de kanske vill att folk kommer hit för att jobba med lägre löner.

Ekonomin faller och därmed minskar skatteintäkterna ganska kraftigt vilket gett att många kommuner redan nu tvingas till nedskäringar. Ska den offentliga sektorn följa med i utvecklingen för våra anställda måste staten skjuta till mera pengar för annars klarar vi inte lönebildningen.

Det ger mera jobb att satsa på välfärd änatt sänka resturangmomsen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.