Det är för många som dör och far illa på jobbet

 

Det dör alldeles för många på jobbet. I fjol fick hela 59 personer dö på sin arbetsplats. Det är självklart alldeles för många och dessutom tillkommer alla som får livslånga skador och det görs för lite för att stoppa dödsolyckorna och arbetsskadorna.
 
Samhället satsar stora pengar på att få ner dödstalet i trafiken men även det har ökat men det är färre gångtrafikanter som dör än de som omkommer på arbetsplatserna. 51 gångtrafikanter fick sätta livet till, visserligen en ökning på 20 personer men några färre än på jobbet.
 
Arbetsplatserna sliter ut alldeles för många och för många dör men några grepp eller iniativ från regeringen när det gäller arbetsmiljön är det ingen som sett röken av. Det enda man sett är att de som blivit sjuka längre tider har fått det sämre på alla sätt och det har blivit svårare att gå en arbetsskada godkänd.
 
Det måste vara slut med att nöta ut folk som det görs idag då vi är i behov av att fler jobbar och gör det längre.
 
Det är om något ett resursslöseri att folk far illa på jobbet. Staten och därmed regeringen har ett ansvar för att det finns en fungerade kontroll av arbetsmiljön
 

En kommentar

  1. LeBe

    Så rätt så rätt men bland det första som brorgarna gjorde när dom kom till makten var att försämra samhällets aktiviteter på området. Lägga ned arbetsmiljöforskningen i Umeå och detta stod landshövdingekandidaten Måddan för, minska antalet arbetsmiljöinspektörer etc.
    En sak som jag skulle vilja ha ett svar på är frågan om i hur stor del av arbetsplatsolyckorna bemanningsföretag är inblandade i? I t.ex. den svåra olyckan på Nordkalk i Luleå är ju frågan om entreprenörers/underentreprenörers och personals kunskap om det arbete man var inhyrd för att utföra…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.