USA övervakar folk mest i världen. De senaste…

USA övervakar folk mest i världen. De senaste dagarna har det kommit fram att USA som säger sig vara ett land för ett fritt folk. USA övervakar folk bara som man trodde kunde ske i gamla kommunistländer där folk har förföljts på olika sätt.

Edward Snowden den 29 åring som avslöjade allt efter att ha jobbat på CIA och trätt fram sa i intervjun till The Gardens följande ” Jag kan inte med gott samvete låta den amerikanska regeringen förstöra privatliv, internetfrihet och grundläggande rättigheter för människor runt om i världen med hjälp av den här enorma övervakningsmaskinen de i hemlighet håller på att bygga,

Jag kan inte med gott samvete låta den amerikanska förstöra privatliv, internetfrihet och rättigheter ”

Nu är han i Honkong där han presenterade hur man jobbar och han räknar självklart med att USA gör allt den kan för att få honom utlämnad . Han planerar att flytta till Island. Det blir spännande att se hur det kommer att gå för honom. Kommer han att fängslas eller kommer han bara att försvinna.

För något år sedan hade vi även en debatt i Sverige och Europa om övervakning men vi bör få veta vad som lagras av de organ som fått det uppdraget. Det är en oroväckande väg vi är på väg in i och vilket sätt allt som rör sig på nätet kan komma att användas

4 kommentarer

  1. Jacob Edge

    Du kanske borde höra med partikamraterna varför de röstade för sådant som IPRED och FRA, herr Holmlund.

  2. Markus Olsson

    Sverige är knappast mycket bättre! Nya övervakningslagar allt eftersom…. Smyger in några lagar där och några lagar här.

  3. Petter Lindgren

    Bra att du tar upp detta!

    Något att tänka på är ju att privatpersoner, företag och offentlig sektor lägger ut allt mer data i molntjänster som driftas bl.a i USA av Google, Microsoft, Apple, Facebook, Yahoo osv.

    Enligt de hemliga domstolsbesluten så har de amerikanska myndigheterna full tillgång att samla in data från deras servrar.

    Detta gör det viktigt för företag och offentlig sektor att ta fram en strategi angående vilken information man ej bör lägga ut på externa tjänster som man med säkerhet numera vet att de avlyssnas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.